Žavioje nespalvotoje nuotraukoje užfiksuota mažoji Meghan. Nuotraukos autorius – išdidus tėtis, savo dukterį vadinęs Meggie. Ši įrėminta nuotrauka užima garbingą vietą ant svetainės stalo, o netoliese, ant sienos, kabo kita nuotrauka. Joje – iškart atpažįstama jauna moteris. Ji įsitaisiusi šalia savo tėčio per amerikietiškojo futbolo rungtynes ir spinduliuoja džiaugsmu.

Kaip sako Thomas Markle‘as, M. Markle tėtis, kurio duktė šalinasi, abi nuotraukos kasdien skaudžiai primena apie santykių prarają, dabar tvyrančią tarp jo, mylimos dukters ir žento princo Harry‘io.

T. Markle‘o, gyvenančio Rosarite, mažame kurortiniame pajūrio miestelyje, esančiame į pietus nuo Jungtinių Valstijų ir Meksikos sienos, saulėtos svetainės langai žvelgia į Ramųjį vandenyną. Kambaryje pilna jo vaikų nuotraukų, įskaitant ir vyresniojo Meghan brolio Tomo jaunesniojo bei sesers Samanthos iš ankstesnių Th. Markle‘o santykių atvaizdus.

Tačiau tik Meghan yra skirti specialūs atminimo puodeliai. Jie stovi ant Th. Markle‘o židinio atbrailos ir yra skirti pažymėti 2018-ųjų gegužę vykusioms dukters ir princo Harry‘io vestuvėms bei poros sūnaus Archie Harrisono gimimui. Jis gimė prabėgus metams po vestuvių, o Th. Markle‘as anūko dar nematė.

Nors Th. Markle‘as davė tik keletą interviu ir paskelbė kelis trumpus pareiškimus apie Meghan nėštumą ir Archie gimimą, jis tikina kasdien susiduriantis su melagingomis istorijomis apie jį.

Dabar jis prašneko pirmą sykį po Archie gimimo, mat jaučia, kad yra neteisingai juodinamas ir išmestas iš savo anūko gyvenimo.

„Norėčiau, kad jie man atsiųstų Archie nuotrauką, kurią galėčiau įsirėminti ir pasikabinti ant sienos šalia Meghan atvaizdo. Argi ne to norėtų kiekvienas senelis? Man norėtųsi žinoti, ar jis paveldėjo žymiąją Markle‘ų nosį“, – kalbėjo Th. Markle‘as.

Praėjusį mėnesį buvo 38-asis Meghan gimtadienis. „Nusiunčiau jai atvirutę per jos finansų patarėją Los Andžele, tačiau nesulaukiau jokios padėkos. Net neįsivaizduoju, ar ji atvirutę gavo“, – sakė Th. Markle‘as.

Jis tęsė: „Norėčiau paskelbti pasisakymą: jame būtų dešimt dalykų, kurių žmonės apie mane nežino, bet iš tiesų jų yra gerokai daugiau nei dešimt. Nuliūstu, kai manęs nepažįstantys žmonės apie mane kalba neigiamus dalykus. Jei manęs nepažįstate, kad jums suteikia tokią teisę?“.

Jis niekuomet nesulaukė oficialaus kvietimo į vestuves (jis buvo priverstas atsisakyti planų nuvesti dukterį prie altoriaus, kai patyrė du širdies smūgius) ir – ko gero, jam tai pats skaudžiausias dalykas – savo mažojo anūko nuotrauką matė tik internete.

„Visų pirma, aš myliu savo dukterį. Ji yra mano mažylė. Štai mano pati mėgstamiausia jos nuotrauka“, – kalbėjo Th. Markle‘as, žvelgdamas į taip branginamą įrėmintą Meghan, kuriai tuo metu buvo dveji, nuotrauką. Dabar ši nuotrauka paskelbiama pirmą kartą.

„Aš ją fotografavau ir visuomet mėgau šią nuotrauką dėl to susimąstymo jos veide. Tai buvo mano Meggie. Mes buvome tokie artimi. Aš pareidavau iš darbo [Th. Markle‘as buvo apdovanojimais įvertintas Holivudo apšvietimo režisierius] ir laikydavau priglaudęs ją prie krūtinės, mudu nesuskaičiuojamas valandas vaikštinėdavome“, – prisiminė M. Markle tėtis.

„Kartais man atrodo, kad žmonės mano, jog nemyliu savo dukters. Aš ją labai myliu. Nieko nenorėčiau labiau, nei šalia Meghan nuotraukos pasikabinti įrėmintą Archie atvaizdą“, – tikino Th. Markle‘as, rodydamas į nuotrauką, kurioje jis įamžintas drauge su džiugiai besišypsančia 20-mete Meghan. Tuo metu ji studijavo prestižiniame Šiaurės Vakarų universitete Ilinojuje.

Meghan slapčia nustebino savo tėtį, amerikietiškojo futbolo gerbėją – nupirko du bilietus į varžybas „Ryan Field“ stadione netoli nuo universiteto miestelio Evanstone, Čikagos priemiestyje.

„Buvo šalta diena, man teko bėgti nupirkti daugiau drabužių, kad nesustirtume. Nuo Mičigano ežero pūtė žvarbus vėjas, bet mudu su Meghan puikiai leidome laiką“, – prisimena Th. Markle‘as.

Jis pridūrė: „Man patinka ši nuotrauka, nes ta diena buvo tokia laiminga. Turiu tiek daug tokių laimingų prisiminimų“.

„Anksčiau tarp mūsų su Meghan nekildavo jokių problemų. Aš tylėjau, nes Meghan laukėsi Archie, bet prabilau dabar, nes jie ir jų viešųjų ryšių specialistai ir toliau stumia mane iš jų gyvenimo. Žinoma, aš nusiminęs, kad nematau Archie. Aš vyliausi, jog tapusi mama Meghan pasidarys atlaidesnė ir susisieks su manimi“, – šnekėjo Sasekso kunigaikštienės tėtis.

Jis nesutinka su žymiais Meghan ir Harry‘io draugais ir tvirtina, kad šie jį puola.

Jis aiškino: „Manęs nepažįstantys žmonės mane teisia. Naujieji žymūs mano dukters draugai neturi teisės kalbėti apie mane, kol su manimi nesusipažino“.

Th. Markle‘as tikina ne kartą atsiprašęs už tai, kad surežisavo paparacų darytas nuotraukas, kurios prieš vestuves buvo paviešintos.

„Į mane kreipėsi fotografijos agentūra ir tvirtino, kad tai galėtų būti būdas pagerinti mano įvaizdį, nes žiniasklaida mane pateikė kaip benamį. Tai buvo milžiniška klaida. Norėjau viešai už tai atsiprašyti karališkosios šeimos, bet Meghan ir Harry‘is liepė to nedaryti. Tad aš parašiau Jasonui Knaufui, tuometiniam Harry‘io ir Meghan atstovui spaudai, o jis paklausė, ką aš norėčiau pasakyti. Pasakiau, kad noriu atsiprašyti karalienės ir visos karališkosios šeimos ir užtikrinti, jog nenorėjau nieko blogo. Šis atsiprašymas niekuomet nebuvo perduotas. Nežinau, kodėl“, – pasakojo Th. Markle‘as.

Kai patyrė du širdies smūgius ir atsidūrė ligoninėje, Th. Markle‘as nesulaukė žinių nei iš dukters, nei iš žento ir, laikydamasis gydytojų nurodymų, buvo priverstas atšaukti skrydį per Atlantą.

„Štai ko norėčiau paklausti: kaip jūs jaustumėtės, jei jūsų tėtį ištiktų širdies smūgis? Parašiau jiems [Harry‘iui ir Meghan] gulėdamas ligoninėje ir pranešiau, kur esu. Turiu tą įrodančias žinutes. Tačiau Meghan niekados nepasiteiravo apie mano sveikatą. Nei tada, nei vėliau“, – tikina Th. Markle‘as.

Vyriškis susilaukė kritikos, daugiausia iš gyvenančiųjų Jungtinėje Karalystėje, kurie aiškina, kad jis retai susitinka su savo vyresniaisiais anūkais – Tyleriu ir TJ, Tomo jaunesniojo sūnumis, ir Noelle, Christopheriu bei Ashleigh, jo vyriausiosios dukters Samanthos vaikais.

„Britai nesuvokia mus skiriančio atstumo. Kai amerikiečių šeimos išsikelia gyventi atskirai, jų narius skiria tūkstančiai kilometrų. Mes palaikome ryšį, tačiau tai nėra lengva. Negali tiesiog šokti į automobilį ir nuvažiuoti, kaip galite jūs. Mes bandome palaikyti ryšį taip, kaip tik išmanome“, – aiškino Th. Markle‘as.

Pasak jo, labiausiai liūdina tas faktas, kad jo duktė praėjusiais metais Fidžyje per savo pirmąją svarbią kalbą tvirtino, jog pati mokėjo už mokslus universitete ir be finansinės pagalbos programų nebūtų pajėgusi sumokėti, kaip pranešama, 200 tūkstančių dolerių (maždaug 181 tūkstančio eurų) dydžio mokesčio už mokslą Šiaurės Vakarų universitete.

Kalbėdama su grupe Pietų Ramiojo vandenyno universiteto studentų, Meghan sakė:
„Kelias į aukštąjį išsilavinimą yra neįtikėtinas, įspūdingas ir lemiamas. Tačiau aš taip pat puikiai žinau, su kokiais iššūkiais daugeliui žmonių pasaulyje, tarp kurių esu ir aš, teko susidurti, kad galėtų mokytis. Aš gavau stipendijas, dalyvavau finansinės paramos programose, taip pat dirbau studentų miestelyje, o mano uždarbis keliavo tiesiai studijų mokesčiui, todėl galėjau lankyti universitetą. Be jokios abejonės, tai buvo verta visų pastangų“.

Jos tėtis, pastaruoju metu laikęsis tylos, nes jo duktė laukėsi, teigia, kad šios dukters kalbos – netiesa: „Atsiprašau, bet tai yra visiška netiesa. Sumokėjau kiekvieną jos studijų mokesčio centą ir turiu tą patvirtinti galinčius banko išrašus. Mokėjau už jos keliones į Ispaniją ir Jungtinę Karalystę. Mokėjau už jos stažuotę Argentinoje“.

Th. Markle‘as pripažįsta, kad jis didžiavosi galėdamas apmokėti dukters išlaidas netgi tada, kai ji tapo laisva ir nepriklausoma moterimi: „Sakiau Meg, kad apmokėsiu jos išsilavinimą, ir taip padariau. Bet kuris tėvas tą padarytų“.

Jis atskleidė laiško, nusiųsto Meghan motinai Doriai prabėgus penkioms dienoms po kunigaikštienės kalbos Fidžyje, turinį. Jame Th. Markle‘as rašė:
„Meghan teigia nenorinti su manimi turėti nieko bendro ir tvirtina savarankiškai mokėjusi už mokslus. Nieko apie tai nesakiau, bet neabejoju, kad žurnalistai jau šniukštinėja Šiaurės Vakarų universitete, bandydami išsiaiškinti, ar ji mokėjo už mokslus. Ji negali pakeisti istorijos“.

Th. Markle‘as jau pavargo laukti, kol jo duktė ir princas Harry‘is jam atleis.

„Man jau bloga nuo melo. Man bloga nuo to, kad manęs šalinamasi ir esu išstumtas iš jų gyvenimo. Aš visuomet vykdžiau savo, kaip tėčio, įsipareigojimus. Meghan komentarai apie tai, jog ji pati mokėjo už savo mokslą, mane žeidžia“, – sakė vyriškis.
„Nieko nenoriu iš Meghan ar Harry‘io, tačiau nenutilsiu, kol nebus atskleista visa tiesa. Aš ir toliau prieštarausiu visoms kalboms apie mane, kurios nėra teisingos. Turiu apsiginti. Ir toliau kalbėsiu ir neketinu užsičiaupti“, – tęsė Th. Markle‘as.

„Joks tėvas nenusipelno tokio įžeidimo, kai jis buvo toks geras savo dukteriai. Pasiklauskite bet ko, kas pažįsta mus abu. Savo dukteriai aš buvau geras ir dosnus“, – pridūrė M. Markle tėvas.

Senajame Meghan puslapyje „Tig“, gyvenimo būdo tinklaraštyje, kurį ji liovėsi rašyti susižadėjusi, kunigaikštienė nuolat dėkojo savo tėčiui už tai, kad tapo tokia moterimi, kokia yra šiandien.

Ypač išgarsėjo vienas tinklaraščio įrašas apie tai, kaip ji mokykloje gavo anketą, kurioje buvo prašoma nurodyti savo etninę tapatybę. Meghan nežinojo, ką derėtų pažymėti, nes nenorėjo įžeisti nei savo mamos, nei tėčio.

Ji parėjo namo ir paklausė tėčio, ką daryti. Tėtis atsakė: „Prirašyk papildomą punktą, kuriame apibūdink, kas esi. Aš tave užtarsiu“.

„Pasakiau, kad ją užtarsiu, nes ji ketino atiduoti anketą mokytojai. Norėjau, kad ji žinotų, jog esu pasirengęs jai padėti ir apginti. Tos akimirkos, apie kurias ji pasakoja, rodo jos stiprybę ir nepriklausomybę, kurias paveldėjo ir iš manęs“, – aiškino Th. Markle‘as.

„Visi mano, kad nesirūpinau ja, kai mudu su Doria išsiskyrėme. Bet tiesa ta, jog didžiąją laiko dalį, kol išvyko studijuoti, ji gyveno su manimi. Manau, kad visus skirtumus šeimoje galima išspręsti, ir tikiu, jog man, Meghan bei Harry‘iui taip dar nutiks“, – kalbėjo Meghan tėtis.

Jis stabtelėjo ir vėl pažvelgė į mėgstamiausią dukters nuotrauką. „Visuomet vyliausi, kad galėsiu būti toks pat artimas Meghan vaikui, koks buvau jai, kai ji pati buvo vaikas“, – apibendrino Th. Markle‘as.

Princas Harry ir Meghan Markle
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)