Pastarosiomis dienomis šalia atlikėjos lovos Detroite budėjo artimiausi šeimos nariai ir draugai. Visi jie prašė ne tik pasimelsti už muzikos žvaigždę, bet ir privatumo šiuo sunkiu metu.

„Vieną tamsiausių savo gyvenimo akimirkų nerandame tinkamų žodžių išreikšti skausmą savo širdyse. Praradome savo šeimos matriarchę ir kertinį akmenį“, – sakoma dainininkės šeimos pranešime.

Skelbiama, kad žvaigždė mirė ketvirtadienį 9 val. 50 min. vietos (16 val. 50 min. Lietuvos) laiku.

TMZ.com rašo, kad dainininkę palaužė kasos vėžys.

Pirmiausia apie tai, kad dainininkės sveikata silpsta, prakalbo jos bičiulis Rogeris Friedmanas.

„Kažkas vyksta su jos sveikata, ji nesirodo renginiuose, taip pat neatvyko į vieno iš savo buvusių mylimųjų laidotuves. Tai jai nebūdinga“, – sakė šaltinis.

D. Edwardsas, kuris buvo „The Temptations“ narys, yra įkvėpęs A. Franklin dainą „Day Dreaming“. Vasarį buvo pranešta, kad ji negalės dalyvauti laidotuvėse dėl ligos, bet šeimai nusiuntė savo užuojautą, kuri turėjo būti perskaityta per laidotuves.

Reporteris iš Detroito ir artimas šeimos draugas Evrodas Cassimy tviteryje paskelbė, kad vakar rytą kalbėjosi su A. Franklin šeimos nariais. „Man taip liūdna pranešti, kad soulo karalienė ir mano gera bičiulė Aretha Franklin sunkiai serga, – rašė jis. – Paskelbsiu daugiau detalių, kai tik man bus leista tai padaryti“.

Per savo Detroito radijo laidą Tomas Joyneris pirmadienį sakė, kad A. Franklin būklė yra sunki ir kad jau savaitę ji guli slaugos ligoninėje.

Kovo mėnesį A. Franklin atšaukė savo 76-ajam gimtadieniui skirtą koncertą. Gydytojų nurodymu dar vieną koncertą ji atšaukė balandį. Birželį taip pat neįvyko jos pasirodymas viename festivalyje. A. Franklin svetainėje patalpintame pranešime rašoma, kad „jai buvo nurodyta artimiausiais mėnesiais nekoncertuoti“.

„Aretha su Stevie Wonderiu dirbo ties vienu albumu. Jos taip pat laukė projektas su Lioneliu Richie, – teigė šaltinis. – Nuo praėjusių metų ji nekoncertuoja. Nuo to karto ji prastai jaučiasi“.

Paskutinis A. Franklin pasirodymas įvyko praėjusių metų lapkritį – tai buvo Eltono Johno AIDS fondui skirtas koncertas Niujorke. Prieš metus Filadelfijoje įvyko jos paskutinis viešas koncertas. Tą kartą vienoje apžvalgoje buvo rašoma: „Nepaisant garbingų metų ir problemų su sveikata, A. Franklin balsas ir dvasia neatrodė susilpnėję, nors kartais jos šūktelėjimai viršydavo jos kvapo ribas“.

Jos lapkričio mėnesio pasirodymas įvyko jau pasklidus gandams, kad A. Franklin guli mirties patale – tokias kalbas iš dalies pakurstė drastiškai kritęs jos svoris. Tuomet dainininkė per interviu „Us Weekly“ atsakė: „Iš esmės jaučiuosi gerai, visi tyrimai yra geri. Daug svorio netekau dėl šalutinio vaistų poveikio, jie daro įtaką svoriui“.

Žurnalistas ir A. Franklin bičiulis Shaunas Robinsonas tuo metu socialiniame tinkle „Twitter“ parašė: „Savo gimtajame Detroite ką tik kalbėjau su vienu A. Franklin šeimos draugu. Vos prieš kelias akimirkas jie kalbėjosi su Aretha ir paprašė manęs jums perduoti, kad netikėtumėt šiomis naujienomis. Geros dienos“.

TMZ.com žiniomis, bičiuliams prieš savaitę buvo pasakyta ruoštis blogiausiam, nes ji miršta. Žvaigždė kovojo su vėžiu, o dainininkės svoris buvo nukritęs iki 39 kg.

„Ji gali iškeliauti bet kurią minutę“, – netekčiai dar šią savaitę ruošėsi artimas šaltinis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)