Skelbiama, kad iš dalies moters apsisprendimą lėmė jos vyro reikalai su pripažintu seksualiniu nusikaltėliu Jeffrey Epsteinu, skelbia „Wall Street Journal“.

56 metų moteris su net kelių firmų advokatais konsultuotis pradėjo dar 2019 metų spalį ir jau tada sakė, kad jos „santuoka nepataisomai žlugo“, sekmadienį skelbė WSJ, remdamasis dokumentais ir gerai informuotais šaltiniais. M. Gates nesmagiai dėl vyro ryšių su J. Epsteinu jautėsi jau nuo 2013 metų.

The New York Times“ 2019 metų spalį rašė, kad milijardierius su J. Epsteinu buvo susitikęs kelis kartus, kartą vakarojo jo namuose Niujorke. „Microsoft Corp.“ vieno iš įkūrėjų atstovė tuo metu sakiusi, kad susitikimai buvo skirti filantropijos klausimams. J. Epsteinas mirė kalėjime belaukdamas teismo dėl kaltinimų prekyba žmonėmis prostitucijos tikslais.

Gatesų skyrybos klausimai imti spręsti prasidėjus pandemijai, derybose dalyvavo abiejų sutuoktinių teisininkų komandos ir mediacijos specialistai. Skelbiama, kad pora dalijasi turtą, kurį „Bloomberg Billionaires Index“ vertina 145 mlrd. dolerių.

Poros teigimu, jie ir toliau kartu dirbs „Bill & Melinda Gates Foundation“ fonde. Jo veikloje dalyvauja ir trečiasis asmuo – milijardierius Warrenas Buffetas.

Praėjus kelioms dienoms po žinios apie garsios poros sprendimą skirtis, holdingo bendrovė, kurią įsteigė Billas Gatesas, perdavė keturių skirtingų bendrovių turto, vertinamo 2 mlrd. dolerių, M. Gates, skelbė „Bloomberg News“. Didžiąją dalį sudaro 14,1 mln. bendrovės „Canadian National Railway Co.“ akcijų.

Likus kelioms dienoms iki mirties Niujorko kalėjime, J. Epsteinas pranešė, kad jo valią po mirties vykdys mažai kam žinomas biotechnologijų verslo vystytojas Borisas Nikoličius. B. Nikoličius dirbo B. Gateso patarėju mokslo klausimais, o visai neseniai finansavo daugiau nei dešimt su genų inžinerija susijusių projektų. Tuo metu B. Nikoličius sakė, kad J. Epsteinas su juo dėl testamento nesikonsultavo, o jis pats neketino imtis tokios atsakomybės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)