Britų lažybininkai „Ladbrokes“ favorite laikė 22 metų medicinos studentę „Mis Pietų Afrika“ Rolene Strauss. Tarp kitų favoričių buvo „Mis Indija“, 21 metų švietimo sveikatos apsaugos klausimais aktyvistė Koyal Rana. Tarp kandidačių – ir Lietuvos atstovė, 21-erių Klaipėdos universiteto choreografijos studentė Agnė Kavaliauskaitė. 

Šiemet konkurse - keletas pokyčių. Finalo metu gražuolių iš viso pasaulio laukė keli pasirodymai. Įspūdingas dviejų valandų šou prasidėjo reperio Sky Blue iš grupės „LMFAO“ pasirodymui. Skambant jo dainai merginos žengė į sceną. Slovėnijos, Bolivijos, Kenijos, Škotijos, Indijos, JAV ir dar kelių šalių atstovės turėjo išskirtines galimybes surengti po trumpą improvizuotą pasirodymą ir pristatyti savo kostiumus skambant nacionaliniams ritmams. A. Kavaliauskaitė šios rungties metu pristatė Klaipėdos krašto tautinį kostiumą, prie kurio priderino močiutės gintaro karolius.

Renginio akimirkos

Vėliau buvo demonstruojamos vakarinės suknelės bei viena po kitos pristatomos visų šalių gražuolės. A. Kavaliauskaitė vilkėjo dizainerio Liutauro Salasevičiaus kurta prabangia suknele, puošta kristalais. Bikini rungties 2014-ųjų konkurse nebuvo.

Kiekvienos valstybės atstovei buvo skirti septyni įvertinimai – už pokalbius su konkurso teisėjais ir šešias rungtis. Merginos, surinkusios daugiausia balų, pateko į kitą etapą.

Susumavus balus, į ketvirtinalį pateko 25 valstybių atstovės: Bolivijos, Brazilijos, Kinijos, Dominykos Respublikos, Anglijos, Meksikos, Gajanos, Vengrijos, Indijos, Indonezijos, Malaizijos, Pietų Sudano, Vietnamo, Suomijos, Ganos, Kenijos, Nyderlandų, Filipinų, Australijos, Rusijos, Škotijos, PAR, Švedijos, Trinidado ir Tobago, JAV. Lietuvei A. Kavaliauskaitei konkursas jau baigėsi.

Į tolesnį etapą nepatekusios gražuolės turėjo dar vieną šansą pasirodyti TV žiūrovams, kai pasirodymą renginio žiūrovams dovanojo kylančios britų žvaigždės „The Vamps“. Pasipuošusios vienodomis juodomis suknelėmis merginos šėlo ant scenos.

Ypatingos pagarbos renginio metu sulaukė „Mis pasaulis 1994“ Aishwarya Rai iš Indijos .„Ačiū tau už visą darbą, kurį nuveikei per pastaruosius 20 metų (grožio karalienė padėjo vaikams gimusiems su vilko gomuriu – DELFI). Niekada nerodei kaprizų, visada šypsojaisi“, – už nuveiktus darbus gražuolei dėkojo konkurso organizatorė Julia Morley. Vėliau buvo paskelbtos 11 laimingųjų, patekusių į pusfinalį.

„Mis pasaulis 2014“ Rolene Strauss

Dėl gražiausios pasaulio merginos karūnos liko kovoti: „Mis Australija“, „Mis Meksika“, „Mis JAV“, „Mis Kenija“, „Mis Vengrija“, „Mis Brazilija“ , „Mis Gajana“, „Mis Anglija“, „Mis PAR“, lyderė – „Mis Indija“. Visų patekusių į pusfinalį merginų balai buvo panaikinti, jų likimą lėmė komisijos nuomonė. Žmonių pasirinkimas – „Mis Tailandas“, jai atiteko 11-asis bilietas į pusfinalį.

Po reklaminės pertraukėlės buvo paskelbtas lyderių penketukas pagal teisėjų sprendimą:„Mis Vengrija“, „Mis Australija“, „Mis PAR“, „Mis JAV“,„Mis Anglija“.

Specialios padėkos transliacijos metu sulaukė ir „Mis pasaulis“ vadovė J. Morley  – visos konkursantės jai skyrė bendrą dainą „You Rise Me Up“. Ant scenos dar kartą lipo ir A. Kavaliauskaitė. Po jausmingo kūrinio J. Morley sveikino ir 1953-ųjų „Mis pasaulis“ Denise Perrier iš Prancūzijos.

Renginio akimirkos - nuotraukų galerijoje:

Konkursą kiek aptemdė „Mis Hondūro“, 19-metės Marios Jose Alvarado, nužudymas – ji drauge su seserimi buvo nušauta savo tėvynėje, praėjusį mėnesį ir tą dieną, kai turėjo išskristi į Londoną.

Hondūro policija dėl šio nusikaltimo kaltina Marios sesers Sofios vaikiną ir mano, kad jis seseris nušovė apimtas pavydo pamatęs, kad Sofia per vakarėlį šoka su kitu vyru.

Naujoji „Mis Pasaulis“ nuvyks į nusikalstamumo varginamą Hondūrą padėti statyti mokyklos jų gimtajame mieste, kuri bus pavadinta jų vardu, paskelbė konkurso organizatoriai. Pernai konkursą Indonezijos Balio saloje laimėjo „Mis Filipinai“ Megan Young, kuri šiemet yra viena iš finalo vedėjų ir karūnuos savo įpėdinę. „Šiais metais esame Londone ir šou yra modernus, linksmas ir absoliučiai gaivus“, – sakė ji. Kaip „Mis Pasaulis“ 24 metų M. Young buvo nuvykusi į daugiau kaip tuziną valstybių, bet sakė, kad svarbiausia buvo gerai išnaudoti šį titulą po taifūno „Haiyan“, kuris jos tėvynėje pareikalavo mažiausiai 6,3 tūkst. gyvybių.

Renginio akimirkos
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (539)