Šis visus traukos dėsnius paneigiantis triukas –ؘ tai M. Jacksono pasvirimas 45 laipsnių kampu išlaikant visiškai tiesią nugarą.

Vieninteliu atramos tašku atliekant šį judesį jam pasitarnavo blauzdiniai pėdų sąnariai.

Per klipo filmavimą dainininką prilaikė trosai. Šį triuką jis, žinia, demonstruodavo ir per koncertus, tačiau tik avėdamas specialiai tam pritaikytą apavą. 1993 metais dainininko vardu patentuotų batų kulnuose buvo padarytos trikampio formos išpjovos, kurias, prireikus, būtų galima pamauti ant nedidelio prie grindų pritvirtinto metalinio kuolelio arba kabliuko.

Gegužės 22 d. žurnale „Journal of Neurosurgery“ išspausdinto straipsnio „Kaip M. Jacksonui pavyko mesti iššūkį tradiciniam supratimui apie stuburo biomechaniką“ autoriai teigia, kad net ir avėdamas tuos specialiai pagamintus batus eilinis žmogus M. Jacksono judesio pakartoti nesugebėtų.

„Net su specialiu apavu pakartoti tokį judesį būtų labai sudėtinga. Žmogus turi turėti labai stiprius už stovėseną atsakingus (arba antigravitacinius) kojų raumenis. Krūtinės ir nugaros raumenys taip pat turėtų būti labai stiprūs“, – teigia mokslininkai. Ypatingais fiziniais duomenimis neišsiskiriantis žmogus sugebėtų pasvirti ne didesniu kaip 20–30 laipsnių kampu.

Pasak neurochirurgų, žmogui stovint tiesiai, jo svorio centras yra ties antru kryžkaulio slanksteliu. Jam svyrant tiesia nugara – taip, kaip tai daro M. Jacksonas, prilaikančio troso funkciją atlieka tiesiai nugarą išlaikyti padedantys raumenys, o svorio centras pasislenka.

Michaelo Jacksono legendinio judesio išaiškinimas

Bet vos tik pasvirusio kūno atramos tašku tampa blauzdiniai pėdų sąnariai, tiesią nugarą padedantys išlaikyti raumenys jokios funkcijos nebeatlieka, o svorio centras persikelia į Achilo sausgyslės sritį.
Išstovėti tokia poza pavyksta visai neilgai, o nukritus galima susilaužyti stuburą arba patirti rimtų patempimų.

Mokslininkai pripažįsta, kad popmuzikos karaliaus šokių judesiai tapo akstinu naujiems tyrimams traumatologijos srityje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)