„Prieš pradėdama savo istoriją, norėčiau pasakyti, kad, jeigu kas nors jaučiasi nejaukiai, neprivalo pasisakyti šia tema. Pastarąją parą mačiau begalę tiktoko įrašų, kuriuose moterys kitoms moterims sako, kad jos privalo pasidalinti savo abortų istorijomis. Manau, kad tai būtų neteisinga, nepagarbu ir tiesiog neautentiška“, – tokiais žodžiais savo įrašą pradėjo mergina.

„Tik dabar atskleidžiu savo istoriją, nes noriu, kad kitos moterys jaustųsi palaikomos ir mylimos. Ir visai nesvarbu, ar jos irgi nori pasidalyti savo istorija, ar ne“, – pažymėjo ji.

Ireland Baldwin papasakojo, kad išprievartavimo auka ji tapo dar būdama paauglė, o tai nutiko jai būnant be sąmonės. Modelio žodžiais tariant, šis įvykis pakeitė jos likusį gyvenimą.

I. Baldwin teigia apie išprievartavimą tuo metu niekam nepasakojusi, išskyrus slaugę, kuri ja pasirūpino po įvykio. Apie patirtą prievartą nesužinojo nei tuometinis jos vaikinas, nei merginos tėvai – aktoriai Kim Basinger ir Alecas Baldwinas.

„Šią paslaptį savyje laikiau daugelį metų, o taip darydama sukėliau daug skausmo ir sau pačiai, ir savo artimiesiems“, – prisipažino garsenybė.

Pasak modelio, jos savijauta vis blogėjo, nes ilgą laiką savyje kalino daugybę skausmo ir kaltės, todėl nebegalėjo suvaldyti savo gyvenimo.

„Vis daugiau gėriau ir linksminausi vakarėliuose, savarankiškai vartojau vaistus, buvau smurtiniuose ir toksiškuose santykiuose bei draugystėse. Iš esmės dariau viską, kad tik užsimirščiau“, – toliau pasakojo mergina.

„Matydama, kiek daug moterų taip drąsiai dalijasi savo istorijomis, susimąsčiau, koks būtų buvęs mano gyvenimas, jei būčiau pastojusi ir turėjusi auginti vaiką, būdama tokios būklės. Nepamirškite, kad man prieinamos medicinos paslaugos, kad turiu pinigų ir aplinkinių palaikymą, o daugybė moterų to neturi. Tokiomis aplinkybėmis tai būtų buvusi traumuojanti ir tiesiog nepakeliama patirtis“, – pridūrė mergina.

I. Baldwin taip pat atskleidė, kad vėliau neplanuotai pastojo nuo savo tuometinio vaikino, su kuriuo ji jautėsi „labai nelaiminga“. Be to, vaikinas aiškiai leido suprasti, kad jo nedomino santuoka ar vaikai, jis esą vargiai galėjo palaikyti rimtus santykius.

„Nusprendžiau pasidaryti abortą, nes puikiai žinojau, ką reiškia gimti dviem žmonėms, nekenčiantiems vienas kito“, – prisipažino modelis.

Kalbėdama apie galimybę, kad anuomet galėjo kūdikį pagimdyti ir atiduoti įvaikinti, I. Baldwin griežtos nuomonės neturėjo.

„Tačiau negalėjau pasirinkti auginti vaiką neturėdama savo finansų ir be mylinčio ir palaikančio partnerio. Aš pasirinkau save. Ir vėl padaryčiau tą patį. Tavo gyvenimas – tavo pasirinkimai“, – sakė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)