„Brangūs sekėjai, žadėjau, kad dalį pinigų, kuriuos uždirbsiu koncertinio turo po Izraelį metu, pervesiu pabėgėliams iš Ukrainos, t. y. fondams, kurie padeda pabėgėliams. Taip ir padariau, pervedžiau pinigų keletui fondų. Paprastai nepasakoju apie savo labdaringą veiklą, bet manau, kad šiuo metu tiesiog būtina nušviesti ir reklamuoti fondus, organizacijas ir žmones, kurie nesavanaudiškai padeda vargstantiems, atsidūrusiems katastrofinėje situacijoje.

Šiandien papasakosiu apie vieną iš tokių fondų. Tai Austrijos fondas „Austrian Aid Community“. Galite jam pervesti pinigų. Sąskaitos numeris nurodytas šio vaizdo įrašo apraše. Nuostabus fondas, veikia išskirtinai humanitariniais tikslais, o tai yra svarbu. Jeigu turite galimybę, padėkite.

Aš toliau teiksiu pagalbą pabėgėliams iš Ukrainos. Surengsiu daug koncertų visame pasaulyje, tikiuosi, ir Rusijoje, ir pervedinėsiu pinigus įvairiausiems fondams. Pagrindinis kriterijus – ne šalis, kurioje įregistruotas fondas, bet skaidrumas, patikimumas, žinojimas, kad pinigai nebus pavogti, bet pasieks tikslinius gavėjus. Pagalbą pabėgėliams iš Ukrainos laikau savo, kaip Rusijos piliečio, besidalijančio atsakomybe už įvykius Ukrainoje, pareiga“, – tikino M. Galkinas.

Naujausią komiko įrašą jau peržiūrėjo virš 1,3 mln. internautų, kurie dėkojo garsenybei už neabejingumą. Tarp padėkos žinutes rašančiųjų – ir daug ukrainiečių.


Tai, kad dalį pajamų, gautų pardavus bilietus, jis žada pervesti Ukrainos pabėgėliams, kurie buvo priversti palikti savo namus dėl karo, M. Galkinas prižadėjo dar balandį. Tuomet jis taip pat kreipėsi į sekėjus, pranešdamas apie savo komedijos turą po skirtingus Izraelio miestus.

Verta priminti, kad plataus masto Rusijos invaziją į Ukrainą M. Galkinas pasmerkė jau pirmąją karo dieną. Po to aktorius su šeima paliko Maskvą ir įsikūrė Izraelyje.

Po komiko palaikymo Ukrainai, Rusijoje imti drausti jo koncertai, taip pat norima iš jo atimti valstybinius titulus ir apdovanojimus.

Pats komikas neketina atsisakyti savo žodžių, remiančių Ukrainą. Į sekėjų ar kitų tautiečių kritiką jis atsakė, kad turi teisę į savo nuomonę, net jei valstybei tai nepatiktų.

Vienas drąsiausių humoristo įrašų buvo nufilmuotas po Rusijos užpuolikų įvykdyto Odesos apšaudymo Velykų išvakarėse. Tuomet buvo pranešama, jog per raketų išpuolį žuvo 8 žmonės, tarp kurių – ir 3 mėnesių kūdikis, o sužeista 18-20 žmonių. Iš griuvėsių išgelbėti 2 žmonės, evakuoti 86.

Tokias naujienas išvydęs M. Galkinas neliko abejingas. Jis įrašė naują vaizdo įrašą, kuriame į milijonus sekėjų kreipėsi su klausimu: ar ir dabar jie kartos, kad visa tai – „ne rusų darbas“?

„Velykų išvakarėse Rusijos raketos įskrido į gyvenamąjį namą Odesoje. Žuvo šeima, mirė trijų mėnesių vaikas. Kaip šitaip? Paaiškinkite man. Į gyvenamuosius namus raketos apskritai neturėtų skristi, nei šiokiadieniais, nei švenčių dienomis. Meldžiatės už taiką <...> ir tuo pačiu metu jūs siunčiate raketas. Ar ir šįkart čia ne mes?“ – klausė šoumenas.

Jis taip pat pridūrė girdėjęs vieną iš Rusijos propagandos versijų, kodėl raketa pataikė į gyvenamąjį namą.

„Girdėjau paaiškinimą, kad didelio tikslumo raketos pataikė į gyvenamąjį namą, nes Ukrainos oro gynyba numušė šias raketas. Ką tai reiškia? Kad jei ukrainiečių gynyba nedirbtų, tada viskas būtų gerai? Rusija kalta dėl daugybės baisių dalykų, o tuo pačiu sako, kad ji nekalta. Žiaurybės Bučoje – ne mes, boingas numuštas – ne mes, Mariupolį „nugriovėm iki žemės“ – ne mes, raketa skrenda į Odesą – tai mes, bet ne visai mes. Visur „ne mes“. Tada klausimas: ką ten [Ukrainoje] išvis veikia rusai?“ – rėžė M. Galkinas.

Minimas įrašas jau peržiūrėtas virš 7 mln. kartų:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją