M. Monroe, be jokios abejonės, galima pavadinti viena populiariausių visų laikų Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) žvaigždžių, skelbia epicstream.com. Didžiąją savo vaikystės dalį praleidusi įvairiuose globos namuose, vėliau ji pradėjo modelio karjerą, o 1946 m. gavo pirmąjį vaidmenį kine.

Nusifilmavusi juostose „Asfalto džiunglės“ („The Asphalt Jungle“) ir „Viskas apie Evą“ („All About Eve“), sulaukė kritikų pripažinimo. 1953 m. „žavingoji blondinė“ pradėjo vaidinti pagrindinius vaidmenis ir galiausiai tapo superžvaigžde.

Deja, M. Monroe netikėtai mirė būdama 36-erių, kino karjeros aukštumose, ir visi nustebę suko galvą, kas gi iš tikrųjų nutiko. Metams bėgant, pasirodė įvairiausių sąmokslo teorijų bei buvo atskleista keistų aplinkybių, susijusių su pramogų pasaulio ikonos mirtimi.

Neseniai laidojimo namų savininkas papasakojo keletą įdomių smulkmenų apie M. Monroe kūną.

M. Monroe kūnas tapo neatpažįstamas?

2022 m. gegužės 23 d. pasirodžiusiame žurnalo „Globe Magazine“ numeryje rašoma, kad, anot Holivude gyvenančio laidojimo namų savininko Allano Abbotto, M. Monroe krūtys buvo nukarusios, o plaukai – prastai nudažyti.

Jis pridūrė, kad mirusi aktorė labiau priminė siaubo filmo personažą nei sekso simbolį, nes ant jos gražiojo veido buvo pilna mėlynių.

Savo knygoje A. Abbottas nurodė, kad ant jo balzamavimo stalo gulėjęs „baisus lavonas“ buvo „siaubingas“ ir „neatpažįstamas“.

„Kai nuėmėme kūną dengusią drobulę, buvo beveik neįmanoma patikėti, kad tai Marilyn Monroe. Ji atrodė kaip eilinė senstanti moteris, kuri ne itin rūpinosi savimi“, – rašė jis.

Vienas iš laidojimo namų „Abbott & Hast Morticians“ įkūrėjų pridūrė, kad žavingąjį M. Monroe veidą dengė violetinės dėmės dėl po mirties susikaupusio kraujo. Aktorės kaklas buvo „itin išpurtęs“, prieš laidotuves jį teko sumažinti chirurginiu būdu, o šviesūs plaukai ties šaknimis buvo rudi.

„Akivaizdu, jog ji senokai nesidažė plaukų, nes šaknys buvo tamsesnės ir maždaug centimetro ilgio. Sprendžiant iš kojų būklės, jos buvo neskustos mažiausiai savaitę, o lūpos buvo gana suskerdėjusios. Taip pat jai būtų nepakenkęs manikiūras ir pedikiūras“, – pridūrė A. Abbottas.

Kiti šaltiniai tvirtino, kad įspūdingosios M. Monroe krūtys ilgainiui nukaro. Pranešama, kad, ruošiant jos palaikus laidotuvėms, kapinių administratoriaus žmona į M. Monroe liemenėlę įdėjo medvilnės, kad vaizdas būtų „natūralesnis“. Įdomu tai, kad garsenybės kūnas buvo palaidotas be apatinių kelnaičių, nes M. Monroe jų niekada nedėvėjo būdama gyva.

Kaip M. Monroe mirė?

Tuo tarpu „Netflix“ dokumentiniame filme „The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes“ analizuojamos sąmokslo teorijos, supančios garsiosios aktorės mirtį. Dokumentiniame filme panaudoti garso įrašai, padaryti atlikus tyrimą, kurį 1982 m. pradėjo žurnalistas Anthony Summersas, kai Los Andželo apygardos prokuroras atnaujino M. Monroe mirties bylą.

A. Summersas paėmė ir įrašė 650 interviu ir galiausiai 1985-aisiais išleido biografiją „Goddess: The Secret Lives of Marilyn Monroe“, kurioje pateikė naujų įrodymų, susijusių su visus šokiravusios mirties aplinkybėmis.

Žvalgybos agentūros taip pat nerimavo, kad M. Monroe galėjo būti užmezgusi ryšius su iš šalies ištremtais komunistais, artimais Kubos diktatoriui Fideliui Castro, ir jiems atskleisti ne vieną valstybinę paslaptį.

„Netflix“ dokumentiniame filme yra ir M. Monroe įrašas, kuriame ji tvirtina nuo pat mažų dienų svajojusi apie kiną ir Jeaną Harlow nurodo kaip savo įkvėpimą. Taip pat įraše girdėti režisierių Billy Wilderio ir Johno Hustono, aktorės Jane Russell bei psichiatro Ralpho Greensono balsai.

Blondinės gerbėjai tikriausiai puikiai prisimena, kad 1962 m. rugpjūčio mėnesį oficialusis koroneris pareiškė, jog M. Monroe mirties priežastis – perdozavimas, galbūt savižudybė. Aktorė buvo rasta be gyvybės ženklų savo Los Andželo namų lovoje, šalia gulėjo migdomųjų buteliukas ir telefonas.

1982 m. atnaujinus tyrimą mirties priežasčiai nustatyti, ankstesnė koronerio išvada nebuvo pakeista. Anot apygardos prokuroro, M. Monroe arba nusižudė, arba netyčia perdozavo. Tyrimas buvo nutrauktas.

A. Summersas neprieštaravo tokiai išvadai, tačiau taip pat nurodė, kad tikėtina, jog Federalinio tyrimų biuro (FTB) agentai iš jos namų išnešė visus daiktus, galėjusius įrodyti M. Monroe santykius su broliais Bobby ir Johnu F. Kennedy.

Sekimo ekspertas Reedas Wilsonas anksčiau teigė, kad B. Kennedy paskambino M. Monroe jos mirties dieną. Neva aktorė jam liepė palikti ją ramybėje. M. Monroe namų tvarkytoja Eunice Murray tvirtino kūną radusi apie 3 val. nakties. Vis dėlto Natalie Jacobs, garsiosios blondinės prodiuserio Arthuro Jacobso našlė, sakė, kad jos vyrui apie M. Monroe mirtį buvo pranešta apie 23 val.

„Netflix“ dokumentiniame filme taip pat daroma prielaida, kad netrukus po M. Monroe mirties į jos namus atvyko FTB agentas, kad pašalintu visus daiktus, galinčius suteršti brolių Kennedy reputaciją. Beje, vyresnysis FTB agentas Jimas Doyle’as A. Summers sakė, kad federaliniai pareigūnai atvyko gerokai anksčiau už policininkus, pasirodžiusius 4.25 val.

„M. Monroe namuose buvo pareigūnų, kurie paprastai panašiais atvejais nevykdavo į incidento vietą. Tą kartą jie atvažiavo nedelsdami, niekam dar nespėjus suuosti sensacijos. Tikriausiai jie gavo nurodymų iš aukščiau, ir turiu omenyje ne FTB vadovą J. Edgarą Hooverį. Greičiausiai jiems liepė generalinis prokuroras arba pats prezidentas“, – sakė J. Doyle’as.

Žurnalistas ir rašytojas Johnas Sherlockas atskleidė, kad M. Monroe psichiatras jam pasakė, jog žvaigždė mirė vežama į ligoninę, bet jos kūnas buvo pargabentas į namą. Dokumentiniame filme jis aiškina: „Ji mirė greitosios medicinos pagalbos automobilyje. Paskui ją parvežė į namą. Greensonas man pasakė, kad ji iškeliavo anapilin greitosios medicinos pagalbos automobilyje.“

Teisėsaugos informatorius Harry Hallas irgi tvirtino, kad M. Monroe mirtis tapo „didele paslaptimi“. Jis sakė: „Į šį reikalą buvo įsivėlęs Bobby. Jis buvo JAV generalinis prokuroras, FTB klausė jo žodžio. Tam tikri žmonės žinojo, kad Bobby nenorėjo sukelti skandalo, nes jo brolis buvo prezidentas. Taigi, Bobby padarė viską, kad nuslėptų ryšius su M. Monroe.“

Nepaisant visų sąmokslo teorijų ir faktinių neatitikimų, žurnalistas A. Summersas mano, kad M. Monroe visgi nusižudė arba netyčia perdozavo migdomųjų. „Neradau nieko, kas mane įtikintų, jog ji buvo nužudyta“, – reziumavo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)