50-metį M. Schumacherį 2013-ųjų gruodį ištiko nelaimė: jis patyrė sunkią galvos traumą ir šešis mėnesius buvo komos būklės. „Formulės-1“ legenda slidinėjo Prancūzijos kalnų kurorte Meribelyje. Jis išsuko į nepažymėtą trasą ir, čiuoždamas palyginti nedideliu greičiu, galva trenkėsi į uolą. M. Schumacheris buvo nugabentas į ligoninę ir paniro į dirbtinai sukeltą komą, iš kurios pabudo 2014-ųjų birželio 14-ąją. Kaip teigta, jam pasisekė, kad išgyveno tragišką incidentą.

Prabėgus maždaug penkeriems metams, M. Schumacherio šeima, apie 50-mečio būklę atskleidusi nedaug, pritarė dokumentinio filmo apie lenktynių žvaigždę kūrimui.

Išskirtines įžvalgas apie M. Schumacherio sveikatą atskleidžiantis filmas vokiškai kalbančiose šalyse pasirodys gruodžio 5-ąją. Tačiau anonsiniame filmuke 88-erių B. Ecclestone‘as pateikė pozityvių naujienų apie savo F-1 kolegos sveikatą.

Jis tvirtina esąs tikras, kad M. Schumacheris pasveiks.

Filmas, pavadintas „Schumacheris“, sulaukė visiško lenktynių čempiono žmonos Corinnos ir likusių šeimos narių palaikymo. Šiame filme bus nušviestas tiek įspūdingas M. Schumacherio gyvenimas ir karjera, tiek slidinėjant nutikusi nelaimė.

Filme B. Ecclestone‘as pasisako apie M. Schumacherio sveikatą. B. Ecclestone‘as sakė: „Šiuo metu jis ne su mumis. Tačiau kai jam pagerės, jis atsakys į jūsų klausimus“.

Pasak vietinės žiniasklaidos, toks pareiškimas suteikia tiek baimės, tiek vilties dėl M. Schumacherio pasveikimo.

Vienas Vokietijos dienraštis rašė, kad „pasidaro aišku, kaip smarkiai, prabėgus penkeriems metams, slidinėjant nutikusios nelaimės pasekmės vis dar veikia M. Schumacherį“, nors antrasis B. Ecclestone‘o sakinys taip pat „suteikia vilties dėl sėkmingo pasveikimo“.

Pati Corinna irgi pasirodo filme ir, kaip pranešama, sako: „Michaelis yra kovotojas. Jis nepasiduos“.

Kokios naujausios žinios apie M. Schumacherio būklę?

Apie M. Schumacherio būklę nuo to laiko, kai 2013-aisiais jis patyrė galvos traumą, atskleidžiama nedaug.

Visgi sausio pradžioje žymiosios F-1 legendos šeima paskelbė retai pasitaikantį pranešimą apie jo sveikatą, kuriame skelbiama: „Būkite tikri: jis yra pačiose geriausiose rankose, o mes darome viską, ką tik galime, kad jam padėtume. Prašau, supraskite, jog vykdome Michaelio norą ir išlaikome privatumą dėl tokio subtilaus dalyko kaip jo sveikata. Taip pat labai norime padėkoti už jūsų draugystę ir palinkėti sveikų ir laimingų 2019-ųjų“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)