Su vyru Paulu W. S. Andersonu dvi dukreles – 11-os metų amžiaus Ever ir 4-erių metų amžiaus Dashiel – auginanti moteris paaiškino, kad jau kuris laikas žinojo, jog laukiasi, tačiau nusprendė neskubėti dalytis šia naujiena, nes prieš tai jai teko atlikti abortą.

„Kai prieš 13-ą savaičių sužinojau, kad esu nėščia, mane apėmė tiek džiaugsmas, tiek siaubas, – rašė ji. – Juk nebesu jauna, be to, paskutinysis nėštumas buvo nesėkmingas, todėl nenorėjau per greitai prisirišti prie dar negimusio kūdikio. Žinoma, jaučiausi nesmagiai, ir pastaruosius keletą mėnesių aš ir mano šeima gyvenome lyg ant adatų, laukdami įvairių tyrimų rezultatų ir varstydami gydytojų kabinetų duris."

Aktorė atskleidė, kad dabar viskas gerai ir kad laukiasi mergaitės.


„Ačiū Dievui, kad pavojingiausias laikotarpis praėjo. Taip pat sužinojome, jog laukiuosi DAR vienos mergaitės! Palinkėkite man ir mano mažylei sėkmės. Myliu jus. Būtinai pranešiu visas naujienas!" – rašė ji.

Aktorė taip pat pasidalijo savo istorija apie „skubiai atliktą" abortą, kad paremtų už teisę į abortą kovojančias moteris, Džordžijos valstijai priėmus įstatymą, draudžiantį atlikti abortą praėjus šešioms nėštumo savaitėms.

Prieš dvejus metus M. Jovovich buvo įpusėjusi savo nėštumą ir filmavosi Rytų Europoje, kai jai skubiai prireikė aborto, prasidėjus priešlaikiniam gimdymui.

„Man prasidėjo priešlaikinis gimdymas. Gydytojai pasakė, kad aborto procedūros metu turiu būti sąmoninga, todėl netaikė narkozės, – „Instagram" rašė ji. – Tai buvo vienas siaubingiausių potyrių mano gyvenime. Vis dar sapnuoju košmarus. Buvau viena ir visiškai bejėgė. Kai pagalvoju, kad moterims tenka ištverti aborto procedūrą dar blogesnėmis sąlygomis dėl naujų įstatymų, man pasidaro bloga."

Filmo „Pragaro vaikis" („Hellboy") žvaigždė prisipažino, kad abortas stipriai paveikė jos psichinę sveikatą.

„Nugrimzdau į siaubingą depresiją ir turėjau įdėti labai daug pastangų, kad išsikapstyčiau, – sakė ji. – Padariau pertrauką savo karjeroje. Ištisus mėnesius gyvenau atsiskyrusi nuo viso pasaulio ir stengiausi nepalūžti vaikų akivaizdoje. Pradėjau užsiiminėti sodininkyste, sveikiau maitintis ir kasdien vaikščioti į sporto salę, nes nenorėjau vartoti antidepresantų prieš tai neišbandžiusi visų alternatyvų. Ačiū Dievui, kad radau kelią iš asmeninio pragaro be vaistų, tačiau iki pat gyvenimo galo nepamiršiu, ką patyriau ir ko netekau."

M. Jovovich teigė, kad amerikietės turi teisę į saugų abortą.

„Geriausiu atveju abortas yra košmaras. Nė viena moteris nenori to patirti. Tačiau turime kovoti už savo teisę į saugų abortą, jei jo prireiktų, – sakė ji. – Nenorėjau kalbėti apie šiuos potyrius, bet negaliu tylėti, kai tiek daug pastatyta ant kortos."

Aktorė sakė, kad gegužės 7 d. Džordžijoje priimtas įstatymas privertė prabilti.

„Nemėgstu politikuoti, todėl savo nuomonę išsakau tik jei privalau. Tai vienas iš tokių atvejų. Mūsų, moterų, teisei į saugų abortą, atliekamą patyrusių gydytojų, vėl iškilo grėsmė. Praėjusį antradienį Džordžijos gubernatorius Brianas Kempas pasirašė žiaurų įstatymo projektą, kuriuo abortas draudžiamas praėjus šešioms nėštumo savaitėms, kai moterys neretai net nežino, kad laukiasi, įskaitant IŠPRIEVARTAVIMO IR KRAUJOMAIŠOS atvejus... Abortas yra moterims pakankamai emociškai sunki procedūra, neapsunkinkime jos nesaugiomis ir antisanitarinėmis sąlygomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)