Archie Harrisonas gimė gegužės 6 dieną. Tai pirmoji Meghan Markle ir jos vyro princo Harry – Sasekso kunigaikščių – šeimos atžala. Pora visomis išgalėmis po sūnaus gimimo saugojo savo privatumą – buvo paviešintos vos kelios nuotraukos, ir nė vienoje nesimato viso mažylio veiduko.

Liepą karališkosios šeimos gerbėjai pagaliau galės deramai pasigrožėti šia karališkąja šeima.

Nors Meghan ir Harry nuo pat tos akimirkos, kai 2018 metais tapo šeima, be skrupulų laužo ilgametes tradicijas ir seniai nusistovėjusias normas, panašu, kad pirmagimio sūnaus krikštynos bus tradicinės ir labai karališkos.

Krikštynų ceremonijai šeima pasirinko šv. Jurgio koplyčią – tuos pačius maldos namus, kur vienas kitam prisiekė amžiną meilę.

Mažojo Archie tėvui ši koplyčia ypatinga ir dar dėl vienos priežasties: būtent čia 1984 metais, būdamas trijų mėnesių, buvo pakrikštytas ir pats princas Harry.

Archie krikšto sakramentą gaus mažesnis – būdamas dviejų mėnesių.

Skelbiama, kad ceremonija vyks liepą, tačiau konkreti data neskelbiama. Manoma, jog ji planuojama pirmąją liepos savaitę.

Krikštynoms mažasis Archie bus papuoštas tradiciniu Vindzorų šeimos krikšto rūbeliu – tai tiksli krikšto drabužėlio, kuriuo karalienė Viktorija krikštynoms buvo apvilkusi savo pirmagimę princesė Victorią 1841 metais, kopija. Šio krikšto rūbo originalas padėjo pakrikštyti net 62 karališkuosius kūdikius, tarp kurių buvo ir Harry bei jo brolis princas Williamas, tačiau laikas drabužiui negailestingas, ir karalienė nurodė pasiūti tikslią jo kopiją. Ši ypatinga misija buvo patikėta karalienės siuvėjai Angelai Kelly.

Kalbama, kad krikštynų ceremonija bus patikėta Vindzoro klebonui Davidui Conneriui ir Kenterberio arkivyskupui Justinui Welby.

Kenterberio arkivyskupas Sasekso kunigaikščiams labai ypatingas. Būtent jis, likus dviem mėnesiams iki vestuvių, pakrikštijo Meghan ir pavertė ją anglikonų bažnyčios nare. Vėliau sujungė porą santuokos sakramentu.
Žinoma, krikštynose dalyvaus daugybė ypatingų svečių. Tikrai išvysime Harry tėvą princą Charlesą su žmona Kornvalio kunigaikštiene Camilla bei brolį princą Willamą su žmona Kate ir trimis vaikais.

Tik vienas labai ypatingas žmogus šventėje dalyvauti negalės – tai pati karalienė Elžbieta II, kuriai sutrukdys ankstesni įsipareigojimai. Ji praleido ir praeitais metais vykusias Williamo sūnaus Louiso krikštynas, nors dalyvavo vyresnių dviejų jo vaikų šventėse.

Tikimasi, kad į šventę iš Kalifornijos atskris Meghan mama Doria Ragland.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)