17-metė pianistė Teresa Scanlan nugalėjo 52 varžoves. Be tiaros, kurią galės nešioti vienus metus, ir titulo Teresa gaus stipendiją - 50 tūkst. dolerių, kuriuos galės išleisti mokslams.

T.Scanlan yra jauniausia "Mis Amerika" nuo pat pirmojo konkurso, kuris įvyko 1921 metais ir kuriame nugalėjo 15-metė Margaret Gorman iš Kolumbijos apygardos.

T.Scanlan laimėjo pademonstravusi juodą bikinį ir baltą vakarinę suknią, pianinu pagrojusi "White Water Chopped Sticks" ir pasakiusi auditorijai, jog, kalbant apie interneto svetainę "WikiLeaks", saugumas turėtų būti svarbiau už galimybę visuomenei susipažinti su vyriausybės informacija.

Per konkurso klausimų ir atsakymų rungtį, po kurios ir buvo paskelbta nugalėtoja, būsimosios grožio karalienės buvo paklausta, kaip, jos nuomone, Jungtinės Valstijos turėtų reaguoti į slaptų dokumentų paskelbimą interneto svetainėje "WikiLeaks".

T.Scanlan neapibrėžtai kalbėjo apie tai, ką reiktų padaryti, bet "WikiLeaks" veiksmus pavadino šnipinėjimu.

"Žinote, kalbant apie tą situaciją, tai faktiškai buvo pagrįsta šnipinėjimu, o kalbant apie mūsų šalies saugumą, (tai) mes turime kreipti dėmesį pirmiausia į saugumą, o paskui - (į) žmonių teisę žinoti, nes tai taip svarbu - kad kiekvienas, esantis mūsų teritorijoje, būtų saugus, todėl negalime leisti vykti tokiems dalykams ir jie turi būti deramai tvarkomi", - sakė ji.

T.Scanlan, kuri neseniai baigė mokyklą Vakarų Nebraskoje esančiame Giringo miestelyje, planuoja pasibaigus jos, kaip "Mis Amerika" karaliavimui, studijuoti Amerikos politiką Patricko Henry koledže Virdžinijoje.

Ji sakė norinti tapti kriminalinių bylų advokate ir galbūt sieksianti tapti renkama įstatymų leidėja. Ji yra kilusi iš miestelio, kuriame gyvena 8 tūkst. žmonių, o savo šeimoje yra vienas iš septynių vaikų. Jos motina yra imigrantų iš Jugoslavijos, kurie pabėgo nuo komunistų valdžios, duktė.

Pirmąja vicemis šiemet tapo "Mis Arkanzasas" Alyse Eady , kuri laimėjo 25 tūkst. dolerių, o trečioji vieta ir 20 tūkst. dolerių atiteko "Mis Havajams" Jalee Fuselier.

Konkursas "Mis Amerika" buvo surengtas jau 90-ąjį kartą. Ankstesniame konkurse pergalę iškovojo 22 metų Virdžinijos atstovė Caressa Cameron.