Sasekso kunigaikštienė laiške „Vogue“ skaitytojams atskleidė, kaip mėnesių mėnesius slapta dirbo prie šio projekto, o tuo pat metu laukė, kada į šį pasaulį ateis jos sūnus Archie Harrisonas, gimęs gegužės 6 dieną.

„Kai prasidėjo procesas, buvau penktą mėnesį nėščia. Dabar jūs rankose laikote mano žurnalo numerį, o mes su vyru glaudžiame savo trijų mėnesių sūnų. Man asmeniškai tai labai svarbus laikas ir dėl daugybės priežasčių, o darbas su Edwardu ir jo komanda (tiek nėštumo metu, tiek jau tapus mama) prie to kaip reikiant prisidėjo – esu be proto laiminga ir pagerbta, galėjusi dirbti su tokiais nuostabiais žmonėmis“, – rašo 37 metų britų karališkosios šeimos narė.


Meghan teigia, kad pirmą kartą su britų „Vogue“ vyriausiuoju redaktoriumi Edwardu Enninfulu susitiko sausį. Tada jie aptarė bendradarbiavimą dėl jos globojamos iniciatyvos „Smart Works“.

„Tai, kas užsimezgė per ateinančią valandą, buvo daug žadantis dviejų panašiai mąstančių ir daug bendro turinčių žmonių, įskaitant meilę rašymui, sinergija“, – teigia M. Markle, kuri, prieš ištekėdama už princo Harry, daug metų rašė gyvenimo būdo tinklaraštį „The Tig“.

„Prie garuojančių puodelių mėtų arbatos mes per stebėtinai trumpą laiką aptarėme, kaip pasauliui, skendinčiam kasdieninėje tamsoje, galime padovanoti šiek tiek šviesos. Ambicinga? Žinoma. Ar vertėjo? Be kalbų“, – džiaugiasi M. Markle.

Rezultatas? „Vogue“ numeris, pavadinimu „Forces of Change“ (liet. Pokyčių jėgos), kuriame savo istorijomis dalijasi 15 įstabių moterų. Tarp jų – aktorės ir modeliai, politikės ir rašytojos bei už mums šiandien svarbiausius klausimus, tokius kaip klimato kaita ir balsavimo teisės, kovojančios aktyvistės.

M. Markle taip pat atskleidė, jog idėja tapti vieno numerio kviestine redaktore šovė būtent jai – trumpąja žinute ji tokio darbo tą pačią sekundę paprašė E. Enninfulo.


„Taigi, uždaviau tą lemtingą klausimą. Tiesą sakant, klausimą surinkau ir ištryniau kelis kartus, kol galiausiai sukaupiau pakankamai drąsos jį užduoti. „Edwardai, užuot dariusi viršelio istoriją, galbūt galėčiau būti viso rugsėjo numerio kviestinė redaktorė?“. Bėganti taškų eilutė... Laukimas, skaitmeninėje eroje keliantis didžiausią įtampą. O tada gavau Edwardo atsakymą: „Taip! Labai norėčiau, kad būtum mano kviestinė redaktorė“. Prisimenu, kaip sėdėjau namuose ant sofos, šalia gulėjo mano šunys, o aš tyliai džiaugiausi“, – atvirauja M. Markle.

M. Markle teigia, kad jos tikslas buvo parengti įvairiapusišką ir įkvepiantį numerį. Jame galima rasti princo Harry interviu su mokslų daktare Jane Goodall ir klausimų-atsakymų maratoną apie motinystę su Michelle Obama.

M. Obamos patarimas Sasekso kunigaikštienei: mėgaukitės

Kalbant apie motinystę, buvusi pirmoji Jungtinių Valstijų ponia Michelle Obama M. Markle turi vieną labai konkretų patarimą: „Mėgaukitės“.

Gegužę pirmagimio susilaukusi M. Markle teigia likusi be žado, kai gavo atsakymus į klausimus, kuriuos siuntė M. Obamai, rengdama rugsėjo mėnesio britų žurnalo „Vogue“ numerį. Tai buvo „labai apgalvotas, susimąstyti skatinantis ir įstabiai gyvas naratyvas – švelnus priminimas ne kaip, o kodėl ši moteris tokia gerbiama ir mylima visame pasaulyje“.


M. Markle atskleidė, jog moterys projektą aptarė per „paprastus pietus, kurių metų gardžiavosi takais su vištiena“. Interviu atsakymuose britų karališkosios šeimos narė perskaitė ir labai asmenišką M. Obamos patarimą.

„Motinystė – tarsi kantrybės ir mokėjimo paleisti ir susitaikyti dirbtuvės. Atrodo, bandai iš visų jėgų, įtiki galinti kontroliuoti ir suvaldyti tiek daug dalykų. Vargeli, kaip aš stengiausi tą ir daryti – ypač iš pradžių. Mes, motinos, paprasčiausiai nenorime, kad kas nors nutiktų mūsų mažyliams, norime juos apsaugoti nuo skausmo. Tik gyvenimas dažnai turi visai kitų planų. Nubrozdinti keliai, nesėkmės ir sudaužytos širdys – kaip gi be to“, – į klausimą, ko ją išmokė motinystė, atsakė M. Obama.

Buvusi pirmoji Jungtinių Valstijų ponia paaiškina savo dviejų dukterų – 21 metų Malios ir aštuoniolikos Sashos – skirtumus.

„Motinystė mane išmokė, kad iš esmės mano darbas yra suteikti joms erdvės tyrinėti pasaulį ir tapti žmonėmis, kokiais jos nori būti. Ne tokiais, kokiais aš norėčiau jas matyti, ne tokiais, kokiais pati norėjau būti jų amžiaus, bet tuo, kuo jos giliai viduje jau yra. Motinystė mane išmokė, kad mano darbas nėra joms grįsti kelią ir šalinti visas galimas kliūtis. Mano darbas – būti joms saugiu prieglobsčiu, kai neišvengiamai suklups. Ir parodyti – vėl ir vėl – kaip pačioms vėl atsistoti ant kojų“, – teigia M. Obama.


M.Obama taip pat pasidalino savo įžvalgomis, ką reiškia auginti kūdikius – juk būtent tokiame etape šiuo metu yra princas Harry ir M. Markle.

„Kai Malia ir Sasha buvo dar labai mažytės, Barackas ir aš valandų valandas žiūrėdavome į jas miegančias. Negalėjome atsiklausyti jų skleidžiamų mielų garsų – ypač, kai įmigdavo labai giliai. Tik nesupraskite manęs klaidingai – pirmieji motinystės etapai iš tiesų labai sunkūs ir alinantys, manau, kad apie tai šiais laikais tikrai nestinga informacijos. Tik svarbu nepamiršti, kad kūdikis namuose – neabejotina magija, stebuklas. Laikas tarsi susitraukia ir išsiplečia. Kiekviena akimirka – mažytė amžinybė. Labai džiaugiuosi, kad kartu su Harry šiuo metu tai ir išgyvenate. Mėgaukitės“, – linki M.Obama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)