Brazilų aktorius ir režisierius M. Gonçalvesas mirė gegužės 30 d., pirmadienį. Tačiau plačioji visuomenė apie šio kino kūrėjo netektį sužinojo tik birželio 1 d., trečiadienį.

Brazilijos TV kanalas „Globo“, su kuriuo garsusis režisierius ilgą laiką glaudžiai bendradarbiavo, pranešė, kad M. Gonçalvesas mirė savo namuose. Mirties priežastis – dar prieš dvejus metus patirto išeminio insulto padariniai.

M. Gonçalvesą visame pasaulyje išgarsino televizijos serialas „Vergė Izaura“. Ši brazilų sukurta melodrama tapo itin populiari ne tik gimtojoje šalyje, bet ir daugybėje užsienio valstybių. Ypač daug dėmesio serialas sulaukė tuometinėje Sovietų Sąjungoje.

Be to, M. Gonçalvesas neapleido ir savo kaip aktoriaus karjeros. Jis sukūrė dešimtis vaidmenų įvairiuose filmuose, serialuose ir teatro spektakliuose.

Šis režisierius buvo laikomas vienu įtakingiausių afroamerikiečių veikėjų kultūros srityje. Vyras kovojo už juodaodžių teises ir aktyviai dalyvavo pilietinėje veikloje.

M. Gonçalvesą pergyveno žmona Oda ir trys vaikai – dvi dukterys ir sūnus Maurício’us, kuris sekdamas tėvo pėdomis taip pat tapo aktoriumi.

Gegužę taip pat pranešta apie žymaus aktoriaus Kennetho Welsho mirtį. Jis vaidino dramoje „Aviatorius“ ir seriale „Tvin Pyksas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją