Mokyklą metė būdama 15-os, ištekėjo - 16. M. Monroe lankė vidurinę mokyklą – kaip visi paprasti žmonės, tačiau ją metė ir ištekėjo už policininko Jameso Dougherty.

Šviesiaplaukė gražuolė ne visą laiką buvo blondinė ir ne visada buvo Marilyn Monroe. Brunetė Norma Jeane Mortenson vaikystėje keliaudavo iš vienos vaikų prieglaudos į kitą. Vėliau ji dirbo amunicijos fabrike, kur jai tekdavo tikrinti parašiutus ir purkšti lėktuvus ugniai atsparia danga.

Viskas prasidėjo nuo M. Monroe pasirodymo žurnalo „Yank“ viršelyje. Žurnalo fotografas padarė M. Monroe nuotrauką ir jai pareiškė, jog ji yra tokia karšta, kad jos išvaizda galėtų pakeisti pasaulį. M. Monroe nepamiršo šio komplimento: nusikirpo ir šviesiai nusidažė plaukus ir pradėjo lankyti aktorystės kursus.

„Happy Birthday Mr. President“ skambėjo itin jausmingai dėl nesusipratimo. Neseniai paaiškėjo, kad daina, kurią Marilyn Monroe atliko 1962 m. Niujorko „Madison Square Garden“, skambėjo taip provokuojančiai dėl visiškai žemiškos priežasties – dainininkė buvo pridususi.

Aktorės vaidmenys buvo priešingi jos vidiniam pasauliui. Nepaisant to, kad M. Monroe filmuose vaidindavo naivią blondinę, turtingų vyrų medžiotoją, gyvenime ji buvo labai jautrios sielos asmenybė. Dėl patirtų išgyvenimų aktorei ne kartą teko gydytis depresiją.

Kino žvaigždė negalėjo rasti scenos ir blaškėsi nuo durų prie durų, kol prarado kvapą. Štai kodėl ji pasirodė scenoje truputį pavėlavusi, o jos sveikinimas nuskambėjo kiek neįprastai. Tikriausiai „Happy Birthday“ M. Monroe sudainavo kur kas jausmingiau, nei planavo, ir ši daina tapo viena garsiausių istorijoje.

Suknelė, kurią M. Monroe vilkėjo dainuodama prezidentui, tapo tokia pat garsi, kaip ir daina. 1999 m. Niujorke įvykusiame aukcione ji buvo parduota už rekordinę sumą -1.26 mln. dolerių.

Sulaukusi pasaulinės šlovės išsiskyrė ir vėl ištekėjo, tada vėl skyrėsi... Ji buvo ištekėjusi tris kartus. Sulaukusi stilbinamos šlovės, 1954 metais M. Monroe ištekėjo už beisbolo žvaigždės Joe DiMaggio. Tačiau nepraėjus nei metams nuo jų vestuvių, Marilyn pateikė dokumentus skirtis, dėl moralinio smurto, kurį jai teko patirti.

Po M. Monroe mirties, jos laidotuves surengė būtent J. DiMaggio. 20 metų jis kelis kartus per savaitę nešdavo po šešias rožes ant jos kapo. Kitaip nei jos kiti du vyrai, Joe niekada viešai neskelbė jokių jos gyvenimo detalių ir neaptarinėjo jų santykių.

1962 metų rugpjūčio 5-ąją M. Monroe buvo aptikta negyva savo namų miegamajame Brentvude. Toksikologinių tyrimų rezultatai parodė, kad jos kraujyje buvo dideli vaisto „Nembutal“ ir chloro hidrato kiekiai. Jos mirtis buvo paskelbta „tikėtina savižudybe“.


Marilyn buvo atliktos kelios plastinės operacijos. Holivudo plastinės chirurgijos gydytojo Michaelo Gurdino (pas kurį M. Monroe pirmą kartą atėjo 1958 m.) užrašuose didžiausias aktorės nusiskundimas buvo deformuotas smakras. Taip pat rašoma, kad 1950 m. jai įstatė implantą į smakro kremzlę, bet jis pamažu ėmė tirpti. Šie atrasti dokumentai, patvirtinantys, kad aktorei buvo atliktos kelios plastinės operacijos buvo didžiulis atradimas, nes buvo tikima, jog jos grožis - natūralus.

Uždirba ir po mirties. Dar prieš dešimtmetį Marilyn galėjo pasigirti, kad yra viena iš dvidešimties žmonių, daugiausiai uždirbančių ir po mirties. Ko verti Elvis Presley, Johnas Lennonas ir Marilyn Monroe kartu paėmus? Apie 69 mln. dolerių (193 mln. litų), kuriuos visi kartu „uždirbo“ praėjusiais metais, pranešama remiantis žurnalu „Forbes“. Panašu, kad mirtis garsenybių turtams nekliudo, o kai kuriais atvejais netgi duoda pajamų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)