O. Tabakovui buvo 82 metai.

Olegą Tabakovą išvežė į ligoninę 2017 m. lapkričio 27 d. Aktorius apsilankė pas odontologą, o iš jo kabineto buvo skubiai išvežtas į Pirmosios miesto ligoninės reanimacijos skyrių.

Aktoriaus kolegos pasakojo, kad privačioje odontologijos klinikoje aktoriui statė dantų implantuos. Vėliau paaiškėjo, kad O. Tabakovui diagnozavo sepsį. Neskelbiama, kokiu būdu aktoriui buvo užkrėstas kraujas.

Aktoriaus sveikata žymiai pablogėjo lapkričio 28-ąją dieną. Jam prijungė dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatą, įstatė tracheostominį vamzdelį. Vėliau O. Tabakovo būklė stabilizavosi.

2018 m. sausio pirmomis dienomis jo sveikata ėmė taisytis. Buvo pranešama, kad aktorius reagavo į apžiūrą, skundėsi nestipriu skausmu plaučių srityje, kur buvo įtaisytas drenažinis vamzdelis. Medikų teigimu, aktorius suvokė aplinką ir laiką. Deja, pagerėjimas buvo laikinas.

Sausio 30 d. žiniasklaida rašė, kad aktoriui prasidėjo traukuliai ir veikiausiai nustoja funkcionuoti smegenys. Kovo 12 d. O. Tabakovas mirė, buvo išjungtas jo gyvybę palaikęs aparatas. Informaciją apie aktoriaus mirtį patvirtino teatro, kuriam jis vadovavo, spaudos tarnyba.

O. Tabakovas buvo įkūręs Olego Tabakovo vardo teatrą („Tabakerka“), buvo jo meno vadovas. Aktorius buvo pelnęs SSRS liaudies artisto apdovanojimą, buvo SSRS valstybinės premijos (1967 m.) ir Rusijos valstybinės premijos (1997 m.) laureatas. Jis buvo ordino „Už nuopelnus Tėvynei“ kavalierius, Kultūros ir meno tarybos prie Rusijos prezidento narys.

2000-aisiais jis tapo A. Čechovo teatro meno vadovu. Aktorius buvo sukūręs apie 10 vaidmenų kine ir apie 100 – teatre.


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (209)