J. Načialova mirė kovo 16 d. Populiarios atlikėjos netektis sukėlė šoką ne tik jos talento gerbėjams, bet ir begalei pramogų pasaulio žvaigždėmis tituluojamų draugų. Visgi didžiausias sielvartas ištiko dainininkės artimuosius. Tada, kai J. Načialova atsidūrė ligoninėje, jos duktė Vera su bendraklasiais viešėjo užsienyje. Nenorėdami merginos jaudinti, artimieji sąmoningai nepasakojo jai apie tolydžio prastėjančią motinos būklę.

Tą akimirką, kai nustojo plakti J. Načialovos širdis, jos duktė buvo Londono oro uoste. Kaip tik todėl žvaigždės vadybininkė Ana Isajeva ne iš karto pranešė apie įvykusią tragediją.

„Laukiau tiek, kiek buvo įmanoma. Norėjau, kad Vera įsėstų į lėktuvą. Dabartinėje modernių technologijų eroje augantys vaikai visi be išimties naudojasi socialiniais tinklais, todėl ji tikrai būtų sužinojus iš klasiokų, kas atsitiko, o mes šito nenorėjome“, – aiškino amžinatilsį artistės atstovė spaudai laidos „Tegul kalba“ eteryje.

Julija Načialova / Foto: Scanpix, Sputnik

Dukrai pranešė tėvas

Galiausiai, apie tai, kas nutiko, Verai pranešė tėvas J. Aldoninas. Jis prasitarė, kad mergaitė nieko nė neįtarė, todėl iš lėktuvo žengė puikios nuotaikos.

Dar būdama gyva J. Načialova ne kartą tvirtino, kad J. Aldoninas – idealus judviejų dukters tėvas. Jo ir dainininkės santuoka truko nuo 2006 iki 2011 metų. Net po skyrybų poros santykiai išliko draugiški.

J. Načialovos mirtį buvęs futbolininkas apibūdino kaip gilų sukrėtimą sukėlusį įvykį. J. Aldoninas, kaip ir visi kiti dainininkės giminaičiai, visada manė, kad moterį kankinęs negalavimas nėra ypač reikšmingas.

„Apie tai, kad yra paguldyta į ligoninę, aš sužinojau būdamas kitame mieste. Paskambinau jos tėvams, bet jie patikino, kad gydytojai kontroliuoja situaciją ir viskas turėtų susiklostyti sėkmingai. Paprašiau, kad nuolatos mane informuotų apie tai, kaip einasi, kad kasdien skambintų. Vėliau iš virpančio Julijos motinos balso supratau, kad kažkas atsitiko“, – pasakojo J. Aldoninas.

Dabar jis pasiryžęs padaryti viską, kas įmanoma, kad jo duktė nieko nestokotų. Futbolininkas neabejoja, kad Verai bus labai sunku apsiprasti su patirta tragedija, nes motina jai buvo ypač artimas žmogus.

Laidotuvės įvyks kovo 21 d.

J. Načialovos laidotuvės vyks kovo 21 d. Šiuo metu popscenos žvaigždės artimieji sprendžia įvairius organizacinius klausimus. Vienintelė dainininkės duktė nuo šiol greičiausiai gyvens su tėvu ir jo žmona, tačiau, kaip sako amžinatilsį artistės vadybininkė, galutinis sprendimas dar nepriimtas. Kad ir kaip būtų, dvylikametė Vera dabar apsupta artimųjų, pasirengusių padaryti viską, kad tik jai būtų lengviau išgyventi šeimos tragediją.

Keletą mėnesių J. Načialova susitikinėjo su Viačeslavu Kudria. Pastarasis skausmingai išgyvena mylimosios mirtį. Apėmusi neviltis – tiesiog milžiniška: juk visi šventai tikėjo, kad J. Načialovai pavyks pasitaisyti po operacijos.

Su V. Kudria pavyko susisiekti per programą „Skype“. Jis akivaizdžiai gedėjo ir dėkojo visiems už reiškiamą užuojautą.

„Mes puoselėjome viltį. Kiekvieną gydytojų ištartą „gerai“ arba „geriau“ vertinome kaip didžiulę laimę. Aš negaliu komentuoti gydytojų pasakytų žodžių. Geriau lai apie tai papasakoja tėvai, o ne aš“, – sakė V. Kudria.

Dainininkės tėvas Viktoras Načialovas nuolankiai priėmė užuojautą ir priminė pirminę dukters mirties priežastį – didžiulį pūlinį (abscesą). Su žiniasklaida dainininkės tėvai bendravo ypač vangiai. Tai daug aktyviau darė jos atstovė spaudai A. Isajeva.

„Ji paskambino ir pasakė, kad neaišku kodėl namie prarado sąmonę, kad labai prastai jaučiasi. Tai buvo kovo 8 d. Kai ji pateko į ligoninę, medikai stengėsi įpūsti viltį ir kalbėjo, kad padėtis nėra bloga, kad pavyks ją išgelbėti“, – prisiminė A. Isajeva.

Paskutinį kartą J. Načialovai ji paskambino pirmadienį. Netrukus dainininkei buvo dirbtinai sukelta koma. Daugiau su artiste kalbėtis neteko.

„Viskas išėjo kažkaip skubotai. Buvo pirmadienio vakaras. Ji jau buvo ligoninėje. Šalia budėjo motina. Aš paklausiau: „Julečka, man dabar daug kas skambina ir rašo. Kaip man elgtis?“ Į tai man buvo atsakyta taip: „Ania, aš tavimi visiškai pasitikiu ir labai prašau žinok, kad turi, tiesio privalai visada sakyti tai, ką manai esant reikalinga. Aš suteikiu tau tokią teisę.“ Julios tėvai manęs prašė padėkoti visiems, iš kurių dabar sulaukia pagalbos. Tas žmogus visada liks gyvas mano širdyje“, – rašė A. Isajeva per programą „Skype“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)