Leidėjas mirė savo namuose Manhatane. Jo mirties priežastis nebuvo įvardyta.

S.I.Newhouse'as, daugelio vadintas „Si“, 1975 metais kartu su broliu Donaldu parėmė leidyklą „Advance Publications“, įkurtą jų velionio tėvo Samo Newhouse'o. Kompanija išsiplėtė ir virto tinklu, leidžiančiu 128 leidinius 27-iose tarptautinėse rinkose.

Broliai Newhouse'ai paveldėjo žurnalus „Vogue“, „Glamour“, „Mademoiselle“ ir „House & Garden“. Jie buvo papildyti virtine stilingų, didelį žinomumą pelniusių leidinių, tarp jų „GQ“, „Wired“, „Architectural Digest“, „W“, „Gourmet“ ir „Bon Appetit“.

Kompanija taip pat kontroliavo virtinę laikraščių, leidžiamų Jungtinėse Valstijose, įskaitant Klivlando „Plain-Dealer“ ir Sent Luiso „Globe-Democrat“.

1980-aisiais Newhouse'ai išplėtė šeimos verslą, įsigiję knygų leidyklą „Random House“. S. I. Newhouse'as buvo žinomas kaip apsukrus ir darbštus verslininkas, tačiau taip pat aistringai mėgstantis savo pasirinktą darbą.

Kaip rašo „Vanity Fair“ redaktorius Greydonas Carteris, S.I.Newhouse'as buvo „lošėjas“, bet mokėdavęs kantriai laukti, kol gaus ko nori.

„Jis perėmė „The New Yorker“ ir laikė jį dešimtmečius, nepaisydamas nuostolių, kol (žurnalas) sugebėjo vėl atsistoti ant kojų ir, šiame šimtmetyje, vėl tapo pelningas“, – pažymėjo G.Carteris.
Pradėjus iš naujo leisti „Vanity Fair“, S. I. Newhouse'as patyrė beveik 100 mln. nuostolių, kol galiausiai sunkus laikotarpis liko praeityje.

„Nusileisk“

G.Carteris pasakojo, kaip kartą vedė derybas su vieno fotografo agentu, siekusiu gauti už to žmogaus darbą gauti 250 tūkst. daugiau negu buvo linkęs mokėti G.Carteros.

„Et, nusileisk, – tąsyk pasakė S.I.Newhouse'as. – Nenoriu jiems šykštėti.“

S. I. Newhouse'as sugebėdavo pritraukti į savo žurnalus talentingų redaktorių: pradedant Tina Brown iš „Vanity Fair“, Anna Wintour ir Diana Vreeland iš „Vogue“, baigiant T.Brown vyru Haroldu Evansu, prisidėjusiu kuriant žurnalą „Conde Nast Traveler“ ir vėliau vadovavusiu „Random House“.

„The New Yorker“ redaktorius Davidas Remnickas savo žurnalo tinklalapyje paskelbtame straipsnyje rašo, kad S.I.Newhouse'as buvo visada pasiruošęs padėti, bet uždaro būdo ir nesikišantis savininkas.

„Jis niekada nesiūlydavo temų, niekada neatskleidė savo politinių pažiūrų, niekada nepateikdavo išankstinių nurodymų arba retrospektyvios kritikos“, – teigė D.Remnickas. Leidėjas pagyrimus išsakydavo „nedrąsiai, nenoriai, tarsi peržengdamas ribą“.

S. I. Newhouse'as buvo vienas turtingiausių amerikiečių: prieš pat leidėjo mirtį jo kapitalas buvo vertinamas beveik 10 mlrd. dolerių. Jis garsėjo kaip filantropas ir meno kolekcininkas. Manoma, kad jo paveikslų kolekcija verta apie 100 mln. dolerių.

Mirdamas S. I. Newhouse'as paliko savo žmoną Victorią, vaikus Samuelį ir Pamelą, brolį Donaldą ir kelis anūkus bei proanūkius, rašo „Vogue“.