Diana, esą, buvo įsitikinusi, kad princas Charlesas norėjo, kad ji būtų nužudyta ir jis galėtų vesti T. Legge-Bourke. Ji taip tvirtai tikėjo, esą princų auklė laukėsi kūdikio nuo Charleso, kad privatus karalienės sekretorius, taip pat Dianos svainis seras Robertas Fellowesas turėjo imtis tyrimo.

M. Bashiras (dabar jam – 58-eri ir jisai eina BBC religijos rubrikos redaktoriaus pareigas) buvo apkaltintas melagingos informacijos skleidimu ir manipuliavimu, siekiant priversti princesę Dianą duoti interviu, per kurį ji ištarė garsiąją frazę „mūsų buvo trys“, kalbėdama apie santuoką su princu Charlesu, rašome portale „People“.

2020-ųjų spalio mėnesį „Sunday Times“ išplatino pranešimą, kad sufalsifikuotus dokumentus, tik šįkart banko išrašus, M. Bashiras buvo parodęs ir princesės Dianos broliui Charlesui Spenceriui. M. Bashiras, esą, norėjo pastarąjį įtikinti, kad vienas iš pavaldinių užsiima informacijos apie šeimą nutekinimu.

„Štai kodėl nutariau pasikalbėti su Diana apie tuos dalykus, – sakė Ch. Spenceris portalui „People“ lapkričio mėnesį. – Po to automatiškai įvyko susitikimas, kuriame supažindinau Dianą su M. Bashiru. Tai atsitiko 1995 m. rugsėjo 19 d. Vėliau įvyko ir interviu.“

Kovo pradžioje, po ne vieną mėnesį trukusio tyrimo, Skotland Jardas pareiškė, kad M. Bashiras nebus patrauktas baudžiamojon atsakomybėn dėl to, kad suklastojo banko išrašus, siekdamas gauti interviu.

Lapkritį transliuotojas BBC pranešė pasamdęs buvusį Aukščiausiojo teismo teisėją lordą Johną Dysoną ir įpareigojęs jį atlikti nepriklausomą Dianos pasirodymo laidoje „Panorama“ aplinkybių tyrimą.

Kaip rašė „Daily Mail“, lordui Dysonui buvo pasakyta, kad, likus kelioms dienoms iki filmavimo, Diana staiga persigalvojo – nutarė atsisakyti duoti interviu, bet suklastotas abortą patvirtinantis dokumentas įtikino ją dalyvauti pokalbyje. Artimiausiais mėnesiais lordas Dysonas turėtų paviešinti visą savo ataskaitą.

Kaip portalui „People“ adresuotame elektroniniame laiške parašė BBC atstovas, „kol vykdomas tyrimas, M. Bashiras nieko viešai nekomentuos, o BBC taip pat neturi ko pakomentuoti šia tema.“

Po sensacingojo Dianos pasisėdėjimo teko sulaukti karalienės Elžbietos nurodymo, kad ji ir Charlesas išsiskirtų. Kartu pora negyveno nuo 1992-ųjų, bet išsiskyrė 1996-aisiais. Po metų, 1997-ųjų rugpjūtį Diana žuvo automobilio katastrofoje Paryžiuje. Tada jai buvo 36-eri.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)