27 metų Melanie Gaydos gimė su ekodermine displazija – ši genetinė liga sutrikdo dantų, porų, kremzlių, nagų ir net kaulų augimą. Dėl to Melanie yra plika ir neturi nei vieno krūminio danties.

Konektikute gimusi mergina kalbėjosi su „Yahoo! Style“ apie savo kelią į modelių pasaulį, neigiamus komentarus ir tai, kodėl atsisakė nešioti dantų implantus, nors savų dantų neturi. „Žmonės jaučiasi patogiau kai aš burnoje turiu dantis, – sakė modelis. – Tačiau ne aš“.

Melanie taip pat turi abipusį vilko gomurį ir alopeciją, kuri slopina natūralų plaukų augimą. Jos alopecijos formai būdingas plaukų įaugimas, o vaikystėje nekreipiant dėmesio į blakstienų augimą buvo pažeistos jos ragenos, kas lėmė dalinį aklumą.

Ilgus metus kovojusi su savo ligos simptomais, 26 metų sulaukusi Melanie, tarp kurios gerbėjų yra net Miley Cyrus, įsidėjo pirmuosius dirbtinius dantis, su kuriais pasirodė medicininiame pokalbių šou „The Doctors“. Tačiau praėjus vos aštuoniems mėnesiams nuo šio šou pasirodymo mergina liovėsi nešioti dantų protezus, nes suprato, kad jaučiasi laimingesnė tokia, kokia yra, nors prieš tai manė, kad dantų turėjimas pakeis jos gyvenimą.

Apie įkvėpimą tapti modeliu Melanie pasakojo: „Visada mane žavėjo galimybė būti didesne už gyvenimą. Norėjau būti ant afišų lentos ar didžiojo kino ekrane“.

Tačiau pirmoji modelio aistra buvo vaizduojamasis menas, kurį ji studijavo Niujorke esančiame Pratto institute ir kuris ją nuvedė į modelių pasaulį, kai mergina dėmesį sutelkė į autoportretus ir suvokė savo grožio unikalumą.

„Manau, tai padeda kitiems žmonėms pažvelgti į mane kitaip, nei tuo atveju, jeigu jie būtų sutikę mane gatvėje, ir kokios galėtų būti jų išankstinės nuostatos“, – aiškino modelis.

Ryžtis modelio karjerai ją įkalbino vaikinas. „Jis padėjo man suprasti, kad aš esu vienintelė, kuri taip atrodo, kad tame yra potencialo“, – prisimena ji.

Melanie sureagavo į „Craigslist“ skelbimus, ieškančius „unikalių“ modelių, ir netrukus susikūrė nedidelį savo nuotraukų aplanką. Ir patyrė tikrą šoką, kai jos gerbėjo laiškas, nusiųstas garsiam ispanų fotografui Eugenio Recuenco, baigėsi kvietimu į modelių atranką.

Eugenio sužavėjo Melanie nuotraukos ir jis išsiuntė merginą į Berlyną filmuotis vokiečių grupės „Rammstein“ vaizdo klipe, kurį jis režisavo.

Paklausta, ar pyksta ant likimo dėl savo ligos, Melanie sako: „Ne. Man tai netrukdo, ir niekada netrukdė. O jei ir trukdė, tai tik todėl, kad žmonės man sakė, kad turėčiau dėl to sielotis“.

Ji pridūrė: „Žmonės manęs klausdavo: Kaip tu valgai be dantų? Bet juk žmonės be kojų bėga maratonus. Visa tai – suvokimo klausimas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (256)