Brolio netektis

1993 metais Joaquinas Phoenixas tapo savo brolio Riverio mirties liudininku. Kartu su broliais prie populiaraus naktinio klubo „The Viper Room“ tą siaubingą vakarą buvo ir jų sesuo Rain.

Riveris Phoenixas prie naktinio klubo mirė perdozavęs narkotikų. Jam tebuvo 23 metai. Kritikai vylėsi, kad jis taps vienu įdomiausių savo kartos aktorių. Likimas lėmė, kad tokia lemtis ištiks jo jaunesnįjį brolį Joaquiną. J. Phoenixą brolio netektis labai sukrėtė, apie skaudžią patirtį, neabejotinai transformavusią tiek asmeninį, tiek profesinį jo gyvenimą, aktorius nelinkęs atvirauti.

Riveris Phoenixas

„Tiesiog stengiuosi apie tai negalvoti“, – „Vanity Fair“ paklaustas apie brolį atsakė J. Phoenixas.

Krizė dėl karjeros pasirinkimo

Kaip ir vyresnysis brolis Riveris, Joaquinas vaidinti pradėjo dar būdamas vaikas. Vieni pirmųjų jo darbų kine – 1989 metų juosta „Parenthood“ ir 1985 metų filmas „Anything for Love“. Tada savo karjeroje perspektyvus aktorius nusprendė padaryti pertrauką ir kartu su tėvu išvyko į Meksiką ir Pietų Ameriką. Grįžęs 1995 metais dirbo kartu su Nicole Kidman filme „To Die For“.

J. Phoenixas ne kartą dėkojo savo broliui Riveriui už tai, kad jis savo laiku sugebėjo jį įtikinti grįžti prie aktorystės.

„Kai man buvo 15 ar 16 metų, brolis Riveris kartą grįžo iš darbo ir parsinešė VHS juostą su filmu „Raging Bull“. Jis prisėdo šalia ir privertė kartu su juo pasižiūrėti tą filmą. Kitą rytą prižadino ir vėl liepė žiūrėti. Sakė man: „Tu vėl vaidinsi. Štai ką tu darysi“. Riveris neklausė manęs, ar aš to noriu. Ji man liepė. Esu jam už tai skolingas, nes vaidyba vėliau man padovanojo tiesiog neįtikėtiną gyvenimą“, – žurnalistams yra sakęs J. Phoenixas.

Gydymasis reabilitacijos klinikoje

2005 metais aktorius dėl alkoholizmo atsidūrė reabilitacijos klinikoje.

„Jis pradėjo jaustis blogai gyvendamas taip, kaip gyveno, ir sukaupė savyje pakankamai drąsos stoti akis į akį su priklausomybe, jai pasipriešinti“, – tuo metu buvo teigiama jo atstovo išplatintame pranešime.

„Save laikiau tikrų tikriausiu hedonistu. Buvau Los Andžele gyvenantis aktorius. Norėjau gyventi smagiai, imti iš gyvenimo viską. Tik man niekaip nepavyko užmegzti norimo ryšio nei su savimi, nei su aplinkiniu pasauliu.

Buvau tikras kvailys, šlaisčiausi, kur papuolė, gėriau, už kažką baudžiau kitus žmones, lankiausi kvailuose klubuose“, – tamsų gyvenimo tarpsnį per interviu „The New York Times“ 2017 metais prisiminė aktorius.

Meilė ir ramybė – aktorės Rooney Maros glėbyje

J. Phoenixas susižadėjęs su aktore Rooney Mara, su kuria filmavosi juostoje „Her“. Nors aktoriai stengiasi apie savo santykius nedaugžodžiauti, aktorius yra sakęs, kad, susipažinęs su dabartine 34 metų sužadėtine, ja kiek daugiau pasidomėjo.

Neseniai per interviu „Fanity Fair“ aktorius prisipažino manęs, kad Marai jis, kai filmavo filmą „Her“, nepatinkąs, tačiau vėliau išsiaiškino, kad simpatijos būta (ir dar kokios), tik ji buvusi pernelyg drovi jam tai parodyti ar prisipažinti.

„Ji vienintelė mergina, apie kurią internete kada nors gyvenime ieškojau informacijos. Buvome draugai, iš pradžių tiesiog geri draugai, susirašinėjome elektroniniais laiškais“, – apie santykių pradžią yra sakęs J. Phoenixas. Kai tapo draugais, aktorius degė noru kuo daugiau sužinoti apie savo naują bičiulę.

Joaquinas Phoenixas ir Rooney Mara

„Niekada nebuvau to daręs. Niekada internete neieškojau informacijos apie patikusią merginą“, – prisipažino aktorius.

Rugsėjį J. Phoenixas Toronto tarptautiniame kino festivalyje sakydamas kalbą dėkojo savo mylimajai už paramą ir palaikymą.

„Ir dar vienas labai svarbus dalykas – kažkur čia, tiksliai nežinau, kur, slepiasi drakonas, tai aš noriu jam nuplėšti sparnus, įvynioti į antklodę ir kartu miegoti iki pasibaigs pasaulis. Myliu tave. Ačiū“, – gražius žodžius savo mylimajai skyrė aktorius.

„Oskarai“ ir Džokeris
Kritikai vieningai negaili gerų žodžių J. Phoenixui už jo sukurtą Džokerio vaidmenį to paties pavadinimo Toddo Phillippso filme. Aktorius juostoje vaidina psichiškai nestabilų Arthurą Flecką – prisimušti bandantį komiką, nusprendusi atkeršyti jį atstūmusiems žmonėms.

Dėl vaidmens aktorius atsikratė 24 kilogramų, o spalio pradžioje „Associated Press“ sakė, kad viskas priklauso nuo „proto ir kūno ryšio“.

„Įsivaizduokite, kaip sunku prabusti kiekvieną rytą ir eiti iš proto dėl to vieno kilogramo, tiesa? Tampi ligonis, sunkus ligonis. Tai beprotiška“, – apie pasirengimą vaidmeniui kalbėjo aktorius.
Venecijos kino festivalyje „Džokeris“ buvo apdovanotas „Auksiniu liūtu“, o pagrindinio vaidmens atlikėjas liaupsinamas kritikų, tačiau pats filmas dėl jame vaizduojamos agresijos sutinkamas gana dviprasmiškai.

Joaquinas Phoenixas

Štai ką teigia Peri Nemiroffas iš „Collider“: „Džokeris“ – vienas iš baugiausių mano pastaraisiais metais matytų filmų. Joaquinas Phoenixas tiesiog pribloškiantis, jo vaidyba nuostabi. Juosta tikrai verta dėmesio, bet tuo pačiu ir labai slogi, dar neatsikračiau jo palikto įspūdžio. Teks dar padirbėti“.
„Jau mačiau „Džokerį“ – nebuvau matęs nieko panašaus. Filmas tamsus, jaudinantis ir baugus. Šedevras. Tai naujas standartas filmų apie superherojus kategorijoje, žiūrovių laukia tikras išbandymas“, – ComicBook.com rašo Brandonas Davisas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)