Kaip rašoma portale eonline.com, į britų karališkąją šeimą įsiliejusi M. Markle, anot jos tėvo Th. Markle‘o, jaučiasi įbauginta, ir tai ypač akivaizdu stebint viešus jos pasirodymus su sutuoktiniu princu Harry bei kitais karališkosios šeimos nariais. M. Markle tėvas, nors ir žino, kad yra ignoruojamas, sako be galo norintis pasikalbėti ir susitaikyti su dukterimi.

73-ejų metų vyras savo įžvalgomis pasidalijo su laikraščiu „The Sun“. Tai antras jo interviu po gegužės mėnesį įvykusių dabar Sasekso hercogu ir kunigaikštiene tituluojamos poros vestuvių.

Jaunosios tėvas iškilmėse dalyvauti negalėjo, nes tuo metu jam buvo daroma širdies operacija. Vestuvių ceremoniją iš savo namų Meksikoje jis stebėjo per televizorių.

„Manau, kad mano dukra dabar jaučiasi įbauginta, – sakė Th. Markle‘as, reaguodamas į laikraščio prašymą pateikti keletą komentarų. – Matau tai iš jos akių, iš veido išraiškos ir to, kaip ji šypsosi. Jos šypseną pažįstu ne vienus metus. Dabartinė jos šypsena man visiškai nepatinka. Jos net dirbtine nepavadinčiau. Tai per skausmą išspausta šypsena.“

„Gal prieš tai porą dienų ji prastai jautėsi – šito nežinau. Tačiau tai, ką matau, kelia man nerimą. Manau, jai daromas pernelyg didelis spaudimas. Tampant tos šeimos nariu tenka sumokėti labai aukštą kainą“, – sakė Th. Markle‘as.

Oficialų savo dukters įvaizdį Th. Markle‘as prilygino senų filmų stiliui. Lygiai kaip jos svainė, Kembridžo kunigaikštienė Kate Middleton, M. Markle paprastai pasirodo dėvėdama lakoniškus, aukštosios mados klasei priskiriamus apdarus.

„Kodėl 2018-aisiais reikia rengtis kaip 4-ajame praeito amžiaus dešimtmetyje? Kodėl būtina, kad sijonas dengtų kelius?“ – stebėjosi Th. Markle‘as.

Likus kelioms savaitėms iki dukters vedybų Th. Markle‘as sulaukė visuomenės kritikos, kai žiniasklaidoje pasirodė Meksikos pajūrio mieste Rosarite paparacų padarytos jo nuotraukos. Vėliau vyras už jas atsiprašė. Praeitą mėnesį, per pirmą transliuotą savo interviu jis pasakė: „Maniau, kad šitaip pavyks pagerinti savo įvaizdį, tačiau akivaizdu, kad nieko gero iš to neišėjo.“

Th. Markle‘as, kaip pats sakė leidiniui „The Sun“, mano, kad dukra ir naujieji jos giminaičiai ignoruoja jį todėl, kad išplatindamas nuotraukas jis stengėsi užsidirbti pinigų. Vyras dar kartą priminė, kad už nuotraukas karališkosios šeimos jau atsiprašė.

„Visi, kurie stengiasi pasipelnyti iš ryšių su karališkąja šeima, tampa ignoruojami, – sakė jis. – Karališkoji šeima vadovaujasi pasenusiomis taisyklėmis. Susidaro įspūdis, kad pusė Britanijos piliečių niekieno nekliudomi kraunasi pinigus pardavinėdami mano dukters ir jos sutuoktinio nuotraukas. Bet ar jie ignoruojami?“

Paskutinį kartą su M. Markle ir princu Harry Th. Markle‘as sako kalbėjęsis iš karto po vedybų. Tai buvo labai trumpas pokalbis, po kurio susisiekti jau nebepavyko. Kensingtono rūmai jokių komentarų šiuo klausimu nepateikė.

„Po interviu telefono numeris, kuriuo skambinau, nebeveikia, – sakė Th. Markle‘as. – Tas komunikacijos kanalas jau atkirstas, o kokio nors adreso, kuriuo galėčiau parašyti, taip pat nėra, taigi, nėra jokio būdo susisiekti su dukterimi.“

Dabar Sasekso kunigaikštiene tituluojamos moters tėvas atkreipė dėmesį, kad su dukterimi nebendravo jau gana ilgai.

„Norėčiau, kad žinotų, jog ją myliu, jos pasiilgau ir atsiprašau už viską, kas buvo ne taip, – sakė jis. – Norėčiau būti jos būsimų vaikų senelis, norėčiau būti šalia jų. Norėčiau, kad man būtų leista dalyvauti jų gyvenime. Norėčiau pamiršti nesutarimus ir vėl susieiti. Labai jos pasiilgau.“

„Gal ją ir siutinu, bet vis tiek noriu susitikti. Noriu, kad mūsų santykiai būtų kaip tėvo ir dukters. Pats rūpinausi savo motina penkerius paskutinius jos gyvenimo metus. Mano duktė sakė taip pat manimi pasirūpinsianti gyvenimui einant į pabaigą. Kalbu ne apie pinigus, kalbu apie rūpestį. Tai man svarbu“, – tikino Th. Markle‘as.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)