Reperis Keefe D – kurio tikrasis vardas yra Duane'as Keithas Davisas – prasitarė, kad buvo prieš 22 metu įvykdytos žmogžudystės Las Vegase liudininkas.

1996 m. rugsėjį hiphopo atlikėjas Tupacas, kuriam tebuvo 25 m., pažiūrėjo Mike'o Tysono kovą, o po to buvo apšaudytas iš pravažiuojančio automobilio. Po šešių dienų nuo sužeidimų jis mirė ligoninėje, rašoma sky.com.

D. Davisas, kuriam diagnozuotas vėžys, apsisprendė nutraukti ilgametę tylą, nes sunki liga jam užtikrina imunitetą nuo baudžiamojo persekiojimo.

Dokumentiniame filme D. Davisas pasakoja, kad jis sėdėjo priekinėje keleivio vietoje baltajame „Cadillac" automobilyje, iš kurio ir buvo paleisti mirtini šūviai. Pasak D. Daviso, automobilį vairavo Terrence'as „T-Brown" Brownas, o jo gale sėdėjo DeAndre „Dre" Smithas ir D. Daviso sūnėnas Orlando „Baby Lane" Andersonas. Visi jie priklausė „Southside Crips" gaujai. T. Browno, D. Smitho ir O. Andersono nebėra gyvųjų tarpe.

Tupacas Shakuras

D. Davisas sako, kad jie ieškojo Tupaco – kuris, pasak jo, sumušė vieną iš jų gaujos narių – 662 klube, kuris priklausė „Death Row Records" vadovui Marionui „Suge" Knightui. Jie sužinojo, kad pastarasis tą vakarą turėjo būti su Tupacu.

Pasak D. Daviso, klube Tupaco jie nerado, o išėję iš jo pamatė jį „kaip žvaigždę per paradą" stovintį „BMW" automobilyje atviru stogu.

Toliau jis tęsia: „Jei jis nebūtų atsistojęs, nebūtume jo pastebėję."

Tiesiai paklaustas, kas konkrečiai paleido šūvius, D. Davisas su šypsena atsakė: „Laikysiuosi gatvės kodų iki galo. Tegaliu pasakyti, kad šaudyta buvo iš automobilio galo."

Vis dėlto ankstesnėje policijos vykdytoje apklausoje, kuri buvo įrašyta, D. Davisas nurodė, kad šaudė jo sūnėnas O. Andersonas, ir patikslino, kad šis persisvėrė ir paleido šūvius iš dešinės automobilio pusės.

O. Andersonas, kuris žuvo per kitą gaujų susišaudymą 1998 m., būdamas 24 m., kol buvo gyvas, kaltinimus neigė.

Kaip rašoma dailymail.co.uk., dokumentinio filmo produseris Kyle'as Longas išsakė kritiką Los Andželo policijos departamentui už tai, kad nebuvo imtasi jokių veiksmų, nors D. Davisas buvo nusikaltimo bendrininkas.

Anksčiau Tupaco nužudymas buvo siejamas su kito reperio, The Notorious B.I.G. – taip pat žinomo kaip Biggie Smalls – sušaudymu 1997 metų kovą.

Abiejų žmogudysčių atveju nebuvo jokio baudžiamojo persekiojimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)