Tuoj pat po prezidento inauguracijos pirmąja šalies pora tapę sutuoktiniai išsiruošė į D. Trumpui priklausančio „Mar-A-Lago“ apartamentus. Naujienų portalai netruko paskelbti iš prezidentinio lėktuvo išlipančių D. Trumpo ir Malanios nuotraukas. Nusileidimas Palm Bičo tarptautiniame oro uoste buvo vienas iš pirmųjų viešųjų poros pasirodymų po inauguracijos ceremonijos, primena graziadaily.co.uk.

Tačiau taip skambiai pavadintu „rankų karu“ pora užsiima vis dažniau, o kiekvienas atvejis patenka į žiniasklaidą.

Iš pradžių prezidentas laikė žmonos ranką, tačiau netrukus ją paleido: turėjo pasisveikinti su čia pat susispietusiais savo rėmėjais. Kai neužilgo Melania vėl pabandė susikibti, D. Trumpas kelissyk paplekšnojo žmonos ranką, tačiau galop visiškai atitraukė savąją.

Duodama interviu „Daily Mail“, kūno kalbos specialistė Patti Wood užsiminė, kad toks D. Trumpo elgesys gali būti paaiškinamas jo noru įgyti niekieno pagalbos ar palaikymo nereikalingo šimtaprocentinio alfa patino reputaciją visuomenės akyse.

„Į sutuoktinius, kurie laikosi susikibę rankomis, paprastai žiūrima kaip į darnią lygiateisių šalių sąjungą. D. Trumpas savo elgesiu tarsi nori pasakyti, kad jį turime vertinti kaip savarankiškai veikiantį prezidentą. Noras pasirodyti galingu yra tipinė alfa patino laikysena“, – aiškino P. Wood.

„Tai, kaip sutuoktiniai laikosi susikibę rankomis, labai daug parodo tiek apie juos abu, tiek apie kiekvieną atskirai. Spręsti galima ir iš rankų padėties, ir iš to, kuris pirmas linkęs ištiesti ranką, o kuris pirmas nori ją paleisti“, – tęsė ekspertė.

Atsainus žmonos rankos paplekšnojimas, šiai bandant susikibti, jokiu būdu neatrodo nei nuraminantis, nei padrąsinantis ir tikrai nėra švelnus judesys.

P. Wood daro išvadą, kad tas gestas nebuvo švelnumo pademonstravimas. Jis veikiau reiškia kategorišką atstūmimą.

Anot ekspertės, D. Trumpas tarsi nori žmonai pasakyti, kad viešumoje nenori būti susikibęs rankomis. Laikydama sutuoktinio ranką Melania galėtų jaustis su juo susijusi ir perėmusi dalį jo turimų galių bei demonstruojamo pasitikėjimo savimi. Deja, D. Trumpas tarsi duoda suprasti, kad viešumoje nieko panašaus nebus.

Tačiau vėliau daug kalbų sukėlę atvejai, kai pati Melania demonstratyviai atsisakė susikibti rankomis su vyru D. Trumpu, yra aiškinami visiškai kitaip. Teigiama, kad moterys dažniau vadovaujasi emocijomis ir ranką paduoti atsisakė tuomet, kai šeimoje tvyro įtampa. Pavyzdžiui, paaiškėjus faktams apie D. Trumpo santykius su pornožvaigžde Stormy Daniels...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)