Niujorkietė aktorė buvo geriausiai žinoma dėl Carmelos Corleone, Marlono Brando suvaidinto Don Vito žmonos, vaidmens pirmose dviejose „Krikštatėvio“ filmuose.

Pasak „Washington Post“, M. King mirė Palm Springse, Kalifornijoje, šių metų kovo 22 dieną.

Riversaido apygardos Kalifornijoje policijos pareigūnas patvirtino mirties priežastį: žvaigždę pasiglemžė ne Hodžino limfoma – kraujo sistemos vėžys.

Apie M. King mirtį nebuvo pranešta iki pat šio antradienio, kai jos draugas Johnas Hoglundas socialiniame tinkle paskelbė emocingą pranešimą.

Savo „Facebook“ draugams jis rašė: „Ji buvo viena labiausiai gerbiamų ir išskirtinių pastarojo amžiaus džiazo dainininkių. Daugiau nei 30 metų buvome geri draugai“.

M. King labiausiai pagarsėjo atlaidžios Don Vito žmonos Carmelos vaidmeniu žymiuosiuose Francio Fordo Coppolos filmuose – 1972-aisiais pasirodžiusiame „Krikštatėvyje“ („The Godfather“) ir 1974-aisiais išleistoje antrojoje filmo dalyje.

Tačiau tikroji M. King aistra buvo dainavimas. Daugiau nei 50 metų ji pasirodydavo džiazo klubuose ir įrašė daugiau nei 20 albumų.

Jos didžiausias hitas „A Taste Of Honey“ buvo išleistas 1964-aisiais. Po to dainininkė įrašė tris albumus su Franko Sinatros įrašų kompanija „Reprise“.

Nepaisant to, kad netapo plačiai žinoma, 1965-aisiais M. King buvo nominuota „Grammy“ geriausio naujo atlikėjo kategorijoje, tačiau tąkart šį apdovanojimą iškovojo „The Beatles“.

M. King pirmojoje vedybų scenoje „Krikštatėvio“ dalyje suderino muziką ir aktorystę: ji sudainavo linksmą itališką dainą „C‘e la luna mezzo mare“.

1971-aisiais žvaigždė atskleidė, kad Carmelos vaidmenį jai pavyko gauti tiesiog po trumpo „Sveiki ir viso gero“, ištarto prodiuseriui Alui Ruddy.

„United Press International“ M. King pasakojo savo prisiminimus: „26 metus buvau dainininkė, kai dainuoju, aš taip pat ir vaidinu. Todėl galima sakyti, kad šį vaidmenį repetavau visą gyvenimą. Prieš dvejus metus buvau perskaičiusi Mario Puzo „Krikštatėvį“ ir supratau, jog privalau tapti filmo dalimi. Kreipiausi į savo hipnotizuotoją, kad užsiprogramuočiau ir pasirengčiau tapti filmo kūrimo komandos nare. Tai padėjo!”

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)