Moteris, atlikusi mokytojos Elenos Keler vaidmenį, 1980 metais pelnė ne tik „Oskarą“ už geriausią antro plano vaidmenį, bet ir „Emmy“ apdovanojimą. Ji pelnė ir kitų apdovanojimų, pavyzdžiui, „Emmy“ statulėlę už vaidmenį juostoje „Kapitonai ir karaliai“.

Moteris vėliau aktyviai kėlė psichinių ligų gydymo problemą – stengėsi kelti žmonių sąmoningumą šiuo klausimu, skyrė finansavimą ir rėmė tyrimus psichinėmis ligomis sergantiems žmonėms.

P. Duke – aktoriaus Seano Astino motina. Vyras atliko hobito Samo vaidmenį filmų trilogijoje „Žiedų valdovas“.

Aktorės atstovas pranešė, kad aktorė mirė anksti antradienį nuo kraujo užkrėtimo, kurį sukėlė trūkusios žarnos.

„Ji buvo žmona, motina, močiutė, draugė, aktyvistė ir kultūros ikona. Ilgėsimės jos“, – sakė moters atstovas. O aktorės šeimos nariai paskelbė tokį pranešimą: „Šį rytą mūsų mylima žmona, motina, šeimos galva, besirūpinusi psichinės sveikatos klausimais visuomenėje, ir rafinuota menininkė Ana Peti Djuk (Anna Patty Duke) užmerkė akis, paliko žemišką skausmą ir pakilo į nuostabią vietą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)