Regine, Belgijoje gimusi Regina Zylberberg, šeštąjį dešimtmetį atidarė savo pirmąjį klubą Paryžiaus Lotynų kvartale, pakeitusi muzikos grojimo aparatą, kuris tuo metu buvo visur šokių aikštelėse, patefonais ir disko žokėjais. Ji dažnai sakydavo, kad naujasis formatas pateisina jos tvirtinimą, kad ji „išrado diskoteką“. Ji pagarsėjo pasakymu: „Jei negali šokti, negali mylėtis“.

Naujosios diskotekos išpopuliarėjo, o Regine, tapusi žinoma kaip „nakties karalienė“, atidarė dar kelias vietas, įskaitant „Regine's“ Niujorke aštuntajame dešimtmetyje bei kitas Majamyje, Rio de Žaneire ir Los Andžele.

Apie jos mirtį gegužės 1 d. pranešė jos anūkė Daphne Rotcajg. Pareiškime, atsiųstame Regine šeimos vardu, jos draugas komikas Pierre'as Palmade'as sakė: „Nakties karalienė išvyko. Laikas baigėsi po ilgos ir puikios karjeros“.

Jis pridūrė, kad Regine naktiniuose klubuose „šoko viso pasaulio žvaigždės“.

Klestėjimo viršūnėje Regine diskotekų imperiją sudarė 22 įstaigos. Nors tarptautiniu mastu ji išgarsėjo kaip naktinių klubų verslininkė, tėvynėje Regine visada buvo labiau vertinama už indėlį kuriant prancūziškas dainas. Prancūzų dainininkas Renaud pavadino ją paskutine istorine prancūzų šansono atstove, įkvėpusia visą dainininkų ir dainų autorių kartą, įskaitant Serge'ą Gainsbourg'ą ir Barbarą.

Praėjusio amžiaus septintajame dešimtmetyje koncertavusi legendinėje Prancūzijos sostinės Olimpijos salėje, Regine dainavo Niujorko Carnegie salėje ir buvo šiltai sutikta amerikiečių publikos – iš visų prancūzų dainininkų tuo galėjo pasigirti tik Edith Piaf.

„Mane labai džiugintų, jei žmonės vis dar klausytųsi mano dainų ir po 50 metų“, – 2020 metais sakė ji naujienų agentūrai AFP ir pridūrė, kad „labai didžiuojasi“, jog kai kurios jų tapo standartinio Prancūzijos repertuaro dalis. „Pirmoji mano profesija buvo diskotekos, – sakė ji. – Ilgą laiką dainos buvo tik pomėgis. Tačiau dabar suprantu, kad scena buvo svarbiausia mano gyvenimo dalis."

Ji taip pat vaidino keliuose filmuose, įskaitant garsių režisierių Claude'o Leloucho ir Claude'o Zidi.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją