Tragiška pirmojo „Bon Jovi“ bosisto Aleco Johno Sucho mirtis tapo skausminga netektimi buvusiems jo bendražygiams, rašo „The Daily Star“.

Roko grupės nariai – Jonas Bon Jovi, Davidas Bryanas, Tico Torresas, Philas X ir Hugh McDonaldas – apie 70 metų turėjusio muzikanto mirtį pranešė socialiniame tinkle „Instagram“.

„Žinia apie brangų bičiulį Alecą Johną Suchą sukėlė mums didžiulį sielvartą, – rašoma pranešime. – Jis buvo unikalus. Kaip vienas iš „Bon Jovi“ įkūrėjų Alecas yra neatsiejamas nuo grupės susiformavimo. Kalbant atvirai, tai jis suvedė mus draugėn: jis buvo Tico vaikystės draugas ir pakvietė Richie pasižiūrėti mūsų pasirodymo. Alecas visada buvo patrakęs, kupinas energijos. Šiandien tie ypatingi prisiminimai verčia nusišypsoti ir pripildo akis ašarų. Nuoširdžiai jo ilgėsimės.“

Alecas Johnas Suchas gimė 1951-aisiais. Iš pat pradžių jis muzikavo su buvusia „Bon Jovi“ žvaigžde Richie Sambora.

Vėliau, 1983-iaisiais, Alecas tapo vienu iš roko grupės, pagarsėjusios tokiais hitais kaip „You Give Love A Bad Name“, „Livin‘ On A Prayer“ ir „Wanted Dead Or Alive“, įkūrėjų.

Visgi praėjus 11 metų po grupės susibūrimo, t. y. 1994-aisiais, Alecas nutarė pasukti savarankišku keliu.

Išgirdę liūdną žinią apie muzikanto mirtį gerbėjai suskubo lieti graudžias emocijas ir reikšti užuojautą.

„Negaliu tuo patikėti... skrisk tik aukštai“, „Ilsėkis ramybėje. Esi legenda ir tavęs labai trūks“, „O, Dieve, kokia liūdna žinia.
Džiaugiuosi, kad teko pažinoti tokį žmogų“, „Esu visiškai priblokštas, baigiu akis išverkti. Be galo jo pasiilgsime“, rašė Aleco gerbėjai.
Aleco Johno Sucho mirties priežastis neviešinama.