Tai, kad golfo laukuose netoli Santa Monikos oro uosto nukritusio mažo lėktuvo sužeistas pilotas yra žinomas aktorius, pirmasis pranešė bulvarinių naujienų portalas TMZ. Čia skelbiama, kad H. Fordas  sunkiai sužeistas. Netrukus aktorių ištikusią nelaimę patvirtino ir televizijos naujienų kanalas NBC, naujienų agentūra AP, tačiau jų pateikiama versija buvo kiek švelnesnė.

Po kurio laiko H. Fordo sūnus „Twitter“ paskelbė nuraminančią žinutę: „Tėčiui viskas gerai. Sudaužytas, bet viskas gerai!“

Iš nuotraukų buvo galima matyti, kad greitosios pagalbos medikai vietoje suteikia pagalbą nukentėjusiajam, paskui jis buvo išvežtas į ligoninę. BBC praneša, kad atvykus medikams traumas patyręs vyras gulėjo prie lėktuvo „Ryan PT-22 Recruit“, buvo sąmoningas, o jo būklė buvo vidutinio sudėtingumo. 

Liudininkas CNN pasakojo, kad matė, kaip golfą nelaimės vietoje žaidę žmonės puolė gelbėti piloto, iškėlė jį iš sudužusio lėktuvo. „Jis judino kojas, rankas, kalbėjo. Nusiraminau, kad jis gyvas ir viskas nėra taip blogai“, - televizijai pasakojo įvykį per atstumą stebėjęs liudininkas.

Apie nelaimę bendruoju JAV pagalbos telefonu 911 buvo pranešta 14.20 val. vietos laiku. Aviakatastrofos priežastys tiriamos.

H. Fordas yra sukūręs daugybė vaidmenų Holivude. Pastaruoju metu jis vėl sužibėjo jį ypatinagi išgarsinusiuose „Žvaigždžių karų“ naujuose epizoduose.

H. Fordas yra vedęs aktorę Calista Flockhart. Tai jo trečioji santuoka. Jis yra penkių vaikų tėvas.

Aviacija – vienas iš H. Fordo hobių, jis turi piloto teises.

Patyręs pilotas

H.Fordas skrido dviviečiu mokomuoju lėktuvu "Ryan PT-22" atvira kabina. Šimtai tokių lėktuvų buvo pagaminti per Antrąjį pasaulinį karą JAV karo lakūnams mokyti.

Tas 1942 metas pagamintas monoplanas su 160 arklio jėgų žvaigždiniu varikliu, galintis skristi iki 211 km per valandą greičiu, po karo nebebuvo naudojamas kariuomenės ir buvo smarkiai atleistas, nurodoma 2008 metais aviacijos žurnale "AOPA Pilot" paskelbtame straipsnyje.

1992 metais lėktuvą įsigijo vienas Ilinojaus inžinierius dizaineris, kuris jį restauravo ir pelnė geriausiai istorinio lėktuvo apdovanojimą per didžiausią pasaulyje Oškošo aviacijos šventę 1998 metais.

Tuojau po to lėktuvas buvo parduotas naujam savininkui, o šiuo metu jis registruotas vienos Delavero valstijoje įsikūrusios kompanijos vardu, rodo Federalinės aviacijos administracijos (FAA) duomenys.

H.Fordas mokytis skraidyti pradėjo dar studijuodamas koledže, bet nebaigė kursų dėl pinigų stygiaus. Vėliau, tapęs pripažinimo sulaukusiu aktoriumi, jis įgijo piloto licenciją. Kino žvaigždė turėjo kelis orlaivius, pradedant dviviečiais lengvaisiais lėktuvėliais, baigiant verslo klasės reaktyviniais laineriais.

Lėktuvų savininkų ir pilotų asociacijos (AOPA) atstovas Tomas Hainesas, kuris yra skraidęs su H.Fordu, sakė televizijai CNN, kad aktorius yra "labai gabus pilotas, daug dėmesio skiriantis saugumui", pridūręs, kad jo skraidymo stilius yra "pedantiškas".

Pernai birželį H.Fordas susilaužė koją netoli Londono esančioje kino studijos "Pinewood Studios" filmavimo aikštelėje, kurioje buvo kuriama nauja "Žvaigždžių karų" dalis. Tą filmą pradėta kurti praeitų metų gegužę, vadovaujant režisierius J.J.Abramsui.

Tame filme H.Fordas vėl vaidina kontrabandininką Haną Solą; aktorius Markas Hamillas vėl persikūnys į džedajų Liuką Skaivolkerį, o 57 metų Carrie Fisher - princesę Lėją.

Šis aktorius veteranas lieka vienu iš svarbiausių veikėjų Holivude po dešimtmečius trukusios tviskančios karjeros.

Be įsimintinų vaidmenų "Žvaigždžių karuose" ir "Indianos Džonso" filmuose, H.Fordas yra sukūręs tiek sėkmingų, tiek mažiau vykusių vaidmenų daugelyje kitų filmų, tokių kaip "Liudininkas" (Witness), "Bėglys" (The Fugitive), "Holivudo žmogžudysčių skyrius" (Hollywood Homicide) ir "Paklydėlės širdys" (Random Hearts).

Harrisonas Fordas ir Calista Flockhart
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)