Kaip nurodoma jo oficialioje interneto svetainėje, per savo karjerą J. Iglesias pasiekė kelis rekordus. Pavyzdžiui, 1976 metais į jo koncertą „Madison Square Gardens“ Niujorke buvo parduotas rekordinis kiekis bilietų, rašo grunge.com.

J. Iglesias gyvenimas – tikrai įdomus. Tikėtina, kad daugelis jo gerbėjų nežino, jog dainininko likimo kelias buvo tikrai neįprastas. Pavyzdžiui, iš pradžių jis norėjo tapti profesionaliu futbolo žaidėju, tačiau vėliau jo planai pasikeitė ir jis galiausiai atsidūrė muzikos srityje, kur žingsnis po žingsnio kopė į aukštumas dainuodamas baruose ir klubuose. Jo kelyje būta ir rimtų kliūčių, įskaitant ir skausmingą kovą su paralyžiumi, kuomet atsitiesti prireikė nemažai laiko.

Tad pažvelkime įdėmiau į nepaprastą šios muzikos žvaigždės gyvenimo kelią ir susipažinkite su veikiausiai mažiau žinomais jo spalvingo gyvenimo faktais, įskaitant jo komplikuotą santykį su šlove, nuopuolius, tragedijas ir vaikystę.

J. Iglesias gimė pasiturinčioje šeimoje

J. Iglesias gimė pasiturinčioje šeimoje 1943 metų rugsėjį Madride. Kaip rašoma Elinos Furman ir Leah Furman knygoje „In His Eyes: the Julio Iglesias Jr., Story“, dainininko tėvas buvo žinomas ginekologas, be kurio pagalbos po cezario pjūvio neapsiėjo ir sūnaus gimimas. Be to, šeima buvo gana pasiturinti ir viena labiausiai žinomų Ispanijoje.

Šeimai tikrai nieko netruko, kalbant apie turtus, privilegijas, talentą ir gerus genus. Kartą kalbėdamas apie privilegijas, kuriomis naudojosi jo šeima, dainininkas sakė: „Jeigu surinktumėte visus vaikus, kuriuos į šį pasaulį priėmė mano tėvas, jie užpildytų Madrido „Plaza de Toros“ aikštę“.

Tad būtų sąžininga pasakyti, kad Iglesias šeima buvo labai gerbiama. Be to, iš pažiūros ji atrodė tiesiog tobula. Šeima mėgavosi turtais ir galia. Net ir 1946 metais, kai tarp JAV ir Ispanijos kilo prekybinis konfliktas, šeima neturėjo dėl ko rūpintis, nes jų poreikiais buvo pasirūpinta.

J. Iglesias tėvai nelabai sutarė

J. Iglesias tėvams, bėgant metams, nelabai sekėsi palaikyti sveikus tarpusavio santykius. Įtampa šeimoje tvyrojo, nes dainininko tėvas ne kartą buvo neištikimas. Kaip rašoma knygoje „In His Eyes: the Julio Iglesias Jr., Story“, kai paaiškėjo, kad dainininko tėvas neištikimas žmonai, J. Iglesias palaikė tėvą, o jo brolis Carlosas užstojo motiną.

Pora bendravo tik todėl, kad galėtų kartu auginti sūnus, tačiau santykiai nebuvo geri. J. Iglesias tėvas kartą atvirai pasakė, kad žino, jog žmona jo nebemyli.

„Lėtai, po truputį nuoskaudos įsišaknijo jos širdyje, ir galiausiai atėjo metas, kai ji nustojo mane mylėti“, – sakė jis.

Nepaisant judviejų skirtumų, pora atsisakė minties skirtis ir vienas kitą pakentė dėl vaikų. Žinoma, tai nebuvo puiki aplinka augti atžaloms, tokia situacija neabejotinai neigiamai paveikė dainininką ir jo brolį. Pavyzdžiui, vaikystėje broliai iš tiesų nesutarė.

J. Iglesias buvo gabus sportui

Patikėsite ar ne, bet J. Iglesias iš tiesų buvo labai talentingas futbolininkas. Mokslai jam ne itin gerai sekėsi, todėl sėkmės jis ieškojo kitose srityse, ypač sporte. Karjeros futbole siekimas J. Iglesias reiškė norą įrodyti savo vertę ir konkuruoti su daugeliu kitų talentingų žaidėjų. Vienas iš jo buvusių komandos narių pasakojo: „Jis buvo žvitrus ir drąsus. Jis visuomet puldavo prie kamuolio, net ir pačiose labiausiai neįtikėtinose situacijoje“.

J. Iglesias buvo toks geras žaidėjas, kad sulaukęs vos penkiolikos metų jis tapo „Real Madrid“ komandos vartininku. Tai dar labiau išgarsino jį tarp bendraamžių. Deja, futbolininko karjera buvo trumpalaikė. Ją teko pamiršti po rimtos automobilio avarijos. Tai buvo didžiulis smūgis jaunam vyrui, kuriam teko ilgą laiką gydytis ir iš naujo kurti naujus ateities planus.

J. Iglesias pateko į siaubingą avariją

Kas tiksliai įvyko per tą avariją, į kurią pateko J. Iglesias? Na, kaip rašoma knygoje „In His Eyes: the Julio Iglesias Jr., Story“, jaunas futbolininkas po itin gerų rungtynių buvo išvykęs atostogų į kurortą, kur leido laiką su draugais. Po smagaus vakarėlio visi važiavo atgal į Madridą. Viskas pasisuko bloga linkme, kai staigiame posūkyje dideliu greičiu važiavusi jaunuolių mašina nuslydo nuo kelio. Laimei, jie atsipirko lengvais sužeidimais.

Tačiau tikrieji avarijos padariniai paaiškėjo gerokai vėliau. Kai J. Iglesias manė esąs pasirengęs grįžti į profesionalųjį sportą, likimas jam parodė, kad taip nėra. Jaunam vyrui pasireiškė dideli raumenų skausmai, kurių galiausiai jis nebegalėjo ignoruoti. Jam net buvo atlikta operacija, kad būtų sumažintas stubure vis pasikartojantis skausmas. Pats dainininkas vėliau pasakojo, kad tai buvo sunkus metas.

„Manau, kad man tai buvo didžiausio nerimo metas, kokį esu patyręs“, – sakė jis.

Jis teigė labai baiminęsis dėl ateities ir galimybės, kad dabar, kai futbolininko karjerai atėjo galas, nieko daugiau gyvenime nebepasieks.

Prieš pagerėdami, reikalai dar pablogėjo. Po operacijos J. Iglesias buvo laikinai paralyžiuotas ir turėjo smarkiai kovoti dėl savo sveikatos. Iš tiesų gydytojai net manė, kad jaunas vyras niekada nebegalės vaikščioti. Norėdamas nukreipti mintis nuo savo sveikatos problemų, jaunas vaikinas ėmė groti gitara.

Julio Iglesias

J. Iglesias studijavo teisę

Gal J. Iglesias ir nebūtų buvęs pavyzdinis studentas, tačiau jis buvo pakankamai protingas, kad įstotų į teisės mokyklą. Iki lemtingos avarijos jis derino futbolininko karjerą ir studijas, tačiau galiausiai pastarąsias metė. Po maždaug 35 metų, kaip rašo „The Guardian“ – 2001 metais – dainininkas nusprendė atvykti į vieną paskutinį egzaminą, kurį praleido, ir be kurio taip ir negavo teisininko diplomo. Iš esmės jis taip pasielgė tam, kad pradžiugintų savo tėvą. Ir tai yra visiškai suprantamas žingsnis, atsižvelgiant į tai, kad jo garsusis tėvas tikėjosi, jog sūnus pabaigs universitetą.

Tiesa, išlaikęs egzaminą ir gavęs teisininko diplomą, J. Iglesias visus patikino, kad tikrai neketina nustoti dainuoti ir pasukti kitu karjeros keliu.

J. Iglesias muzikinis kelias nebuvo jau toks rožėmis klotas

Nors tikra tiesa, kad J. Iglesias yra labai talentingas ir apdovanotas muzikiniais gebėjimais, anksčiau jis yra prasitaręs, kad jo muzikinis kelias nebuvo jau toks rožėmis klotas. Agentūrai „The Associated Press“ yra sakęs, kad suvokė drausmės ir rimto požiūrio į muziką svarbą, jeigu tikrai norėjo palikti žymę muzikos srityje.

„Viskas man buvo didesnis iššūkis, viskam reikėjo daugiau pastangų, todėl aš suvokiau, kad vienintelius mano ateities pagrindas yra disciplina, ir laikausi tokios disciplinos net ir dabar, kai man jau 75 metai“, – sakė dainininkas.

Jo požiūris buvo paprastas: nepakanka kažko labai norėti, reikia rimtai susitelkti. Suvokęs, kad futbolininko karjera baigta, nusprendė pasitikėti savo jėgomis ir susitelkė į muziką. Jis ėmė dainuoti priešais nepažįstamus žmones ir taip lėtai išsikovojo savo populiarumą savo charizma ir nuostabiu balsu. Būtina pabrėžti, kad J. Iglesias nelaikė savo talento kažkokia duotybe, nors ir tapo labai sėkmingas, o sunkiai dirbo, kad neprarastų savo populiarumo.

Lemtinga akimirka – muzikos festivalyje

Kaip teigia keli žmonės, iš tiesų J. Iglesias‘ui prasimušti muzikos pasaulyje padėjo pergalė Benidormo tarptautiniame muzikos festivalyje septintajame praėjusio amžiaus dešimtyje. Knygoje „In His Eyes: the Julio Iglesias Jr., Story“ rašoma, kad J. Iglesias jau prieš tai buvo laikomas daug žadančiu. jis išsiuntinėjo savo dainos įrašą kelioms įrašų kompanijoms ir jo talentu susidomėjo „Columbia Records“.

Jiems padarė įspūdį jo daina ir ji pasirašė su juo sutartį, o taip pat suteikė galimybę 1968 metais dalyvauti minėtame Benidormo festivalyje, kurį šis laimėjo. Nuo tada ir prasidėjo jo ilgas ir spalvingas kelias muzikos srityje.

J. Iglesias išgyveno tragediją

Nors J. Iglesias ir jo šeima buvo privilegijuoti ir mėgavosi prabanga, tragedijos nepavyko išvengti ir jiems. Pavyzdžiui, devintojo dešimtmečio pradžioje dainininkas išgyveno vieną baisiausių laikotarpių savo gyvenime. Teroristai pagrobė jo tėvą, tai buvo be galo traumuojanti patirtis visai šeimai.

„Tėvas mėnesį buvo laikomas ankštame ir tamsiame kambarėlyje, jam kasdien sakydavo, kad kitą dieną jį nužudys“, – pasakojo dainininkas.

Ko norėjo pagrobėjai? Žinoma, pinigų. J. Iglesias nusprendė patenkinti pagrobėjų reikalavimus, kad išgelbėtų savo tėvą. Tačiau policininkams pavyko išgelbėti jo tėvą dar prieš sumokant išpirką.

Prieštaringai vertinama reputacija

Vienu metu dainininkas gyveno gana pašėlusį gyvenimą, tačiau apie tai viešai nedaugžodžiauja. Jis pats pasakojo, kad įkopęs į trečiąjį dešimtį turėjo nemažai keistų įpročių ir tikėjo tam tikrais prietarais, kurių turėjo laikytis prieš pasirodymus.

„Tikėjau tokiu prietaru, kad negaliu lipti ant scenos pirmiau nepasimylėjęs“, – pasakojo dainininkas. Na, galiausiai jis atsikratė tokio „įpročio“.

J. Iglesias taip pat tikėjo ir kitais prietarais. Pavyzdžiui, jis laikydavosi tam tikrų ritualų ir, tarkime, išeidavo iš valgomojo, jeigu kažkas šalia netyčia išberdavo druskos. Jis taip pat nepirkdavo odekolono ir nesinešiodavo su savimi grynųjų pinigų.

J. Iglesias buvo darboholikas

J. Iglesias yra žmogus, nebijantis kalbėti ir apie savo pažeidžiamą pusę. Jis ne kartą yra prisipažinęs, kad bijo nedirbti arba neturėti, ką veikti. „Jeigu nustoji dirbti, pradedi mirti. Man labai svarbu niekada nesustoti. Esu labai dėkingas už tai, ką gyvenimas man suteikė“, – sakė garsusis dainininkas.

O dar 1988 metais žurnale „People“ pasirodžiusiame straipsnyje J. Iglesias davė suprasti, kad bijo vieną dieną nebebūti garsus. Net menkiausia tokia tikimybė jam kėlė nerimą. Todėl jis darė viską, ką galėjo, kad to išvengtų, ir itin daug koncertavo po pasaulį.
„Pagrindinė problema mano darbe yra ta, kad bijai viso to netekti. Vieną dieną esi laimėtojas, o jau kitą dieną gali visko netekti, ir visai nesvarbu, kokio dydžio žvaigždė esi“, – sakė jis.

J. Iglesias atsidūrė nemalonaus skandalo epicentre

2019 metais garsusis ispanų dainininkas atsidūrė skandalo epicentre. Nors J. Iglesias tai neigė, galiausiai buvo pripažinta, kad jis yra biologinis 43 metų vyro, vardu Javieras Sánchezas-Santosas, tėvas. Šis yra be galo panašus į savo tėvą, todėl atsižvelgdamas į tai vienas teisėjas priėmė sprendimą vyro naudai ir nurodė, kad „egzistavo kontaktai ir santykiai tarp Sánchezo-Santoso motinos ir J. Iglesias maždaug vyro pradėjimo metu“. Verta paminėti, kad pats dainininkas atsisakė atlikti tėvystės testą.

J. Sánchezas-Santosas gimė po to, kai jo motina María Edite Santos susipažino su garsiuoju dainininku per vieną vakarėlį. Kaip teigė moteris, jis trumpai susitikinėjo su J. Iglesias 1975 metais. Nors 1992 metais jos liudijimais nebuvo patikėta, šis atvejis vėl iškilo į viešumą po daugelio metų. Moteriai pavyko pasiekti savo, nes ji teismui pateikė itin konkrečių detalių, įskaitant ir tai, kur J. Iglesias buvo apsistojęs, kai jiedu susipažino.

J. Iglesias yra dėkingas gyvenimui

Garsusis dainininkas visuomet pabrėžia, kad yra be galo dėkingas už tai, ką jam davė gyvenimas. Kaskart žvelgdamas atgalios jis jaučiasi labai nuolankus. „Iš tiesų mano gyvenimas yra tikras stebuklas“, – sakė jis.

Dainininkas taip pat yra tikras perfekcionistas. Kai kartą jo paklausė, dėl ko jis labiausiai gailisi, jis atsakė būtų norėjęs geriau išnaudoti laiką ir sutelkti dėmesį į savo, kaip muzikanto, įgūdžių tobulinimą

„Jeigu būčiau žinojęs, kai man buvo 20 metų, kad tapsiu muzikantu, būčiau mokęsis skambinti pianinu, tobulinčiau savo grojimo gitara įgūdžius, gilinčiau savo muzikines žinias“, – sakė jis.

Garsusis ispanas pripažįsta, kad jo gyvenimas tikrai galėtų tapti romano siužetu, prisiminus jo profesionalaus futbolininko karjerą, paralyžių, muziką ir kelią į šlovės olimpą. Jis taip pat pasakė kai ką tikrai svarbaus, kai kalbėjo apie mylimų žmonių vaidmenį savo gyvenime.

„Aš buvau niekas. Aš ir dabar esu niekas, nes giliai viduje mes visi esame niekas. Giliai viduje iš tiesų kiti žmonės paverčia mus kai kuo“, – filosofiškai pasakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)