55 metų kino kūrėjas kaltinamas įvykdęs lytinį nusikaltimą prieš nepilnametę, „pasinaudojant turima įtaka aukai“, sakoma prokuratūros pranešime.

Ruggia buvo sulaikytas apklausai dviem dienoms.

Haenel, kuriai dabar 31 metai, lapkričio mėnesį oficialiai apkaltino Ruggia lytiškai priekabiavus prie jos, kai jai buvo 12–15 metų. Pirmą kartą apie šiuos kaltinimus aktorė buvo užsiminusi viename interviu.

A. Haenel tvirtina, kad režisierius keliskart nederamai ją lietė ir bučiavo per juostos „Velniūkščiai“ (Les Diables) filmavimą ir po jo šio amžiaus 1-o dešimtmečio pradžioje.

Iš pradžių režisierius kategoriškai neigė priekabiavęs prie jos filmavimo aikštelėje 2002 metais, tačiau vėliau atsiprašė. Po to režisierius pareiškė, kad aktorė keršija, nes jis nedavė jai vaidmens kitame filme.

Šios aktorės pareikšti kaltinimai supurtė Prancūzijos kino industriją, lėčiau nei Holivudas reaguojančią į moterų teisių judėjimo „#MeToo“ bangą, atkreipusią dėmesį į seksualinį priekabiavimą.

Adel Haenel sulaukė kai kurių prancūzų kino įžymybių, pavyzdžiui, aktorės Marion Cotillard, paramos. Pastaroji sveikino Haenel drąsą „nutraukti tylą“.

Kol vyksta tyrimas, Ruggia yra skirta teisminė priežiūra. Jam draudžiama susitikti su Haenel, sakė tyrimui artimas šaltinis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)