Vokiečių lenktynininkas slidinėdamas patyrė labai sunkią smegenų traumą, kai 2013 m. atostogavo Prancūzijos Alpėse. Informaciją apie M. Schumacherio sveikatos būklę kruopščiai slepia jo šeimos nariai, skelbia dailymail.com.

Praėjusią savaitę buvęs „Ferrari“ vadovas Jeanas Todt’as pareiškė, kad 51-erių metų amžiaus sportininkas tebekovoja. Šie žodžiai suteikė vilčių milijonams gerbėjų, bet E. Riedereris išsakė savo nuomonę ir pateikė kur kas niūresnę prognozę.

Davęs interviu filmuojant Prancūzijos televizijos kanalo TMC dokumentinį filmą, neurochirurgas sakė: „Manau, kad jis yra vegetacinės būklės, t. y. sąmoningas, bet nereaguoja į aplinką. Jis kvėpuoja, jo širdis plaka, tikriausiai jis gali atsisėsti ir kitų padedamas žengti keletą žingsnelių, bet ne daugiau.“

„Spėju, kad tai yra viskas, ką jis gali. Ar yra tikimybė, kad M. Schumacheris pasveiks ir bus toks, koks buvo prieš incidentą? Labai abejoju“, – pridūrė E. Riedereris.

Nežinoma, ar neurochirurgas aplankė M. Schumacherį ir kokia informacija grindžia savo nuomonę. Interviu su E. Riedereriu pasirodė praėjus kelioms dienoms po to, kai J. Todt’as atskleidė, jog neseniai lankėsi septynis kartus pasaulio čempionu tapusio vokiečio namuose.

Jis pareiškė: „Praėjusią savaitę mačiau Michaelį. Jis kovoja. Taip, nelaimingas atsitikimas slidinėjant buvo siaubingas ir pridarė jam daug bėdų. Bet jis turi nuostabią žmoną, turi vaikų, slaugių. Tegalime jam ir jo šeimos nariams palinkėti viso ko geriausio. Savo ruožtu stengsiuosi būti šalia, kol galėsiu padaryti kažką naudingesnio.“

Populiariame Alpių slidinėjimo kurorte Meribelyje susižeidęs M. Schumacheris komoje praleido šešis mėnesius. Po 254 dienų jis grįžo namo, kur tebėra iki šiol. Anksčiau šiais metais paaiškėjo, kad garsus gydytojas jam atliks kamieninių ląstelių persodinimo operaciją, siekiant atgaivinti jo nervų sistemą. Šiuo metu nėra žinoma, ar operacija buvo atlikta ir ar padėjo lenktynininkui.

Vokietis garsėjo didžiuliu kovingumu trasoje, tačiau kitas „Formulės 1“ vadovas Rossas Brawnas teigė, kad jo asmenybė įprastame gyvenime buvo visiškai priešinga. „Ne kartą teko jį pristatinėti žmonėms, kurie prieš su juo susipažindami galvojo, kad M. Schumacheris yra niekingas ir baisus žmogus, tačiau netrukus jų nuomonė pasikeisdavo“, – prisiminė R. Brawnas.

„Taip nutiko labai daug kartų, nes trasoje visi matydavo vienokį Michaelį, o už jos ribų jis būdavo visiškai kitoks, – pridūrė jis. – Nemanau, kad nors vienas su Michaeliu dirbęs žmogus apie jį galėtų pasakyti ką nors blogo. Daugelis jo varžovų gal ir galėtų, bet tikrai ne tie asmenys, kurie su juo dirbo, nes Michaelis buvo sąžiningas, atsidavęs ir žmogiškas sportininkas.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)