Remiantis tyrimo duomenimis, 2020 m. V. Čeldijevas savo „Telegram“ kanale paviešino vaizdo įrašą, kuriame ragino mitinguoti prieš Vladikaukaze įvestus apribojimus dėl koronaviruso.

Nesankcionuotas mitingas įvyko Vladikaukaze esančioje Laisvės aikštėje 2020 m. balandžio 20 d. Kaip nurodė Rusijos vidaus reikalų ministerija, jame dalyvavo apie 2,5 tūkst. žmonių. Visi jie protestavo prieš apribojimus dėl koronaviruso ir prieš V. Čeldijevo sulaikymą. Kai policijos pareigūnai pradėjo vaikyti susirinkusiuosius, buvo apmėtyti akmenimis.

Vadimas Čeldijevas

Nuo pat pandemijos pradžios operos dainininkas neigė COVID-19 egzistavimą ir kaltino valdžią bandymu „įvesti totalitarinę kontrolę“.

Taip pat tyrėjai pareiškė, kad, gabenant V. Čeldijevą iš Sankt Peterburgo į Rostovą prie Dono, jis keletą kartų smogė policininkui į veidą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją