People.com praneša, jog žinomas vyras anapilin iškeliavo sekmadienį. Aktorius sirgo vėžiu. Apie kovą su liga jis pirmąkart prakalbo šių metų birželį.

Aktoriui tebuvo 59-eri.

Jis išgarsėjo suvaidinęs kultiniu tapusiame seriale „Draugai“. Čia jis buvo žinomas kaip kavinės „Central Perk“ barista Giunteris.

„Aš su šia diagnoze gyvenai pastaruosius trejus metus. ... Tai yra 4 stadija [dabar], vėlyvos stadijos vėžys. Taigi, galų gale, žinote, tai tikriausiai mane pražudys“, – birželio mėnesį interviu sakė aktorius, pranešdamas, jog jam taikoma chemoterapija.

J. M. Tyleris paaiškino, kad jam buvo paskirta ir hormonų terapija, kuri „nuostabiai veikė“ maždaug metus, tačiau tuomet prasidėjo pandemija, praėjusiais metais vėžys progresavo ir išplito visame kūne, paveikdamas stuburą, dėl ko buvo paralyžiuota visa apatinė jo kūno dalis.

Žinia apie jo diagnozę pasirodė po to, kai J. M. Tyleris pasirodė HBO „Max Friends“ susitikimo specialiame renginyje.

Iki pat mirties aktorius aktyviai pasisakė už didesnį informuotumą ir švietimą apie prostatos vėžį, pabrėždamas, kad liga yra „lengvai išgydoma“, jei tik aptinkama ankstyvojoje stadijoje. Jis teigė, kad tikisi „padėti išgelbėti bent vieną gyvybę, viešai paskelbdamas apie kovą su šia liga“ ir paragino žmones atlikti tyrimus, rūpintis sveikata.

„Nenoriu, kad žmonės patirtų tai, ką aš išgyvenau“, – sakė aktorius. „Tai nėra... lengvas procesas.“

Vėliau jis pridūrė: „Mane liga privertė suvokti, kokia svarbi yra kiekviena akimirka, kiekviena diena. Ir kovoti. Nepasiduok. Toliau kovok. Laikykis. Atrask tikslų gyventi.“

Remiantis oficialiu nekrologu, J. M. Tylerio gedi žmona Jennifer Carno, kurią jis vadino gyvenimo meile.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)