Visiems karališkosios šeimos nariams patariama neragauti omarų, moliuskų ir net krevečių, dėl šiems maisto produktams būdingų ligų pavojaus.

Turint omenyje įtemptą jų kelionių po visą pasaulį grafiką, apsinuodijimas maistu sukeltų tikrą sumaištį ne tik karališkojoje šeimoje, bet ir tarp aptarnaujančio personalo ir priimančios šalies atstovų.

Be kiautuotųjų vėžiagyvių karališkosios šeimos atstovams taip pat rekomenduojama keliaujant užsienyje vengti pusžalės mėsos ir vandens iš krano. Tokių priemonių imamasi taip pat siekiant išvengti potencialių pavojų.

Be vėžiagyvių karališkosios šeimos atstovams dar būtina vengti ir česnako, tačiau tik esant šalia karalienei Elžbietai II. Česnakų draudimas neturi nieko bendro su saugumu – tiesiog karalienė negali pakęsti šios daržovės skonio.

„Bakingamo rūmuose česnakai maisto gamyboje nenaudojami“, – leidiniui „National Post“ sakė buvęs rūmų virėjas Johnas Higginsas.

Beje, jeigu jums tektų kada valgyti kartu su karaliene Elžbieta II, būkite tikri, kad tai bus sveikas maistas. Darrenas McGrady, dar vienas buvęs rūmų virėjas, leidiniui „The Telegraph“ atskleidė, kad vakarienės metu ant karališkojo stalo neturi būti krakmolingo maisto.

„Jokių bulvių, ryžių ar makaronų vakarienei. Tiesiog kažkas kepto ant grotelių su daržovėmis ir salotomis“, – tikino virėjas.

Beje, griežtos dietos laikosi ne tik karalienė Elžbieta II, bet ir jos augintiniai. D. McGrady leidiniui „The Telegraph“ teigė, kad kartą jis ruošė karališkiesiems korgiams troškinį iš smulkiai pjaustytos triušienos ir vištienos, o štai karalienės žirgai šeriami gražiai supjaustytomis morkomis.

„Viskas turi būti piršto ilgio ir tobulai nulupta“, – tikino D. McGrady. – Jeigu kada nors žirgas įkąs į karalienės pirštą, tai bus virėjo kaltė, kad supjaustė jas per trumpai.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)