Princesė Aiko yra vienintelis imperatoriaus Naruhito ir imperatorės Masako vaikas. 21-erių metų amžiaus Aiko, kurios oficialus imperinis titulas yra princesė Toshi, negali užimti sosto dėl Japonijoje galiojančių įstatymų, draudžiančių moterims paveldėti sostą, skelbia express.co.uk.

Ji gyvena su savo tėvais Tokijuje stovinčiuose imperatoriaus rūmuose, pagrindinėje imperatoriaus rezidencijoje. Gana ilgą laiką princesė buvo mokoma namuose. Jos vaikystė buvo sunki, o tuo laikotarpiu, kai visgi lankė mokyklą, kiti mokiniai iš jos tyčiojosi. Dabar ji gyvena izoliuota nuo visų bendraamžių, todėl ir vadinama vienišiausia pasaulio princese.

Japonijoje kilmingoms moterims leidžiama ištekėti tik už to paties luomo vyrų, tačiau Tekančios Saulės šalyje kilmingųjų nebeliko, o Aiko atsidūrė išties nepavydėtinoje padėtyje. Ji turi nuspręsti, ar tekėti už nekilmingo vyro, ar tapti skaisčia šventyklos dvasininke. Pasirinkus pastarąjį variantą, Aiko tektų ištverti įvairius skaistumo ritualus bei fizines ir psichologines treniruotes. Galiausiai ji apsigyventų šintoistų šventykloje.

Santuoka su paprastu mirtinguoju reikštų, kad iš princesės būtų atimti visi titulai ir privilegijos, kaip nutiko 2021 m., kai imperatoriaus dukterėčia ištekėjo už vaikino, su kuriuo susipažino koledže, ir tapo paprasta piliete.

Japonijos kronprinco Naruhito, kuris yra pirmasis sosto įpėdinių sąraše, dukra Mako ištekėjo už Kei Komuro, neteko princesės titulo ir sukėlė skandalą šalyje.

Bulvariniai laikraščiai K. Komuro pateikė kaip įtartiną asmenį ir smarkiai kritikavo santuoką. Socialiniuose tinkluose irgi netrūko piktų komentarų – Mako netgi buvo diagnozuotas potrauminio streso sindromas.

Dienraščio „The Telegraph“ reporteris Japonijoje Julianas Ryallas paaiškino, kodėl laikotarpis iki vestuvių buvo nepaprastai sunkus Mako. Praėjusių metų gruodžio mėnesį reporteris atkleidė, kad, „likus nedaug laiko iki vestuvių, konservatyvių pažiūrų žmonės kalbėjo siaubingus dalykus“.

„Vienas iš jų pareiškė: „Tikiuosi, kad ji išsiskirs ir visą likusį gyvenimą praleis patarnaudama šventykloje.“ Niekas nenorėjo, kad princesė būtų laiminga, nes ji paliko savo šeimą ir turėjo būti sugrąžinta į doros kelią“, – nurodė J. Ryallas.

Japonijos imperatoriškojoje šeimoje, seniausioje tebeegzistuojančioje paveldimojoje monarchijoje, griežtų taisyklių laikomasi jau ne vieną tūkstantmetį. Remiantis oficialia šalies istorija, Japoniją 660 m. pr. Kr. įkūrė imperatorius Džinmu, kuris dabar laikomas legendine asmenybe, Saulės deivės Amaterasu palikuoniu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją