Renginyje Didžiosios Britanijos princo Harry žmona jai nuotakos suknelę kūrusiai dizaineriai Clare Waight Keller įteikė garbingą apdovanojimą. Gerbėjai susižavėję žiūrėjo į besilaukiančią Sasekso kunigaikštienę.

Nepaisant to, būta ir ne itin malonių reakcijų. Socialiniame tinkle „Twitter“ nestigo kritikos, esą, Meghan per daug liečia savo pilvą, ir tai stebėti netgi kiek nejauku.

Dabar ekspertė atskleidė, kad Meghan noras kone nuolat liesti savo pilvą labai teigiamai veikia jame augantį vaisių.

„KG Hypnobirthing“ įkūrėja Katherine Graves FEMAIL paaiškino: kai moterys per užsiėmimus uždeda rankas ant savo pilvo, mažylio reakcija „visada būna teigiama“.

Net jei pats gestas kaip nusiraminimas reikalingas pačiai Meghan, jis vis tiek naudingas ir mažyliui, sako ekspertė, dirbanti su „Lindo Wing“, kur ir gimdys kunigaikštienė, akušerėmis: „Tai labai naudinga tiek mamai, tiek mažyliui“.

„Na, Meghan, mes tikime ir matome, kad tu laukiesi. Nereikia taip trinti to pilvo – net nejauku žiūrėti“, – po renginio pasirodė toks komentaras.

„Markle vertėtų liautis laikiusis už to pilvo – mes ne akli“, – pridūrė kitas internautas.

„Meghan, mes žinome, kad laukiesi. Tau nebūtina abiem rankomis laikytis to pilvo. Vaikelis tikrai neiškris“, – į diskusiją įsitraukė trečias.

K. Graves teigia, kad pilvo glostymas yra savotiška atsipalaidavimo technika, kurią savo klientėms rekomenduoja ir ji pati. Ekspertės teigimu, fizinis kontaktas su pilve esančiu mažyliu padeda Meghan išlikti ramiai, skatina gerojo hormono oksitocino gamybą. Pastarasis hormonas keliauja tiesiogiai į placentą, kur palankiai veikia ir vaisių.

K. Graves taip pat perspėja: bet koks stresas, sukeltas kritikos ir neigiamų atsiliepimų, skatina streso hormono kortizolio gamybą. Jis neigiamai veikia dar negimusio mažylio būseną.

„Seniai žinoma, kad mažyliai ir po gimimo atpažįsta patirtis, kurias išgyveno dar mamos įsčiose. Jie atpažįsta girdėtas dainas, neabejotinai atpažįsta mamos ir tėvo balsus. Savo paskaitų metu taip pat skatinu besilaukiančias mamas kuo dažniau liesti ir glostyti pilvą – mažylis visada į tokius prisilietimus reaguoja. Atsipalaidavusi gimda mažyliui suteikia pakankamai vietos užimti gimdymui palankiausią poziciją. Teigiamai nusiteikusių ir atsipalaidavusių mamų organizme gaminamas gerasis hormonas oksitocinas, mažylį pasiekiantis tiesiogiai per placentą. Net jei pilvo lietimas paprasčiausiai padeda Meghan jaustis saugiau ir ramiau, tokio elgesio nauda neišmatuojama, tai labai teigiamai veikia vaisių. Tai labai geras dalykas tiek motinai, tiek vaisiui, padeda užmegzti sveiką emocinį ryšį“, – paaiškina K. Graves.

„Stresas ir spaudimas, kurį sukelia kritika, moteriai sukelia realų pavojų: ima gamintis vadinamasis streso hormonas kortizolis, per placentą taip pat kenkiantis ir vaisiui. Kortizolis – labai pavojingas streso šalutinis poveikis, jis trukdo deguonies prisodrintam kraujui patekti į placentą. Meghan praktikuoja labai natūralų būdą megzti ryšį su vaiku, ji elgiasi teisingai“, – reziumuoja ekspertė.

Viena iš „Private Midwives“ vadovių Liz Halliday taip pat pritaria savo kolegei: „Viešuosiuose renginiuose Meghan jaučia instinktyvų norą apsaugoti savo mažylį, todėl daugiau nei įprasta liečia ir glosto savo pilvą. Moterys intuityviai jaučia, kad toks fizinis kontaktas ramina vaisių. Ramina ir jas pačias“.

Nepaisant ekspertų išvadų ir sveiko proto, žmonės socialiniame tinkle „Twitter“ teigia, kad iš tikrųjų Sasekso kunigaikštienė, vis atkreipdama dėmesį į savo pilvą, tenori gauti daugiau dėmesio.
Žinoma, socialinėje žiniasklaidoje atsirado ir į M. Markle pusę stojusių. Viena tokia gynėja rašo: „Žmonės erzinasi, kad Meghan glosto savo pilvą. Kai laukiausi, pati tai dariau be paliovos. Tai natūralu. O žmonės pyksta dėl visko. Pyksta, kad ji liečia princą Harry. Netgi atsirado vienas išminčius, pareiškęs, kad savo vaiku ji džiaugiasi tarsi kokiu trofėjumi. Kas per velnias?“.

„Palikite Meghan ir jos pilvą ramybėje. Tai be proto asmeniška. Mažylis tokioje triukšmingoje aplinkoje greičiausiai jautėsi labai nesmagiai. Žinau, nes pati turiu du vaikus. Pilvo glostymas juos ramina, aišku? Visiems labos nakties“, – parašė dar viena mama.

„Žmonės, kodėl jums taip svarbu, kad Meghan glosto savo pilvą? Koks jūsų reikalas? Jūs ką – manote, kad glostyti savo mažylį kažkoks nusikaltimas?“, – kritikais piktinosi trečioji.

„Ji visada tokia šilta ir rūpestinga, akivaizdu, kad bus nuostabi mama“, – pridūrė dar viena gerbėja.

Kaip skelbia „Vanity Fair“, Meghan planuoja gimdyti namuose. Štai ką teigia vienas šaltinis: „Kai gims vaikelis, jos mama Doria bus šalia. Poros namuose ji turės savą kampą. Doria labai nori padėti Meghan ir Harry auginti mažylį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)