Sprendžiant iš teismo dokumentų, su kurių turiniu susipažino portalas „People“, filme „Fantastiniai gyvūnai: Grindelvaldo piktadarystės“ („Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald“) ne per seniausiai nusifilmavęs 55-erių metų aktorius, įteikė teismui pareiškimą, prilygstantį pirmuoju asmeniu išdėstytai savo ir buvusios sutuoktinės, taip pat aktorės, atlikusios vaidmenį filme „Akvamenas“ („Aquaman“), santykių ataskaitai.

„Kategoriškai neigiu visus A. Heard tvirtinimus, pareikštus nuo 2016 metų gegužės, kai ji kreipėsi į teismą, siekdama išsirūpinti laikiną apribojančią teismo nutartį, ir pasirodė jame su išpieštomis mėlynėmis, kurių, remiantis liudininkų parodymais ir stebėjimo kamerų įrašais, prieš savaitę tikrai nebuvo“, – pradeda savo pareiškimą J. Deppas.

 Amber Heard

Toliau jis tik patikina, kad neigs tuos kaltinimus visą likusį gyvenimą.

„Niekada nesu nuskriaudęs nei A. Heard, nei kurios nors kitos moters“, – pridūrė jis.

Paneigęs, kad smurtavo prieš A. Heard, aktorius tvirtina, kad pats buvo tapęs šiurkštaus buvusios žmonos elgesio auka.

„Kalta buvo ji, o aš buvau auka, – teigia jis. – A. Heard ne kartą smurtavo prieš mane, kai pavartodavo narkotikų ar vaistų ir dar užgerdavo juos alkoholiu. Taip ji elgėsi ir liudininkų akivaizdoje. Kartais savo veiksmais ji sukeldavo man rimtų sužalojimų.“

A. Heard advokatas Ericas George‘as paneigė aktorei mestus kaltinimus, be to, nurodė, kad tiesa šiuo atveju yra akivaizdi: J. Deppas ne kartą mušė A. Heard.

„Vis labiau beviltiški J. Deppo ir jo patarėjų bandymai susigrąžinti buvusią reputaciją inicijuojant nepagrįstą bylinėjimąsi su daugeliu kitados jam artimų asmenų – buvusiais advokatais, vadybininkais ir buvusia žmona – nieko neapkvailins.“

„Atsižvelgiant į tai, ko pavyko pasiekti prasidėjus judėjimui „Time‘s Up“, kai buvo aiškiai pasakyta, kokios taktikos griebiasi smurtautojai, siekdami ir toliau terorizuoti buvusias aukas, nekyla abejonių, kad nei kūrėjų bendruomenė, nei plačioji visuomenė nesileis apmulkinami J. Deppo skleidžiamomis, neargumentuotomis sąmokslo teorijomis, kuriomis visą kaltę siekiama suversti aukai“, – aiškina E. George‘as.

J. Deppas savo pareiškime nurodo, kad A. Heard yra jį mušusi, kumščiavusi ir spardžiusi.

Amber Heard ir Johnny Deppo konfliktas

„Ji taip pat dažnai mėtydavo į mane įvairius daiktus, įskaitant sunkius butelius, gazuoto gėrimo skardines, degančias žvakes, nuotolinio valdymo pultus ir dažų skiediklio skardines, sukeldama man rimtų sužalojimų“, – vardija aktorius.

J. Deppas taip pat teigia, kad yra siūlęs A. Heard sudaryti povedybinį susitarimą. Tai, esą, įvyko po jų slaptų vedybų 2015-aisiais.

„Ji tik įsiuto ir ėmė mėtyti į mane butelius, – nurodo aktorius. – Pirmas butelis praskriejo šalia galvos, bet manęs nekliudė. Tada ji sviedė didžiulį stiklinį degtinės butelį.“

Anot aktoriaus, tas butelis trenkėsi į stalą, ant kurio jis buvo padėjęs ranką ir suknežino vieną pirštą.

„Man teko iškęsti tris piršto rekonstrukcijos operacijas, tris kartus iškilo užkrato grėsmė, – tvirtina jis. – Bijojau, kad teks atsisveikinti su pirštu, ranka, pagaliau ir gyvenimu.“

2016-aisiais, kaip teigia J. Deppas, jis siekė išsiskirti su A. Heard. Tokį sprendimą, esą, buvo priėmęs, kai rado savo lovoje fekalijų.

„2016 m. balandžio 21 d. persikėliau į mansardą, siekdamas atsiriboti nuo A. Heard. Kitą rytą ji arba kuris nors iš jos bičiulių iškrėtė labai šlykštų pokštą – pridergė mano lovą, o tada kartu išvyko į Koučelą“, – rašo J. Deppas savo pareiškime.

Jis tvirtina, kad A. Heard vėliau užsiminė judviejų rezidencijos ūkvedžiui, jog pokštas su išmatomis tebuvo nekaltas pašmaikštavimas.

 Amber Heard ir Johnny Depp

Reaguodamas į A. Heard ginančio teisininko pareiškimą, J. Deppo advokatas nurodė štai ką: „Štai pagrindas, pateisinantis „neargumentuotą bylinėjimąsi“ su tais, kurie sukėlė J. Deppui finansinių nuostolių arba padarė fizinės žalos: buvę jo verslo vadybininkai iš TMG pademonstravo teigiamą nusiteikimą J. Deppo atžvilgiu, kai buvo išstatyti kaip begalės federalinių kriminalinių tyrimų objektai ir 2017-ųjų birželį jų biure apsilankė FTB pareigūnai.“

„Advokatų firma „Bloom Hergott“, kurios paslaugomis aktorius anksčiau naudojosi, tiesiog paskelbė apie J. Bloomo ir A. Hergotto atsistatydinimą bei įmonės restruktūrizavimą. Taip buvo elgiamasi siekiant išvengti atsakomybės likus mažiau nei keturiems mėnesiams iki teismo, susijusio su byla, nors pagrindinis ginčas jau buvo laimėtas. A. Heard, judėjimo „Me Too“ lydere pasivadinusi persona, anksčiau, beje, kalėjusi už smurtą šeimoje, patiria vis didesnę grėsmę, gausėjant jos nenaudai bylojančių įkalčių.

Daugėja atvirai apie tapimą aukomis pasisakančių moterų. Minėtinas ir melagingas laiškas, išsiųstas į Nacionalinio saugumo departamentą, kuriame pateiktas planas, kaip papirkti liudininką, taip pat garsioji jos apgaulė, išaiškėjusi, kai parodymus pateikė 24 liudininkai ir 2 policijos pareigūnai, buvo peržiūrėti 87 vaizdo įrašai, išklausyta garso medžiaga ir atsižvelgta į jos pačios prisipažinimą.“

„Visgi A. Heard advokatas teigia, kad įrodymai šiuo atveju akivaizdūs. Deja, nė vieno nepateikia“, – toliau rašoma pareiškime.

Priminsime, kad A. Heard ir J. Deppas susituokė 2015-aisiais. 2016-ųjų gegužę A. Heard kreipėsi į teismą, pateikdama kaltinimus dėl smurto ir reikalaudama išduoti apribojančią teismo nutartį. J. Deppas pareikštus tvirtinimus paneigė. 2016-ųjų rugpjūtį buvusi pora išsiskyrė be teismo, susitarusi dėl 7 mln. dolerių. Šią sumą A. Heard paaukojo labdarai. Abu aktoriai yra pasirašę neatskleidimo sutartis, draudžiančias viešai aptarinėti savo santykius.

J. Deppas apkaltino A. Heard šmeižtu, reaguodamas į 2018-ųjų gruodį dienraštyje „The Washington Post“ pasirodžiusį jos rašinį, kuriame pasakojama apie patirtą smurtą. Nors J. Deppo pavardė straipsnyje nepaminėta, aktoriaus pateiktame ieškinyje jos kaltinimai pavadinti apgavikiškais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)