Igoris Bogdanoffas mirė būdamas 72-ejų metų amžiaus, skelbia starhit.ru. Jis buvo paguldytas į ligoninę kartu su broliu dvyniu dar gruodžio 15-ąją. Abu vyrai susirgo sunkia COVID-19 forma ir neįveikė ligos. Jie nebuvo pasiskiepiję nuo koronaviruso, nepaisant artimųjų įkalbinėjimų. Grichka mirė Georges Pompidou vardu pavadintoje ligoninėje gruodžio 28 d., o Igoris – po šešių dienų.

Skandalingasis mokslininkas ir televizijos laidų vedėjas susilaukė šešių vaikų ir parašė daugybę bestselerių apie Visatos atsiradimą ir Didįjį Sprogimą.

„Apsuptas mylinčių vaikų ir šeimos narių, Igoris Bogdanoffas ramiai paliko šį pasaulį pirmadienį, 2022 m. sausio 3 d.“, – pranešė šeimos agentas.

Priminsime, kad broliai Bogdanoffai – rusų kilmės, bet gimė ir visą gyvenimą praleido Prancūzijoje. XX a. aštuntajame dešimtmetyje jie vedė mokslo populiarinimo laidas apie kosmosą ir mokslinę fantastiką.

Dvyniai įgijo išsilavinimą tiksliųjų mokslų srityje: Igoris turi teorinės fizikos mokslų daktaro laipsnį, Grichka – matematikos mokslų daktaro laipsnį. Broliai visą gyvenimą domėjosi mokslu ir rašė įvairius straipsnius. Daugelis jų darbų sulaukė prieštaringų vertinimų. Pavyzdžiui, 2010 m. kilo rimtas skandalas ir, gavus daugybę prašymų, buvo atlikta ekspertizė, kurios išvadose teigiama, kad Bogdanoffų mokslo darbai neturi jokios vertės.

Tiesa, broliai buvo žinomi ne tik dėl didžiulių konfliktų su mokslo bendruomene, bet ir dėl eksperimentų su savo išvaizda. Pastaruosius dešimtmečius Grichkos ir Igorio veidai keitėsi neatpažįstamai: skruostikauliai ir skruostai tapo itin ryškūs, padidėjo lūpos ir pagurkliai. Bogdanoffus žmonės vadino plastinių operacijų aukomis, bet jie neigė, kad rankas prikišo chirurgai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)