Nors atrodė, kad iš karališkosios mamos tai nepareikalavo jokių pastangų (2018-aisiais su princu Louisu ant ligoninės laiptų ji pasirodė prabėgus vos septynioms valandoms po jo gimimo), dabar kunigaikštienė naujoje aktorės, laidų vedėjos ir populiarios rašytojos Giovannos Fletcher tinklalaidės „Happy Mum, Happy Baby“ serijoje papasakojo apie tai, ką jai teko patirti, ir pripažino, kad šie pasirodymai ją „baugino“, rašo people.com.

„Taip, kiek baugino, kiek baugino – nemeluosiu“, – apie pasirodymą ant ligoninės laiptų 2013-aisiais gimus princui George‘ui pasakojo K. Middleton.

„Visi mane labai palaikė. Tiek aš, tiek Williamas tikrai supratome, kad visi šio pasirodymo labai nekantraudami laukė. Mes esame nepaprastai dėkingi už paramą, kurią žmonės mums išreiškė. Džiaugiamės galėję pasidalinti džiaugsmu su visais žmonėmis – jutau, kad tai buvo labai svarbu. Tačiau tuo pat metu mūsų gyvenime atsirado naujagimis, mudu buvome patirties neturintys tėvai, jutome nežinomybę, nenumanėme, kas mūsų laukia, tad užplūdo įvairiausi prieštaringi jausmai“, – prisiminė K. Middleton.

Kembridžo kunigaikštienė, šiuo metu vykdanti reikšmingą novatorišką iniciatyvą, pavadintą „Penki didieji klausimai apie vaikus iki penkerių metų“ (5 Big Questions on the Under Fives”) – apklausą apie raidą ankstyvojoje vaikystėje, padėsiančią spręsti su tuo susijusias problemas – tinklalaidėje taip pat prisiminė akimirką, kai pirmąkart glėbyje laikė George‘ą.

„Buvo nuostabu. Kaip ir sakiau – tai nepaprastas jausmas. Kaip žmogaus kūnas sugeba padaryti tokius dalykus? Tai buvo absoliučiai nepaprasta. O jis buvo toks mielas. Man tam tikra prasme palengvėjo dėl to, kad George‘as buvo sveikas ir laimingas berniukas“, – apie gimdymą kalbėjo K. Middleton.

Ji taip pat atskleidė, kad drauge su vyru princu Williamu buvo nusprendę nesidomėti, kokia bus būsimojo kūdikio lytis.

„Aš nežinojau – tai buvo staigmena. Bet kai pamačiau savo vyrą Williamą, jo veide atsispindėjo nesulaikomas džiaugsmas – tai buvo išties nepaprasta“, – prisiminė Kate.

Nors kitą dieną ant ligoninės laiptų ji spinduliavo karališka ramybe, K. Middleton pripažįsta, kad pirma naktis besirūpinant pirmuoju vaiku buvo nelengva.

„Viską prisimenu tarytum per miglą. Kiek pamenu, per naktį pasilikau ligoninėje, menu, kad tai buvo viena karščiausių dienų, o naktį siautė didžiulė audra, tad aš mažai miegojau, bet George‘as išsimiegojo gerai, ir tai buvo išties šaunu“, – prisiminimais dalijosi Kate.

Ji pridūrė: „Troškau sugrįžti namo, nes man buvimas ligoninėje siejosi su tais prisiminimais, kai buvau čia, nes prastai jaučiausi [dėl smarkaus rytinio pykinimo]. Todėl ligoninė nebuvo ta vieta, kurioje norėčiau užsibūti. Tad norėjau kuo greičiau sugrįžti namo ir į įprastą aplinką“.

Prisiminus žymiąją akimirką, kai princas Williamas specialioje kūdikio kėdutėje gulintį sūnų įkėlė į jų automobilį, Kate prisipažino, kad ne viskas vyko taip sklandžiai, kaip galėjo pasirodyti.

„Mes bandėme suprasti, ką darome ir koks čia krepšys, kaip viskas turėtų vykti. Mes netgi mėginome namuose iš anksto pasipraktikuoti su lėle, bet juk niekada nebūna taip, kaip suplanavai, tad buvo pakankamai sunku tą padaryti, kai visų akys buvo įsmeigtos į mus, bet jam išties puikiai pavyko“, – aiškino K. Middleton.

Ji taip pat prisipažino „neįvertinusi“, kaip judviejų gyvenimas pasikeis namo parsivežus mažąjį George‘ą.

„Ypač gimus pirmajam vaikui atrodo, kad viskas netrukus sugrįš į senąsias vėžes. Aš išties visiškai neįvertinau, kokį didžiulį poveikį patirsime ir kaip nuo tos akimirkos mūsų gyvenimas pasikeis. Manau, kol neturi vaikų, to negali suvokti. Joks išankstinis planavimas ir pasiruošimas negali tinkamai parengti tai akimirkai“, – atviravo kunigaikštienė.

„Mūsų namuose ne viskas ėjosi sklandžiai. Williamas buvo sutrikęs ir stebėjosi, nejau štai tokia ir yra tėvystė. Mums prireikė laiko, kad viskas nusistovėtų ir įsivažiuotume, bet, manau, tame ir slypi naujagimio auginimo grožis. Susiduri su tokiais sunkumais ir nežinomybe, kurių anksčiau galbūt nė nemanei esant“, – su G. Fletcher savo išgyvenimais dalijosi K. Middleton.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)