„Gavome skundų dėl rūkymo, kurį matė ir televizijos žiūrovai. Turime tai ištirti“, – antradienį sakė Nacionalinės maisto ir vartotojų tarnybos (NVWA) atstovas Tjitte Mastenbroekas.

„Netrukus mes susitiksime su „Ziggo Dome“ vadovais, kad sužinotumėme, kas iš tikrųjų ten nutiko“, – sakė jis, kalbėdamas apie areną, kurioje vyko ceremonija.

Dėmesio bet kokia kaina siekianti 20-metė M.Cyrus sekmadienį koncertavo MTV Europos muzikos apdovanojimų įteikimo ceremonijoje „Ziggo Dome“ arenoje, kur gavo apdovanojimą už geriausią vaizdo klipą, skirtą dainai „Wrecking Ball“.

M. Cyrus išsitraukė, kaip atrodė, iki pusės nurūkytą cigaretę iš savo krepšio „Chanel“ ir ją prisidegė 17 tūkst. žiūrovų talpinančioje arenoje.

Šis incidentas buvo iškirptas iš MTV apdovanojimų transliacijos Jungtinėse Valstijose ir pakeistas bendrais į renginį susirinkusios minios planais.

Nors marihuanos rūkymas Nyderlanduose oficialiai nėra legalus, 1976 metais šalis priėmė įstatymą, leidžiantį turėti mažiau nei penkis gramus šios medžiagos.

Pasak T.Mastenbroeko, jo tarnyba aiškinsis, kodėl M.Cyrus užsirūkė vietoje, kurioje draudžiama rūkyti.

„Nyderlanduose draudžiama rūkyti viešose vietose. Darbuotojai turi teisę būti bedūmėje aplinkoje, taip pat ir vaizdo ir garso operatoriai“, – sakė jis.

„Po susitikimo su „Ziggo Dome“ vadovybe mes nuspręsime, ar bus imtasi kokių nors veiksmų“, – pridūrė pareigūnas.

Tuo tarpu „Ziggo Dome“ atstovas Dannis Dammanas pareiškė, kad arenoje laikomasi griežtos nerūkymo politikos ir apsaugos darbuotojai liepia užgesinti cigaretes visiems, rūkantiems tam neskirtose vietose.

M.Cyrus su savo cigarete „mus užklupo netikėtai. Nelengva įsikišti tokią akimirką“, sakė D.Dammanas.

MTV Europos muzikos apdovanojimų (EMA) ceremonija yra rengiama kasmet skirtinguose Europos miestuose. Kitais metais ji vyks Glazge, Škotijoje.