Sprogus dviračio padangai 68-erių magnatas buvo nuskraidintas į Florencijoje esančią ligoninę. Incidentas įvyko J. Caudwellui leidžiantis nuo vieno iš įspūdingųjų regiono kalnų 40 km per valandą greičiu, rašo dailymail.co.uk.


Milijardierius ir jo mylimoji, 37-erių Modesta Vžesniauskaitė, yra aistringi dviračių sporto entuziastai. Incidentas nutiko prieš poros rengiamą kasmetinę labdaros kampaniją, kurios metu tokiu būdu renkamos aukos mažiesiems ligoniukams. Tačiau tuomet J. Caudwellas patyrė siaubingą incidentą, per kurį vos nežuvo.

J. Caudwellas buvo skubiai nugabentas į ligoninę. Joje personalas nekalbėjo angliškai, todėl iškilo problemų dėl susišnekėjimo. Čia jam buvo suteikta pagalba dėl pradurto plaučio, suskilusio raktikaulio, sutrupėjusios mentės ir pažeistų šešių šonkaulių.


Pasakodamas apie savo pragariškomis tapusias atostogas, J. Caudwellas dėkojo pasivažinėjimo metu dėvėtam šalmui už tai, kad liko gyvas. Vyriškis prisiminė, kaip po patirto nelaimingo atsitikimo nepajėgė kvėpuoti ir juto kankinantį skausmą.

J. Caudwellas sakė: „Esu 99 proc. tikras, kad jeigu nebūčiau dėvėjęs šalmo, už šį aplaidumą būčiau sumokėjęs savo gyvybe“.

„Nelaimė nutiko tarsi iš niekur. Važiavau pirmąja nuokalne ir tada priekinė dviračio padanga sprogo, parblokšdama mane ant žemės. Supratau, kad nutiko kažkas rimto, nes nepajėgiau kvėpuoti, jaučiau nežmonišką peties ir šonkaulių skausmą“, – dėstė J. Caudwellas.

Rugpjūtį J. Caudwellas pasakojo: „Užkilau į vieną iš Florencijos apylinkėse esančių kalnų ir ėmiau leistis. Apvažiavus pirmąjį vingį, priekinė padanga sprogo, aš nuskriejau ant žemės, susitrenkdamas galvą, petį ir klubą“.

„Praeivis iškvietė greitąją pagalbą, o aš tuo metu laukiau pakelėje ir vos nepraradau sąmonės“, – pridūrė milijardierius.

J. Caudwellui pavyko paskambinti savo mylimajai M. Vžesniauskaitei, o netoliese buvęs žmogus tuo metu iškvietė greitąją pagalbą.

Penkias dienas, praleistas skubios pagalbos medicinos įstaigoje, J. Caudwellas pavadino „kankinamai sunkiomis“. Per šį laiką pavyko atstatyti nukentėjusį plautį – gydytojams teko pragręžti krūtinę.

Tačiau ligoninėje J. Caudwellas buvo paguldytas į koronavirusu sergantiems pacientams skirtą palatą, kur jį gydė apsauginius kostiumus vilkėjusios slaugytojos. Jos kalbėjo kalba, kurios milijardierius nesuprato.

Sužalojimai nebuvo vienintelė J. Caudwello bėda: dėl ligoninėje taikomų griežtų koronaviruso ribojimų jam nebuvo leidžiama pasimatyti su artimaisiais.

J. Caudwellas pasakojo: „Buvo baugu matyti, kaip tie apsauginius kostiumus dėvintys žmonės pasirodo kas kelias valandas ir mėgina pajudinti mano galūnes“.

„Nieko negalėjau padaryti, kad tą sustabdyčiau, nors ir suvokiau, jog jiems nereikėtų taip elgtis“, – prisiminė J. Caudwellas.

„Mane vis bandė išjudinti. Aš buvau tarsi raupsuotasis, gulintis palatoje, kurioje niekas nekalbėjo man suprantama kalba. Jaučiau tokį nepakeliamą skausmą, kad neturėjau jėgų ginčytis. Tai buvo siaubingiausia mano gyvenimo savaitė“, – aiškino J. Caudwellas.

Po to jis buvo perkeltas į arčiau jo namų Monake esančią ligoninę. Ten milijardieriui neseniai į raktikaulį per operaciją medikai įtaisė sutvirtinančią plokštelę.

Milijardieriui visgi nepavyks aktyviai sudalyvauti kasmetiniame jo labdaringame lėšų rinkimo renginyje „Caudwell Children“, vyksiančiame rugsėjo 24 d. ir važiuoti dviračiu. Tačiau jis palaikys dalyvaujančius sėdėdamas vėžimėlyje.


„Dabar manęs laukia ilga operacijų kelionė, bet aš bent jau suprantu, kas vyksta. Sunkiausias dalykas yra tai, kad šiemet negalėsiu važiuoti dviračiu labdaros renginyje, nes man išties patinka padėti kitiems“, – kalbėjo J. Caudwellas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)