Australų aktorė, kurią išgarsino vaidmenys serialuose „Home and Away" („Be namų negerai"), „Prisoner" („Kalinė") ir „Sons and Daughters" („Sūnūs bei dukterys"), mirė naktį iš pirmadienio į antradienį Sidnėjuje, apsupta draugų ir savo šeimos narių.

Daugiau kaip prieš metus C. Frances buvo diagnozuotas šlapimo pūslės vėžys. Vėliau gydytojai pranešė, kad liga išplito į klubus ir stuburą.

Jos sūnus Lawrence'as Eastlandas savo motiną nufotografavo ligoninės lovoje: „Labai asmeniška mano motinos nuotrauka, daryta per vieną iš jos poilsio momentų".

„Ji tokia rami, švelni ir romi. Aš tikrai myliu šią moterį", - pridūrė jis šalia raktažodžių „strong", „inspiring" ir „I love you, Mum".

Anksčiau šiais metais per interviu iš ligoninės lovos paaiškėjo, kad C. Frances gydoma Sidnėjaus Karališkojoje šiaurės kranto ligoninėje.

Taip sutapo, kad tai yra ta pati ligoninė, kurioje 8-ajame dešimtmetyje buvo filmuojamas „Channel Nine" serialas „The Young Doctors" („Jaunieji gydytojai"). Aktorė yra sakiusi, kad būtent vaidmuo šiame seriale privertė ją „visiškai pakeisti savo požiūrį".

Ji kalbėjo apie skausmą, kurį kelia kova su vėžiu, bet narsiai pridūrė, kad jaučiasi „gerai". Aktorė patikino savo gerbėjus, kad toliau kovos su vėžiu, kuris tuo metu jau buvo išplitęs už šlapimo pūslės ribų.

„Skausmas prasideda ir atslūgsta, tačiau jo buvo galima tikėtis, tai šio proceso dalis", - tuo metu maištingai sakė ji.

Apžvelgdama savo 50 metų karjerą pramogų versle, C. Frances vasario mėnesį teigė: „Norėčiau padėkoti prodiuseriams, kurie mane samdė, nes prakišti kalę televizijoje nėra lengva".

Ji pridūrė, kad ji nejaučia nuoskaudos, jog nelaimėjo „Logie" apdovanojimo – aukščiausio Australijos televizijos prizo, nors ir buvo nominuota jam šešis kartus.

„Tai žiūrovų nuomonė, jie nemėgsta kalių, jiems patinka gražios moterys. Būti nominuotai buvo didelis džiaugsmas, tai buvo miela", - sakė ji.

C. Frances, kuri taip pat buvo žinoma kaip Australijos viktorinos „The Weakest Link" vedėja, vos praėjusį mėnesį iš ligoninės lovos paminėjo savo 77 metų gimtadienį.

Dar kiek anksčiau ji išreiškė viltį, kad seriale „Be namų negerai" grįš prie savo – Alfo Stiuarto sesers Morag Belingam – vaidmens.

The Sunday Telegraph" ji sakė: „Aš tikrai norėčiau sugrįžti į Samerbėjų, bet kol kas nieko negirdėti".

Sausio mėnesį Liverpulyje gimusi televizijos žvaigždė prisipažino, kad prieš 12 mėnesių jai buvo diagnozuotas vėžys. „Sužinojau, kad sergu šlapimo pūslės vėžiu. Jis išplito į mano klubų kaulus, kurie pradėjo lūžinėti. Tuomet vos nemiriau nuo kraujoplūdžio, kuris kilo dėl opos mano gerklėje", - pasakojo ji.

„Nepaisant visko, aš tebesu čia". C. Frances, kuri iš Anglijos į Australiją emigravo 8-ajame dešimtmetyje, sulaukė sėkmės, vaidindama piktadares virtinėje sėkmingų televizijos serialų.

Televizijos legenda paliko sūnų Lawrence'ą, kuris vos prieš kelias savaites „New Idea" pasakojo, kad jo motinai patiko sutikti gimtadienį kartu su šeima.

„Mamytei tai buvo pati geriausia diena – ji buvo apsupta pačių artimiausių draugų, - teigė jis. – Buvo nuostabu matyti ją besišypsančią ir besijuokiančią".

„Ji tebėra pozityvi ir tikisi stebuklo", - pridūrė Lawrence'as.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)