Tačiau tai nėra drąsūs rokenrolo žvaigždės atsiminimai – veikiau tragiškas besaikių vakarėlių, kuriuose visiškai prarasdavo kontrolę, nevaldomo įniršio ir kančios vaizdas, užmaskuotas šlove ir sėkme.

Skyriuje, pavadintame „Rock Bottom“ („Visiškas dugnas“), ji prisimena, kaip neteko sąmonės per aktorės Kate Hudson rengtą įžymybių Helovino vakarėlį, o „Coldplay“ vokalistą Chrisą Martiną ši situacija paskatino paraginti L. Allen kuo skubiau kreiptis pagalbos į profesionalus.

Prisimindama incidentą, ji sako: „Su Ch. Martinu nesame itin artimi, tačiau visuomet būsiu jam dėkinga už tai, ką jis padarė – pasakė man: „Ne, Lily, aš ne taip į tave žiūriu. Nenoriu tavęs išdulkinti. Tu man rūpi. Noriu būti tavo draugas. Noriu tau padėti“.

„The Sun“ atskleidžia, kad Lily gerbėjus šokiruosiančioje knygoje bus apžvelgti šie dalykai:

• Kaip „Coldplay“ vokalistas Ch. Martinas parvežė ją namo ir paliko raštelį su pasiūlymu apsilankyti pas gydytoją, jam padėjusį „sąmoningai išsiskirti“ su Gwyneth Paltrow. L. Allen tuo metu buvo visiškai įnikusi į narkotikus.

• Dainininkė taip kentėjo nuo depresijos, kad svarstė net apie savižudybę.

• Plačiai aptariamas jos pasidygėjimas tėvu – narcizišku aktoriumi Keithu Allenu.

• Kaip, besislapstydama nuo santuokos krizės ir motinystės, ji su draugais linksmindavosi Kalifornijoje.

• L. Allen apkaltino vieną iš svarbių įrašų kompanijos vadovų ją seksualiai išnaudojus, kai dainininkė miegojo.

350 biografijos puslapių gausybę problemų turėjusi žvaigždė dalijasi bjauriausiomis savo sudėtingo gyvenimo detalėmis, patvirtindama pranešimus apie seksą su turų metu samdytomis prostitutėmis ir pramogų pasaulio žvaigždėmis vyriškiais, įskaitant Liamą Gallagherį, su kuriuo, kaip ji tvirtina, išdykavo pirmos klasės skrydžio į Japoniją metu.

Dainininkė giriasi, kad jos lovoje buvo atsidūrę daugybė įžymybių, įskaitant „The Streets“ vokalistą Mike‘ą Skinnerį ir meno kūrinių pardavėją Jay‘ų Joplingą, taip pat prisimena romanus su šokėjomis ir apsilankymus striptizo klubuose turo kartu su Miley Cyrus metu.

Pasakojimai apie jos žemiausio nuosmukio detales skaitytojus turėtų pritraukti labiausiai.

Smulkiai dėstydama apie Ch. Martino pastangas pagelbėti, ji prisimena, kaip 2014-aisiais prisijungė prie ryškiausių žvaigždžių, įskaitant Arnoldą Schwarzeneggerį ir Gwen Stefani, ir atvyko į Kate Hudson rengtą Helovino vakarėlį persirengusi seksualiniu išnaudojimu kaltinamu muzikos prodiuseriu Dr Luke‘u.

Lily pasakoja, kad vakarą praleido apsivyniojusi apie Holivudo žvaigždę Orlando Bloomą, tačiau nieko rimtesnio neįvyko, nes dainininkė buvo pernelyg apsvaigusi.

Ch. Martinas nutempė ją į automobilį, palydėjo namo ir paliko raštelį, kuriame maldavo jam paskambinti. Kitą rytą dainininkė susidūrė su niūria realybe ir savo priklausomybės pasekmėmis.

Ji pasakoja: „Chrisas ir Gwyneth buvo ką tik išsiskyrę, tačiau drauge lankė sąmoningų skyrybų užsiėmimus Los Andžele. Jiedu pakvietė mane sekmadienio pietų. Nebuvau labai šneki su Chrisu, tačiau jis ir Gwyneth paragino mane kreiptis į tą patį specialistą, pas kurį lankėsi.

„Tuomet nenuėjau, tačiau tai buvo tarsi žadintuvo signalas, kurio man reikėjo. Suvokiau, kad sergu. Elgiausi visiškai priešingai tam, ką būtų galima pavadinti seksualiniu išsilaisvinimu, buvau tarsi įstrigusi rate. Buvau įnikusi į vartojamus narkotikus ir alkoholį ir seksą, kurio vaikiausi. Jaučiausi lyg objektas, kurį galima dulkinti, bet jis niekam nieko nereiškia“, – sakė L. Allen.

Nevaldomai į priklausomybes ir laukinius vakarėlius įsisukusios įžymybės asmeninis gyvenimas negrįžtamai byrėjo – ji atstūmė savo artimuosius ir geriausius draugus.

Šiandien ji aprauda savo sužlugusią santuoką ir motinystės nesėkmes ir tai, kad aplink buvę žmonės pavertė ją užsidariusia ir nelaiminga. Tačiau akivaizdu, jog pakenkta buvo jau prieš daugelį metų.

L. Allen pasakoja, kaip jos santykiai su tėčiu aktoriumi Keithu Allenu niekuomet neišsivadavo nuo uždarumo jausmo, atsiradusio dar vaikystėje. Apie tėtį ji atsiliepia kandžiai ir piktai – vadina ji „narcizišku ir šaltu“. Dainininkė sakosi matydavusi jį retai, mat tėčiui svarbiau buvo priklausomybė narkotikams ir moterys.

Netgi šiandien bendrauti jiems sudėtinga – Lily prisimena, kad jos širdis tiesiog plyšo, kai tėtis išmainė pagrindinį dainininkės pasirodymą „Latitude“ festivalyje, kol kas svarbiausią jos karjeroje, į kitoje scenoje vykusį komikų pasirodymą. Lily motina kino prodiuserė Alison Owen dažnai būdavo taip apsvaigusi nuo narkotikų, jog užmiršdavo pasiimti Lily iš mokyklos. Tad mergaitė nutolo nuo šeimos ir ėmė ieškoti paguodos kitose vietose.

Tačiau linksmybių ratas tik įsuko ją į kančią – Lily prisipažįsta, kad įstrigusi psichinės sveikatos problemose ne kartą mėgino žudytis. Kai kurie knygos puslapiai tiesiog persmelkti pasibjaurėjimu savimi. Dainininkė atskleidžia besijaučianti prastesnė už kitus menininkus ir mananti, jog šie lenkia ją išvaizda ir talentu, o savo sėkmę vadina tik laimingu atsitiktinumu. Bet liūdniausia skaityti, kaip L. Allen smerkia savo motinystės pastangas.

Dviejų dukterų, septynerių Ethel ir penkerių Marnie, motina Lily, pasakodama apie tai, kaip sąmoningai su muzikantais pabėgdavo į Santa Moniką, prisipažįsta: „Aš slapsčiausi nuo savo šeimos ir motiniškų įsipareigojimų. Atrodė, kad bėgant bus lengviau susidoroti su viskuo: mano neištikimybe, priklausomybe nuo įvairiausių medžiagų, svorio netekimu ir mane kankinusiu siaubingu atsiskyrimo jausmu“.

Pagalbos telefonai:
Psichologinės pagalbos tarnyba Telefono numeris Darbo laikas
Jaunimo linija Budi savanoriai konsultantai 8 800 28888 I-VII, visą parą
Vaikų linija Budi savanoriai konsultantai, profesionalai 116 111 I-VII, 11:00 - 23:00
Linija Doverija (rusų kalba paaugliams ir jaunimui) Emocinę paramą teikia: savanoriai moksleiviai 8 800 77277 II–VI, 16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos profesionalai 8 800 66366 I-VII, visą parą
Vilties linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos specialistai 116 123 I-VII, visą parą
Krizių įveikimo centras Konsultacijos teikiamos per Skype arba atvykus į Krizių įveikimo centrą (Antakalnio g. 97, Vilnius, http://www.krizesiveikimas.lt) 8 640 51555 I-V 16.00–20.00, VI 12.00–16.00
Skambučius į visas linijas apmoka SADM iš Valstybės biudžeto lėšų.
„Sidabrinė linija“ – draugystės pokalbiai, emocinė ir informacinė pagalba vyresnio amžiaus žmonėms. Budi profesionalūs konsultantai 8 80080020 www.sidabrinelinija.lt pasikalbekime@sidabrinelinija.lt I-V 8.00-22.00, VI-VII 11.00-19.00
Emocinė parama internetu
„Vaikų linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.lt Atsako per 36val.
„Jaunimo linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: https://jaunimolinija.lt/lt/pagalba/pagalba-pokalbiais-internetu/ Pokalbiai internetu (angl.chat) Kasdien nuo 18 iki 24 val. Emocinė parama elektroniniais laiškais "Jaunimo linijoje" neteikiama
„Vilties linija“ Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.com Atsako per 3 darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“ Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.lt Atsako per 3 darbo dienas
Psichologinės konsultacijos Rašyti el. paštu: psyvirtual@psyvirtual.lt.Daugiau informacijos svetainėje: http://www.psyvirtual.lt Atsako per 2 darbo dienas
Pagalba nusižudžiusių artimiesiems Rašyti el. paštu: laukiam@artimiems.lt Atsako per 2-3 darbo dienas
Krizių įveikimo centre (Antakalnio g. 97, Vilnius, www.krizesiveikimas.lt) budi psichikos sveikatos specialistai, su kuriais galite pasikonsultuoti atėję arba per Messenger ar Skype be išankstinės registracijos ir nemokamai. Į budinčius psichologus bus galima kreiptis darbo dienomis 16-20 val., šeštadieniais 12-16 val. Visa papildoma informacija – puslapyje www.krizesiveikimas.lt. Pagalba nusižudžiusių artimiesiems: savitarpio pagalbos grupė, dažniausiai užduodami klausimai, literatūra ir kita naudinga informacija puslapyje artimiems.lt Vaikų ir paauglių krizių intervencijjos skyrius. Veikia visą parą. (8-5) 275 75 64.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)