Dabar su Meghan Markle jis surimtėjo ir tapo garbingu karališkosios šeimos nariu. Viena iš jo atsakomybių – gebėjimas tvarkyti piniginius reikalus. Paskaičiuokime, koks princo Harry'o turtas, kurį sudaro daug paveldėjimų, karinės tarnybos alga, taip pat tėčio kasmet skiriamos lėšos išlaikymui, na ir nemažas žmonos kraitis.

Paveldėjimas iš mamos

Po tragiškos mirties 1997 m. princesės Dianos testamentas užtikrino, kad du jos sūnūs ir jų šeimos nariai bus aprūpinti visam gyvenimui iš fondo „Discretionary Fund", kuris atsakingas už intelektinės nuosavybės, daiktų ir sukauptų pajamų tvarkymą, rašo „The Balance". Nurodoma, kad „Discretionary Fund" funkcionuos visą laiką, kol praeis 21 metai po paskutinio jo didenybės karaliaus Jurgio VI palikuonio mirties.

Princesė Diana 1984-ųjų rugsėjo 16-ąją visuomenei pristatė antrą sūnų Harry

Atskiras turtas buvo skirtas princams Williamui irHarry'ui, kuris buvo tvarkomas, kol kiekvienam iš jų sukako 30 metų. Tuo metu turtas siekė 16 mln. dolerių. Abu Dianos sūnūs pradėjo gauti tam tikras sumas, kai jiems sukako po 25 metus. „Esquire" duomenimis, Harry'is iš šio fondo kasmet uždirba po 450 000 dolerių. Broliai paveldėjo motinos brangenybių kolekciją, tiesa, jos vertė iki šiol nežinoma.

Prosenelės palikimas

Kai 2002 m. mirė dabartinės karalienės motina Elžbieta Bowes-Lyon, jos turtas atiteko vieninteliam gyvam jos vaikui – karalienei Elžbietai II. 18 mln. dolerių buvo palikta abiem princams – Williamui ir Harry'ui, o kadangi Britanijos monarchų pinigus reglamentuojančios taisyklės painios, didelė dalis to turto atiteko Harry'ui. Kodėl ne Williamui? Todėl, kad jis nebūtų gavęs pinigų iš Kornvalio hercogystės, kuri atiteks Williamui, kai Charlesas taps karaliumi.

Karalienė Motina ir jos korgis

„Vyresnysis brolis taip pat gaus kitokių finansinių privilegijų, kai paveldės sostą", – rašoma „Express". Pasak šio šaltinio, Kornvalio hercogystė yra „puikiai tvarkomas privatus nekilnojamasis turtas, kurį 1337 m. įkūrė karalius Edvardas III. Pelnas iš hercogystės atitenka Velso princui ir Kornvalio hercogui, kuris iš jo finansuoja viešąsias, labdaringas ir privačias veiklas ir šeimos poreikius". Pranešama, kad jos vertė – 1,1 mlrd. dolerių. Ar Harry'ui tenka dalis šių pinigų? O taip...

Pinigai iš tėvo

Taigi Kornvalio hercogystė. Viešosios, labdaringos ir privačios veiklos bei šeimos poreikiai reiškia ir kasmetinę 6,8 mln. išmoką padengti personalo, kelionių ir oficialių drabužių princui Harry'ui, o dabar ir Meghan Markle.

Princas Čarlzas su žmona Camilla

Kaip rašyta 2016 m. „New Zealand Herald", Williamo savaitės trukmės kelionė į Japoniją ir į Kiniją kainuoja apie 163 tūkst. dolerių, o Kate kelionė į Niujorką – 40 000 dolerių. Rašyta, kad Harry'o su palyda kelionė į Braziliją ir Čilę atsiėjo 135 000 dolerių. Ar broliai princai už ką nors moka iš savo kišenės? Galbūt. „Iš tų 6,8 mln. nemokama už remontą Williamo ir Kate pilyje Anmer Hall ir nemokamas atlyginimas poros tarnams", – rašė leidinys.

Atlyginimas už tarnybą kariuomenėje

Britanijos karališkosios šeimos atstovams neprivaloma atlikti karinės tarnybos, bet 2015 m. Harry's užbaigė 10 metų trukusią tarnybą joje. Daugelis buvo įsitikinę, kad jam nereikėtų tarnauti Irake ar Afganistane, princas šios nuomonės nepaisė.

„Tikrai nenorėčiau, kad mano kareiviai būtų Irake ar kokioje kitoje pavojingoje vietoje, o aš būčiau namuose", – 2005 m. yra sakęs Harry's.

Meghan Markle ir Princas Harry

„The Times" buvo spausdinamas Harry'o pasakojimas apie laiką Afganistane. „Mačiau siaubingų dalykų – vietinių gyventojų, taip pat ir vaikų, tragiškų sužalojimų ir mirčių nuo pakelės bombų, koalicijos karių, gulinčių kovos lauke, nuolat nešamus sužeistuosius į ligoninę... Pranešimai per radiją apie į ligoninę gabenamus sužeistuosius (kartais pasigirsdavo frazė „oj, vampyras", tai reiškia, kad reikės daug kraujo; man vis dar pašiurpsta nugara prisiminus) ar vėlūs vakarai, kai jau gulint lovoje mūsų pastatas dreba nuo „Chinook" ir „Black Hawk" sraigtasparnių sparnų, nuolat primindavo, kas aplink vyksta. Nebuvo įmanoma to neužuosti, negirdėti, nejausti, nebuvo įmanoma nuo to pabėgti."

Jo atlyginimas buvo 45 000 dolerių per metus.

Turtinga žmona

Dabar, kai Meghan Markle oficialiai tapo karališkosios šeimos nare, jos gyvenimas stipriai pasikeis, bet nepagalvokite – turtingo jaunikio ji neieškojo. Ji pati yra turtinga.

Sasekso hercogienė nebevaidins kino filmuose, bet už vaidybą amerikiečių seriale „Suits" („Kostiumuotieji") ji gavo apvalią sumelę. Kaip rašo „Daily Mail", M. Markle už seriją uždirbdavo po 50 000 dolerių, o per metus – 450 000 dolerių. Jos karjera kine nebuvo įspūdinga, kita vertus, gana pelninga. 2010 m. aktorė gavo 187 000 dolerių už vaidmenį filme „Remember Me" („Prisimink mane") ir 171 429 dolerius vaidmenį filme „The Candidate" („Kandidatas"). Vaidindama kino ir televizijos filmuose ji sukaupė 5 mln. dolerių turtą, rašoma „Celebrity Net Worth".

Meghan Markle pirmąkart oficialiame renginyje dalyvavo kaip karališkosios šeimos atstovė

Aktorės karjerą hercogienė baigė, tačiau pelno atneša savotiškos neoficialios reklamos. Kitaip tariant, kai buvo nufotografuota su „Strathberry" rankine, škotų kompanijos interneto svetainės lankomumas padidėjo 5 000 proc., rašo „The Times". Kai ji įsigijo juodus džinsus iš „Hiut Denim", kompanijai teko įsigyti didesnę gamyklą, kad spėtų patenkinti paklausą. Taigi nepanašu, kad M. Markle tuštintų vyro piniginę ar sekintų Britanijos ekonomiką.

Būsimas paveldėjimas iš senelės

Savaime suprantama, kad Harry'is paveldės bent dalį karalienė Elžbietos II turto, kai ji paliks šį pasaulį. Kokio dydžio bus tas turtas? Na, karališkoji šeima nemėgsta kalbėti apie pinigus, bet 2002 m. karalienė paveldėjo turtą iš savo motinos, kuris tuo metu buvo 93 mln. dolerių vertės. Kai sakoma visą, tą ir turime omenyje.

„Pagal atskirą teisinį straipsnį, karalienė yra atleista nuo turto paveldėjimo mokesčių, tačiau karalienės motinos palikimas personalui ir kitiems šeimos nariams bus apmokestintas, – rašė BBC. – Valdovo paliekamas turtas kitam valdovui arba valdovo sutuoktinio paliekamas turtas valdančiam monarchui atleidžiamas nuo 40 proc. mokesčių..."

Karališkoji šeima

„Forbes" duomenimis, karalienės turtas vertas maždaug 500 mln. dolerių, jį sudaro „nekilnojamasis turtas, taip pat ir Balmoral pilis Škotijos aukštumose, žirgų ūkiai, vaisių ūkiai ir vandens plotai visoje Jungtinėje Karalystėje, didelė meno ir juvelyrinių dirbinių kolekcija bei viena iš didžiausių pasaulyje pašto ženklų kolekcijų, kurią surinko jos senelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)