Teigiama, kad NBC pranešė nebetransliuosianti kasmetinių „Mis Amerika“ ir „Mis Visata“ konkursų. Ši televizija konkursų transliacijas D. Trumpo priklausančios bendrovės užsakymu vykdė nuo 2003 m., o šių metų transliacijos suplanuotos liepos 12 d., rašo abcnews.go.com.

„Mūsų pamatinės vertybės – pagarba ir žmonių orumas“, - teigiama oficialiame NBC pranešime.

D. Trumpas savo ruožtu pareiškė, kad „silpnumą“ parodžiusi NBC turėtų ruoštis su juo susitikti teisme.

Prieš savaitę meksikiečių televizijos milžinė „Televisa“ pranešė nebetransliuosianti „Mis Visata“ grožio konkurso ir nutraukianti verslo ryšius su D. Trumpu dėl bet kokių komunikacijos projektų.

Tokį savo sprendimą „Televisa“ pagrindė „nepagarbiomis“ D. Trumpo pastabomis apie meksikiečius ir pareiškė „pasisakanti griežtai prieš bet kokias diskriminacijos, rasizmo ir ksenofobijos formas“.

NBC sprendimas nutraukti su D. Trumpu bet kokius verslo ryšius pasirodė praėjus mažiau nei savaitei po to, kai analogišką sprendimą priėmė „Univision“. Be to, D. Trumpas ėjo NBC televizijos „The Apprentice“ vedėjo pareigas, o sprendimas atsisakyti jo paslaugų sukėlė nesklandumų.

Birželio 29 d. NBC prodiuseris Markas Burnettas pranešė ieškantis būdų tęsti „Celebrity Apprentice“ laidų transliacijas be D. Trumpo.

D. Trumpas pareiškė nujautęs galimą verslo ryšių nutrūkimą, tačiau dėl savo pareiškimų neatsiprašė, nes šie pareiškimai, jo teigimu, „buvo teisingi“.

„Bet koks jų sprendimas man tiks“, - Čikagoje žurnalistams sakė D. Trumpas.

Vis dėlto jo vadovaujamos įmonės paskelbtame pranešime pateikiama kitokia informacija. „NBC yra silpna, taigi kaip ir visi kiti mėgina būti politiškai korektiška, todėl mūsų šalį ištikusios rimtos problemos“, - piktinasi D. Trumpas.

Paskelbtame pranešime teigiama, kad D. Trumpas ketina teistis su „Univision“. Be to, D. Trumpą papiktino NBC sprendimas pažeminti, bet palikti dirbti žinių vedėją Brianą Williamsą, pasakojusį klaidinančias istorijas.

„Jie gina meluojantį Brianą Williamsą, bet jie negins tų, kurie sako tiesą, nes ji nėra visada maloni“, - teigė D. Trumpas.

Vienoje iš priešrinkiminių kampanijų D. Trumpas pareiškė, kad iš Meksikos atvykstantys imigrantai „atgabena narkotikų, vykdo nusikaltimus, prievartauja, nors dalis iš jų ir yra geri žmonės“. Maža to, jis paragino pastatyti sieną palei pietinį Jungtinių Valstijų pasienį. Vėliau jis pareiškė, kad jo pastabos skirtos JAV valdžios atstovams, o ne Meksikos valdžiai ar šios šalies gyventojams.

39 Lotynų Amerikos gyventojus ginančias organizacijas vienijanti „The National Hispanic Leadership Agenda“ kreipėsi į NBC televiziją su raginimu nutraukti verslo ryšius su D. Trumpu. Panašaus turinio peticija su 218 tūkst. parašų įteikta internetinei svetainei „change.org“.

„Jei jiems reikalinga Lotynų Amerikos gyventojų bendruomenė ir jie ją vertina, jie turi parodyti, kad supranta šio D. Trumpo įžeidimo reikšmingumą“, - patikino Felixas Sanchezas iš „The National Hispanic Leadership Agenda“.

Čikagoje šalia restorano, kuriame kalbą sakė D. Trumpas, jo laukė keliolika protestuotojų.

Maritza Vaca iš Čikagos ispanakalbių bendruomenės įsitikinusi, kad imigrantai turi teises ir juos liūdina tokio pobūdžio D. Trumpo komentarai. „Tai rasizmas, o jam, kaip besiruošiančiam prezidentu tapti asmeniui, taip kalbėti yra kvaila“, - piktinosi ji.

NBC teigia vis dar sprendžianti, ką ateinantį mėnesį transliuos vietoje „Mis Amerika“ grožio konkurso, kurį 2014 m. stebėjo 5,6 mln. žiūrovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)