Ne visoms Ukrainos įžymybėms pakanka drąsos atvirai išsakyti savo nuomonę apie karą Ukrainoje. Pavyzdžiui, milijonus sekėjų turinti tinklaraštininkė Sofija Stužuk nusprendė daug nerašyti apie karą, nes „visas pasaulis ir taip dėl jo rėkia“. Dėl to ji užsitraukė kolegų ir sekėjų neapykantą.

Savo nuomonę apie šį incidentą išsakė ir ukrainiečių laidų vedėjas bei tinklaraštininkas O. Durnevas. Laidoje ŽVL jis pasidalijo savo įžvalgomis apie S. Stužuk ateitį, rašo ukrainiečių portalas segodnya.ua.

„Sofija Stužuk be „Instagram“ yra niekas! Pavyzdžiui, Maksas Barskich be „Instagram“ vis dar yra dainininkas. Aš atėjau ten iš televizijos ir man tai nėra pagrindinė veikla. Tačiau jai tai yra viskas! Jei nėra jos paskyros, turinčios milijonus sekėjų, tai viskas. Dabar ji nieko nebeturi, jokių pajamų, jos pasaulis sugriuvo“, – sakė O. Durnevas.

Dabar dėl daugybės vartotojų nusiskundimų Sofijos puslapiai socialiniuose tinkluose yra aktyviai blokuojami. Ir, O. Durnevo teigimu, S. Stužuk nereikėtų tikėtis nieko kita.

„Jei ji atkurs savo paskyrą, žmonės taip pat lengvai vėl ją ištrins“, – teigė laidų vedėjas.

Pasak Oleksejaus, atleidimo nesulauks ir kitos žvaigždės, kurios dabar gyvena Rusijoje ir nenori kalbėti apie karą. Tarp jų yra Džigan, Regina Todorenko ir Ani Lorak.

Kiek anksčiau, kai dar S. Stužuk turėjo galimybę lengvai valdyti savo socialinius tinklus, ji paskelbė keletą įrašų, kuriuose neslėpė išgąsčio dėl savo vaikų ir artimųjų gyvybių. Tinklaraštininkė teigė esanti prieš karą ir dėl puolimo paminėjo Rusiją. Tačiau praėjus šiek tiek laiko, S. Stužuk nusprendė palikti socialinius tinklus. Savo „Telegram“ kanale ji pranešė, kad šiuo metu ji su vaikais yra Rygoje.

Sofija Stužuk

25-ąją karo dieną S. Stužuk socialiniame tinkle „Instagram“ nusprendė paaiškinti, kodėl nusprendė pernelyg daug nekalbėti apie karą. Tinklaraštininkė pažymėjo, kad myli Ukrainą bei Kijevą, ir sakė niekada negalėjusi įsivaizduoti, jog gali kilti karas.

„Nuo pat pirmųjų dienų nusprendžiau nepasiduoti ekstremizmui ir beprotiškai neapykantos agresijai... kuri, žinoma, esant tokiai padėčiai, iš dalies yra pateisinama... Viskas, ko norėtųsi, kaip ir kiekvienam iš mūsų, kad visa tai baigtųsi“, – rašė ji.

S. Stužuk buvo raginama kreiptis į savo prenumeratorius Rusijoje ir pabandyti papasakoti jiems visą tiesą, tačiau ji to nepadarė.

Sofija Stužuk

„Visas pasaulis rėkia. Visos šalys rėkia. Prezidentai, įžymybės... žino ir prašo visas pasaulis. Tačiau viskas tęsiasi toliau. Nes „kažkur ten“ taip buvo nuspręsta už mus. Nes „kažkur ten“ žmonių gyvybės tėra keičiamos monetos, siekiant kažkokių „globalių tikslų“. Kam, po velnių, reikalingi šie tikslai? Mums reikia mūsų gyvybių, mūsų namų. Visiems reikia tik taikos! – rašė ji.

Tinklaraštininkė pridūrė, kad šiuo metu yra užsienio šalyje, jog prarado beveik viską ir kad jai yra labai sunku.

„Instagram“ tinklo „istorijose“ A. Stužuk paneigė tylėjusi dėl karo Ukrainoje ir pridūrė, kad apie ją kalbėjo, kol galėjo tai daryti.

Nepaisant to, tai nėra vienintelė priežastis, kodėl internautai laiko pyktį ant Sofijos. Prieš pat karo pradžią jauna moteris atostogų metu Dubajuje prisistatė esanti rusė.

Sofija Stužuk

„Saugokitės, rusė Dubajuje“, – savo paskyroje kelionės akimirkas komentavo ji.

Tai neabejotinai supykdė ukrainiečius. Ne tik dėl paties fakto, o ir pasirinkto laiko, kadangi tądien, Vasario 16-ąją, nepaisant juntamos įtampos dėl galimos invazijos į šalį, Ukraina šventė savo Vienybės dieną.

Sulaukus pykčio bangos Sofija suskubo trinti savo įrašą, tačiau milijonų sekėjų tarpe atsirado tų, kurie akimirką išsaugojo ir ši tik dar labiau paplito internete. Tuomet socialinių tinklų veikėja situacijos nekomentavo ir toliau dalinosi atostogų akimirkomis tarsi nieko nebūtų įvykę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės