Bet kokia yra jo, kaip vieno labiausiai mėgstamų, jei ne paties mėgstamiausio, susižavėjimo objekto ilgaamžiškumo paslaptis? Vienodai dievinamas vyrų ir moterų, Johnny Deppas sugeba pavergti ne vien damas, bet ir užkietėjusius rokerius bei aiškias ateities vizijas turinčius režisierius.

Ar yra riba, iki kada kapitonas Jackas Sparrow gali mus žavėti? Pažvelkime į Johnny Deppo neprilygstamą žavesį toje pramonėje, kuri turi įprotį nemaloniai reguliariai sukramtyti ir išspjauti asmenybes.

Psichologijos profesorius Scottas Allisonas, parašęs knygą „Heroes: What They Do and Why We Need Them“ (Herojai: ką jie daro ir kodėl mums jų reikia), kelia klausimą, ar pernai metais įvykusios aktoriaus skyrybos su buvusia gyvenimo drauge Vanessa Paradis po kartu praleistų keturiolikos metų galėtų išplėšti Johhny Deppą iš kolektyvinės širdies. Tai susiję su psichologine gudrybe, kuri vadinama „aureolės efektu“.

„Prielaida yra tokia, kad dėl to, jog jis yra fiziškai patrauklus, jis turi būti doras ir drąsus, - aiškina psichologas. - Johnny Deppas turi didingą aktorystės talentą ir mes dažnai klystame manydami, kad didingumas vienoje gyvenimo srityje reiškia didingumą visose srityse“.

„Kai mes kažką dieviname, turime lūkestį, kad jie elgsis kaip pridera – mainais už mūsų suteikiamą liaupsinimą demonstruos dorą elgesį. Jeigu jiems tai nepavyksta, mes nusisukame nuo jų“, - įsitikinęs S. Allisonas.

Buvęs grupės „Orange Juice“ būgnininkas, o dabar „Rolling Stone“ žurnalistas Stevenas Daly ką tik parašė didelę gausiai iliustruotą knygą pavadinimu „Johnny Depp: A Retrospective“ (Johnny Deppas: retrospektyva) ir jis negalėtų nesutikti su S. Allisonu dar labiau.

„Ar aureolė išnyko po skyrybų? Ne, - atsako S. Daly. - Ne, ne, ne, ne, ne. Nemanau, kad jame įvyko virsmas. Jis turi tai, ką žmonės vadina pamatinėmis vertybėmis“.

Johnny Deppas anksčiau ir dabar - nuotraukų albume:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)