Remiantis transliuotojo BBC gauta informacija, M. Ramsey mirė ketvirtadienį ryte Los Andžele esančiuose savo namuose.

Aktorės agentūra „Roger Paul Inc.“ pranešė, kad moteris pastaruoju metu sirguliavo, tačiau mirties priežasties taip ir neįvardijo.

„Policijos akademijos“ gerbėjai M. Ramsey, be abejo, įsidėmėjo dėl šaižaus balso, kuriuo spygauja jos sukurta filmo veikėja Laverne Hooks.

Ypač didelio dėmesio verta M. Ramsey karjera Brodvėjuje. Vieni iš jai reikšmingiausių metų žymiajame teatre – 1978-ieji, kai jai teko garbė pasirodyti biografinio miuziklo apie žymų džiazo pianistą Eubie Blake‘ą „Eubie!“ pastatyme.

Marion Ramsey

„Jos aistra vaidinti ir noras skleisti pasauliui nuoširdumą buvo neišmatuojami“, – parašė „Roger Paul Inc.“

„Marion skleidė aplink save gerumą ir skvarbiausią šviesą, kaipmat užliejančią kambarį, į kurį ji įžengia.

Tie, kurie artimiausiai ją pažinojo, galėjo justi, kad toji šviesa blėsta. Jos mums tikrai trūks ir visada ją prisiminsime.“

M. Ramsey gime 1947 metais Filadelfijoje, Pensilvanijos valstijoje. Savo karjerą ji pradėjo teatre: vaidino ir Brodvėjuje, ir paskesniuose „Hello, Dolly!“ pastatymuose, dažniausiai rodytuose per gastroles.

Brodvėjuje aktorė dirbo ypač produktyviai – dalyvavo begalėje šou, įskaitant ir Haroldo Prince‘o „Grind“ su Benu Vereenu bei „Eubie!“ su Gregory ir Maurice‘u Hinesais.

Kaip sakė aktorės agentas, M. Ramsey ypač džiaugėsi, kai 2006-aisiais pagaliau buvo ekranizuotas Brodvėjaus miuziklas „Svajonių merginos“ („Dreamgirls“). Dalykas tas, kad M. Ramsey buvo viena iš dainininkių, tapusių trijų pagrindinių autentiško Brodvėjaus šou veikėjų prototipu.

M. Ramsey karjera televizijoje ir kino pramonėje prasidėjo po jos pasirodymo situacijų komedijoje „The Jeffersons“ 1976-aisiais.

Nuo tada ją buvo galima reguliariai išvysti per Billo Cosby humoristinius pasirodymus.

Marion Ramsey

Po pasirodymo šešiose „Policijos akademijos“ serijose aktorės veidas tapo pažįstamas franšizės gerbėjams.

Amerikiečių aktorius Michaelas Winslowas socialiniame tinkle „Twitter“ prisipažino nerandantis žodžių išreikšti skausmams, kuriuos sukėlė M. Ramsey netektis.

„9-ajame praeito amžiaus dešimtmetyje „Policijos akademija“ padarė didelę įtaką komedijos žanrui apskritai – tuos filmus visur rodė ir visi juos žiūrėjo, – prisiminė britų prodiuseris Jonathanas Sothcottas. – Persikūnijusi į Hooks, M. Ramsey buvo tiesiog nepakartojama – puiki komedijos žanro aktorė.“

Štai koks tekstas buvo įkeltas į „Twitter“ filmo „When I Sing“ (jame sukurtas vaidmuo – paskutinis M. Ramsey darbas kine) paskyrą: „Su giliu liūdesiu pranešu apie savo bičiulės, vienos ryškiausių „When I Sing“ žvaigždžių, žavingos, mielos ir visad džiugiai nusiteikusios M. Ramsey netektį. Man labai tavęs trūks.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)