Pirmadienio vakarą per privačias pamaldas ir laidotuvių ceremoniją Elžbietos II karstas amžiams bus paguldytas šalia jos velionio vyro karsto Karaliaus Jurgio VI memorialinėje koplyčioje.

Tai įvyks po valstybinių laidotuvių Vestminsterio abatijoje, kurios prasidės 11 valandą.

Karalienė nuo trečiadienio yra pašarvota Vestminsterio menėje, kur su ja gali atsisveikinti eiliniai žmonės. Tačiau jiems tenka valandų valandas stovėti eilėje, kad galėtų atiduoti karalienei paskutinę pagarbą.

Štai ką žinome apie tai, kas vyks laidotuvių dieną.

Karsto lankymas Vestminsterio menėje baigsis 6 val. 30 min. ryto. Tuomet durys bus uždarytos, ir bus pradėta ruoštis laidotuvėms.

Netrukus po 10 val. 35 min. karstas bus pakeltas ir procesijos metu nuneštas ant karališkojo karinio jūrų laivyno lafeto, kuris stovės prie šiaurinių durų.

Tada 10 val. 44 min. lafetas su karstu pajudės abatijos link. Palei kelią rikiuosis karališkojo jūrų laivyno kariai ir karališkieji jūrų pėstininkai.

Parlamento aikštėje vyks trijų tarnybų garbės sargyba, kurios metu gros karališkųjų jūrų pėstininkų orkestras.

Paskui karalienės karstą eis karalius, karališkosios šeimos nariai ir rūmų tarnautojai.

Procesija atvyks 10 val. 52 min. ir karstas bus įneštas į abatiją pamaldoms.

Vestminsterio abatijos durys bus atidarytos nuo 8 val. ryto, kad tikintieji galėtų užimti savo vietas.
Į laidotuves pakviesti valstybių vadovai ir užsienio vyriausybių atstovai, įskaitant užsienio valstybių monarchus, iš Karališkosios Čelsio ligoninės kartu vyks į abatiją.

Ceremonijai einant į pabaigą, nuskambės trimito šaukinys „Last Post“, o po jo stos dvi minutės tylos.

Tuomet bus sugrotas nacionalinis himnas, o maždaug vidurdienį, ceremonijjos pabaigoje, bus sugiedota gedulinga giesmė.

Procesijoje paskui karstą, kuris bus gabenamas iki Velingtono arkos, eis karalius, karalienė konsortė ir karališkosios šeimos nariai. Visos procesijos metu skambės Vestminsterio bokšto laikrodžio (Big Beno) varpai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją